Molnár Eszter, az RTL Híradó riporterének kezéből kiveszik a mikrofont a koronavírusról szóló sajtótájékoztatón

Kirángatták az RTL Híradó riporterének kezéből a mikront a koronavírusról szóló sajtótájékoztatón

Az ATV újságírója szerencsésebb volt, amikor szintén megpróbálták elvenni tőle a szót. A TASZ eközben arra figyelmeztet, hogy a kormány világjárvány esetén sem térhet ki a sajtó kérdései elől, hiszen a titkolózás látszatával is bizalmatlanságot kelthet a polgárokban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kérdés közben elvette Molnár Eszter, az RTL Híradó tudósítójának kezéből a koronavírus-járvány kapcsán tartott tegnapi, keddi sajtótájékoztatón az Operatív Törzs egyik sajtós munkatársa a mikrofont – derül ki az ezt megörökítő, a közösségi médiában megjelent videók alapján.

Molnár Eszter újságíró, akibe szó szerint belefojtották a szót, épp arról az Operatív Törzs számára kínosnak tűnő információról kérdezett, igaz-e, hogy miután az egyik, a Szent László Kórházban karanténben lévő iráni diák koronavírus tesztje pozitív lett, nem különítették el a többi karanténban lévő, egészséges embertől, sőt az iráni beteg bevallása szerint még arra is megkérték, hogy ezt ne mondja el a karanténban lévő többi embernek, mert nincs kapacitás külön elhelyezni őt.

Íme a történtekről készült videó.

A sajtótájékoztatón Lakatos Tiborhoz, az Operatív Törzs vezetőjéhez és Müller Cecíliához, az országos tiszti főorvoshoz lehetett kérdéseket intézni, a kérdések számát 2-ben limitálták.

A történtek után Lakatos Tibor így indokolta, hogy miért fojtották bele a szót az RTL Híradó tudósítójába:

„Hadd kérjem meg önöket, hogy időtartamban korlátozzuk, mert ahogy elnézem mindenkinek kérdése van hozzánk és mindkettőnknek van más dolga is, és kérem vegyék figyelembe ezt a kérdések megfogalmazásánál.”

A felvételek szerint az RTL munkatársának „elnémítása” után Zalavári Noémit, az ATV munkatársát is igyekeztek korlátozni a munkája végzésében. Neki azonban több szerencséje volt, mert amikor belé is megpróbálták belefojtani a szót, azt kérte, ne vegyék el tőle a mikrofonját, mert még csak a kérdése felénél tart. Az alábbi videóban látható ez az eset 32:53 percnél.

TASZ: a kormánynak hiteles tájékoztatást kell nyújtania

A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) egyébként épp tegnap tett közzé egy állásfoglalást a blogján arról, hogy világjárvány idején korlátható-e a sajtószabadság.

Szerintük „a kormány nem térhet ki a sajtó kérdései elől, hiszen a titkolózás látszatával is bizalmatlanságot kelthet a polgárokban.” Jelezték azt is, hogy kerülni kell az egyes betegek hibáztatását a járvány terjedésében.

A teljes állásfoglalás ITT érhető el.

Borító: Molnár Eszter kezéből kiveszik a mikrofont a sajtótájékoztatón. Forrás: Facebook Viktor Vörös

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

Országház, Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!