Az RTL Klub Jófiúk című sorozatának egyik jelenete

Nem folytatódik a Jófiúk, az RTL Klub zsarus sorozata

Az RTL vezérigazgató-helyettese azzal indokolja a döntést, hogy túl alacsony volt az eredetileg spanyol sorozat magyar adaptációjának nézettsége.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Tavaly az őszi tévés szezon elején kezdte el vetíteni az RTL Klub a Jófiúk című új saját gyártású rendőrös sorozatát, majd az X-Faktor miatti műsorrendváltás miatt pár hétre lekerült a képernyőről, később azonban folytatták a félbehagyott első évadot. A Jófiúk a spanyol Los hombres de Paco magyar adaptációjaként került képernyőre. Az eredeti sorozat óriási sikerrel ment hazájában, hiszen az elmúlt 15 évben Olaszországban és Németországban is készült helyi változata, míg Spanyolországban 2005-2010 között összesen 9 évadon, 117 részen át volt képernyőn.

Az RTL Klub Jófiúk című rendőrös új sorozata
Az RTL Klub Jófiúk című sorozatát népszerűsítő kreatív tavaly

A sorozat RTL Klub-os helyi változatának azonban közel sem lett ekkora sikere: a széria eleinte ugyan közepes nézettséggel ment, később azonban lecsökkent a nézettsége. Olyannyira nem volt elégedett a számaival az RTL Magyarország, hogy mint azt Kolosi Péter a vállalat programigazgató vezérigazgató-helyettese egy minap a SorozatWikin megjelent beszélgetésben elárulta, az RTL úgy döntött, nem is készít folytatást a Jófiúkból.

„Minden műsor teljesítményét az foglalja össze legjobban, hogy lesz-e következő évada, vagy nem. A Jófiúknak pedig elárulom, hogy nem lesz második évada” – jelentette ki Kolosi Péter.

Idő kell még, mire megfejtik a Jófiúk rossz szereplésének okát

A programigazgató arra, hogy szerinte mi lehetett az oka, hogy nem lett sikeres a sorozat, azt mondta, hogy az RTL Magyarország fikciós szériák terén az elmúlt négy évben hatalmasat lépett előre, és az RTL Klub a magyar fikciós műfaj katalizátora lett, vagyis az RTL nélkül a közelmúltban látott fejlődés meg sem történt volna.

„Az RTL azonban nem szeretne letérni erről az útról. Ahhoz, hogy bátran ki merjünk jelenteni dolgokat bukásokkal vagy sikerekkel kapcsolatban, nem történt még elegendő a hazai televíziós iparban. Volt már 10-12 magyar sorozat, de legalább 100-at kellene ahhoz készíteni, hogy nyilatkozni tudjak ez ügyben. Időre van szükségünk ahhoz, hogy rájöjjünk, miért nem volt olyan sikeres a Jófiúk, mint szerettük volna. Az viszont tény, hogy ugyanabban a műsorkörnyezetben elveszítette a nézőinek egy nagyon jelentős részét. Pont ezért is döntöttünk úgy, hogy nem kap folytatást a sorozat” – jelentette ki Kolosi Péter.

A vezérigazgató-helyettes más bejelentéseket is tett

Kolosi Péter az interjúban más fontos bejelentést is tett. Elmondta például, hogy a Drága örökösök most készülő 4. évada lesz a utolsó a szériából. A Drága örökösök esetében azonban egyáltalán nem rossz nézettségi okok állnak a háttérben, az a széria ugyanis óriási nézettségi sikereket szállít az RTL számára. Hogy akkor mi a magyarázat, kiderül a kapcsolódó cikkünkből, ahogyan az is, hogy milyen új, magyar ötlet alapján megvalósuló saját gyártású sorozatok érkeznek hamarosan az RTL Klubra.

További médiahírek találhatók a Media1-en, ahol ma számoltunk be arról is, hogy mely műsorok a legesélyesebbek a Televíziós Újságírók Díjára, illetve beszámoltunk arról is, hogy új műsorvezetőkkel egészül ki a Reggeli stábja.

Borító: Az RTL Klub Jófiúk című sorozatának egyik jelenete. Fotó: RTL Klub sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!