Az RTL Klub Álarcos énekesének Unikornisa

Ki nyert vasárnap, az RTL-es Álarcos énekes, vagy a TV2-n a Nicsak, ki vagyok?

Megérkeztek a friss nézettségi adatok, mindkét csatorna talált magának belőle pozitívumot.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Tegnap, vasárnap már harmadik alkalommal volt képernyőn az RTL Klubon az Álarcos énekes című nagyszabású jelmezes show, ahol ezúttal is „nyomozók“ próbálták meg kitalálni, kik énekelnek a látványos maszkok mögött. A TV2-n a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada második alkalommal volt képernyőn.

Amikor három héttel ezelőtt, február 9-én első alkalommal képernyőre került az Álarcos énekes, az még könnyen szerezhette meg az idei év legnézettebb tévéshowja címet, ugyanis a TV2 addigra nem tudta elindítani hasonló jellegű műsorát, nem akadt tehát igazi konkurense az RTL műsorának. Rá egy héttel, február 16-án az RTL műsorával szemben már elindult a a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada, ami nagyon sok hasonlóságot mutat az RTL műsorához: olyannyira, hogy RTL-es berkekben több vezető is lopásnak tartja a TV2 műsorát, és úgy érzik, nem fair így a verseny.

A TV2 azonban azt kommunikálta, hogy ők Romániából vásárolták meg a saját produkciója, a Nicsak, ki vagyok? eredetijének licencét, vagyis nincs szó lopásról, és különben is van néhány különbség az RTL műsorához képest. (Ilyen különbség például az, hogy a TV2 műsora élőben megy, vagy hogy egy adásban több jelmezest is lelepleznek.) Az RTL Klub műsora, az Álarcos énekes mindenesetre, immáron versenytárs mellett is megnyerte a saját sávjában a versenyt egy héttel ezelőtt. Az RTL Klub azonban ennek ellenére az egész estés közönségarány alapján a múlt héten alulmaradt akkor a TV2-vel szemben, a TV2- s Nicsak, ki vagyok? ugyanis jóval tovább tart, mint az RTL-es műsor, és az RTL-en az Álarcos énekest követően egy amerikai film, a Vasember 2 futott, ami sokkal kevesebbeket érdekelt, mint a TV2 új műsora.

Ilyen előzmények után sokan figyelték kíváncsian, vajon az RTL Klub és a TV2 párharca hogyan alakul majd az újabb alkalommal tegnap, amikorra már mindkét műsorral megismerkedhettek a nézők. Nos, a Nielsen Közönségmérés adatai alapján ismét mindkét csatorna találhat magának kommunikálható pozitívumot.

Az Álarcos énekes a hét legnézettebb műsora lett

Az RTL Klubnál főleg azt emelték ki a nézettségi adatok alapján, hogy az Álarcos énekes 3. epizódja lett az elmúlt hét (a 8. hét) legnézettebb tévéműsora, és ennek is köszönhetően megnyerte az RTL Klub a vasárnap estét. Az Álarcos énekes a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban, a 18-49 évesek között 21,8 százalékos közönségaránnyal futott, míg a TV2-n a Nicsak, ki vagyok? hasonló jellegű műsora abban az idősávban, amikor mindkét hasonló műsor futott, 16,3 százalékos közönségaránnyal került adásba, így az Álarcos énekes megnyerte a saját sávját.

A Nielsen-adatok alapján alapján egyébként RTL Klub műsorának a 18 és 49 év közöttiek között 395.981 nézője volt (AMR), ezzel szemben a TV2 showja 326.849 nézőt vonzott ugyanebben a korcsoportban. Teljes lakosságban (4+) az RTL műsorát egyébként 1 millió 42 ezer 358-an nézték a Nielsen Közönségmérés kutatása alapján. A TV2 showjának 898.873 nézője akadt a teljes lakosságban, ezzel a 4. legnézettebb műsor volt a múlt héten mindkét korcsoportban.

Növekedett a Nicsak, ki vagyok? közönségaránya, az RTL-es showé tovább csökkent

A TV2-nél ezzel szemben főleg azt emelték ki, hogy a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada képes volt növelni múlt heti közönségarányát, miközben az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának közönségaránya csökkenő tendenciát mutat. A Nicsak, ki vagyok? a 18-49-es korcsoportban egy héttel ezelőtt 18,1 százalékos közönségarány ért el, ami tegnap 19,2 százalékra emelkedett. A TV2 szerint ebből egyértelműen látszik, hogy az új műsora a tévénézők egyre nagyobb hányadát ülteti a képernyők elé.

Shane Tusup előbújik a TV2 Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada egyik jelmezéből
Shane Tusup előbújik a TV2 Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada egyik jelmezéből Fotó: TV2 sajtószoba

Az RTL Klub Álarcos énekese a február 9-i premierkor 18-49-ben még 27,8, múlt héten 23,6 százalékos közönségaránnyal rendelkezett, ami tegnapra már 21,2 százalékra csökkent tovább. Hasonló tendencia mondható el a 4+ és a 18-59 korcsoportokra is.

Az RTL Klub a kereskedelmileg kiemelten figyelt 18-49 korcsoportban megnyerte ugyan az estét, de ugyanez a 18-59-es évesek körében nem sikerült neki, ott ugyanis a TV2-nek 18,3 százalékos, az RTL Klubnak 17,0 százalékos közönségaránya volt, és a teljes lakosságban is a TV2 nyert: 19,4 százalékos közönségaránya, míg az RTL Klub esetében 16,5 százalék.

Egy ideig a TV2 volt a legnézettebb tévécsatorna

A TV2-nél hozzátették, hogy a saját műsoruk a 18-49 évesek körében 19,2 százalékos közönségarányt ért el, míg az éppen televíziózók 18,7 százaléka kapcsolt az RTL Klubra, vagyis a TV2 volt a műsor idején a legnézettebb tévécsatorna Magyarországon.

A teljes lakosságban a Nicsak, ki vagyok? 20,5 százalékos közönségarányával szemben az RTL Klub azonos idősávja 16,4 százalékos közönségarányt produkált, vagyis ott még nagyobb volt a különbség a TV2 javára.

Őket rejtették a maszkok

A TV2-n egyébként Bíró Ica és Shane Tusup volt a jelmez alatt.

Az RTL Klub esetében az Unikornis álarc alatt rejtőzködő Kökény Attilának kellett felfednie magát.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Az RTL Klub Álarcos énekesének Unikornisa. Fotó: RTL Magyarország
Szóljon hozzá!