fbpx
Molnár Eszter, az RTL Híradó riporterének kezéből kiveszik a mikrofont a koronavírusról szóló sajtótájékoztatón

Kirángatták az RTL Híradó riporterének kezéből a mikront a koronavírusról szóló sajtótájékoztatón

Az ATV újságírója szerencsésebb volt, amikor szintén megpróbálták elvenni tőle a szót. A TASZ eközben arra figyelmeztet, hogy a kormány világjárvány esetén sem térhet ki a sajtó kérdései elől, hiszen a titkolózás látszatával is bizalmatlanságot kelthet a polgárokban.

Kérdés közben elvette Molnár Eszter, az RTL Híradó tudósítójának kezéből a koronavírus-járvány kapcsán tartott tegnapi, keddi sajtótájékoztatón az Operatív Törzs egyik sajtós munkatársa a mikrofont – derül ki az ezt megörökítő, a közösségi médiában megjelent videók alapján.

Molnár Eszter újságíró, akibe szó szerint belefojtották a szót, épp arról az Operatív Törzs számára kínosnak tűnő információról kérdezett, igaz-e, hogy miután az egyik, a Szent László Kórházban karanténben lévő iráni diák koronavírus tesztje pozitív lett, nem különítették el a többi karanténban lévő, egészséges embertől, sőt az iráni beteg bevallása szerint még arra is megkérték, hogy ezt ne mondja el a karanténban lévő többi embernek, mert nincs kapacitás külön elhelyezni őt.

Íme a történtekről készült videó.

A sajtótájékoztatón Lakatos Tiborhoz, az Operatív Törzs vezetőjéhez és Müller Cecíliához, az országos tiszti főorvoshoz lehetett kérdéseket intézni, a kérdések számát 2-ben limitálták.

A történtek után Lakatos Tibor így indokolta, hogy miért fojtották bele a szót az RTL Híradó tudósítójába:

„Hadd kérjem meg önöket, hogy időtartamban korlátozzuk, mert ahogy elnézem mindenkinek kérdése van hozzánk és mindkettőnknek van más dolga is, és kérem vegyék figyelembe ezt a kérdések megfogalmazásánál.”

A felvételek szerint az RTL munkatársának „elnémítása” után Zalavári Noémit, az ATV munkatársát is igyekeztek korlátozni a munkája végzésében. Neki azonban több szerencséje volt, mert amikor belé is megpróbálták belefojtani a szót, azt kérte, ne vegyék el tőle a mikrofonját, mert még csak a kérdése felénél tart. Az alábbi videóban látható ez az eset 32:53 percnél.

TASZ: a kormánynak hiteles tájékoztatást kell nyújtania

A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) egyébként épp tegnap tett közzé egy állásfoglalást a blogján arról, hogy világjárvány idején korlátható-e a sajtószabadság.

Szerintük „a kormány nem térhet ki a sajtó kérdései elől, hiszen a titkolózás látszatával is bizalmatlanságot kelthet a polgárokban.” Jelezték azt is, hogy kerülni kell az egyes betegek hibáztatását a járvány terjedésében.

A teljes állásfoglalás ITT érhető el.

Borító: Molnár Eszter kezéből kiveszik a mikrofont a sajtótájékoztatón. Forrás: Facebook Viktor Vörös
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások