fbpx
Az RTL Klub Álarcos énekesének Unikornisa

Ki nyert vasárnap, az RTL-es Álarcos énekes, vagy a TV2-n a Nicsak, ki vagyok?

Megérkeztek a friss nézettségi adatok, mindkét csatorna talált magának belőle pozitívumot.

Tegnap, vasárnap már harmadik alkalommal volt képernyőn az RTL Klubon az Álarcos énekes című nagyszabású jelmezes show, ahol ezúttal is „nyomozók“ próbálták meg kitalálni, kik énekelnek a látványos maszkok mögött. A TV2-n a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada második alkalommal volt képernyőn.

Amikor három héttel ezelőtt, február 9-én első alkalommal képernyőre került az Álarcos énekes, az még könnyen szerezhette meg az idei év legnézettebb tévéshowja címet, ugyanis a TV2 addigra nem tudta elindítani hasonló jellegű műsorát, nem akadt tehát igazi konkurense az RTL műsorának. Rá egy héttel, február 16-án az RTL műsorával szemben már elindult a a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada, ami nagyon sok hasonlóságot mutat az RTL műsorához: olyannyira, hogy RTL-es berkekben több vezető is lopásnak tartja a TV2 műsorát, és úgy érzik, nem fair így a verseny.

A TV2 azonban azt kommunikálta, hogy ők Romániából vásárolták meg a saját produkciója, a Nicsak, ki vagyok? eredetijének licencét, vagyis nincs szó lopásról, és különben is van néhány különbség az RTL műsorához képest. (Ilyen különbség például az, hogy a TV2 műsora élőben megy, vagy hogy egy adásban több jelmezest is lelepleznek.) Az RTL Klub műsora, az Álarcos énekes mindenesetre, immáron versenytárs mellett is megnyerte a saját sávjában a versenyt egy héttel ezelőtt. Az RTL Klub azonban ennek ellenére az egész estés közönségarány alapján a múlt héten alulmaradt akkor a TV2-vel szemben, a TV2- s Nicsak, ki vagyok? ugyanis jóval tovább tart, mint az RTL-es műsor, és az RTL-en az Álarcos énekest követően egy amerikai film, a Vasember 2 futott, ami sokkal kevesebbeket érdekelt, mint a TV2 új műsora.

Ilyen előzmények után sokan figyelték kíváncsian, vajon az RTL Klub és a TV2 párharca hogyan alakul majd az újabb alkalommal tegnap, amikorra már mindkét műsorral megismerkedhettek a nézők. Nos, a Nielsen Közönségmérés adatai alapján ismét mindkét csatorna találhat magának kommunikálható pozitívumot.

Az Álarcos énekes a hét legnézettebb műsora lett

Az RTL Klubnál főleg azt emelték ki a nézettségi adatok alapján, hogy az Álarcos énekes 3. epizódja lett az elmúlt hét (a 8. hét) legnézettebb tévéműsora, és ennek is köszönhetően megnyerte az RTL Klub a vasárnap estét. Az Álarcos énekes a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban, a 18-49 évesek között 21,8 százalékos közönségaránnyal futott, míg a TV2-n a Nicsak, ki vagyok? hasonló jellegű műsora abban az idősávban, amikor mindkét hasonló műsor futott, 16,3 százalékos közönségaránnyal került adásba, így az Álarcos énekes megnyerte a saját sávját.

A Nielsen-adatok alapján alapján egyébként RTL Klub műsorának a 18 és 49 év közöttiek között 395.981 nézője volt (AMR), ezzel szemben a TV2 showja 326.849 nézőt vonzott ugyanebben a korcsoportban. Teljes lakosságban (4+) az RTL műsorát egyébként 1 millió 42 ezer 358-an nézték a Nielsen Közönségmérés kutatása alapján. A TV2 showjának 898.873 nézője akadt a teljes lakosságban, ezzel a 4. legnézettebb műsor volt a múlt héten mindkét korcsoportban.

Növekedett a Nicsak, ki vagyok? közönségaránya, az RTL-es showé tovább csökkent

A TV2-nél ezzel szemben főleg azt emelték ki, hogy a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada képes volt növelni múlt heti közönségarányát, miközben az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának közönségaránya csökkenő tendenciát mutat. A Nicsak, ki vagyok? a 18-49-es korcsoportban egy héttel ezelőtt 18,1 százalékos közönségarány ért el, ami tegnap 19,2 százalékra emelkedett. A TV2 szerint ebből egyértelműen látszik, hogy az új műsora a tévénézők egyre nagyobb hányadát ülteti a képernyők elé.

Shane Tusup előbújik a TV2 Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada egyik jelmezéből
Shane Tusup előbújik a TV2 Nicsak, ki vagyok? A rejtélyek színpada egyik jelmezéből Fotó: TV2 sajtószoba

Az RTL Klub Álarcos énekese a február 9-i premierkor 18-49-ben még 27,8, múlt héten 23,6 százalékos közönségaránnyal rendelkezett, ami tegnapra már 21,2 százalékra csökkent tovább. Hasonló tendencia mondható el a 4+ és a 18-59 korcsoportokra is.

Az RTL Klub a kereskedelmileg kiemelten figyelt 18-49 korcsoportban megnyerte ugyan az estét, de ugyanez a 18-59-es évesek körében nem sikerült neki, ott ugyanis a TV2-nek 18,3 százalékos, az RTL Klubnak 17,0 százalékos közönségaránya volt, és a teljes lakosságban is a TV2 nyert: 19,4 százalékos közönségaránya, míg az RTL Klub esetében 16,5 százalék.

Egy ideig a TV2 volt a legnézettebb tévécsatorna

A TV2-nél hozzátették, hogy a saját műsoruk a 18-49 évesek körében 19,2 százalékos közönségarányt ért el, míg az éppen televíziózók 18,7 százaléka kapcsolt az RTL Klubra, vagyis a TV2 volt a műsor idején a legnézettebb tévécsatorna Magyarországon.

A teljes lakosságban a Nicsak, ki vagyok? 20,5 százalékos közönségarányával szemben az RTL Klub azonos idősávja 16,4 százalékos közönségarányt produkált, vagyis ott még nagyobb volt a különbség a TV2 javára.

Őket rejtették a maszkok

A TV2-n egyébként Bíró Ica és Shane Tusup volt a jelmez alatt.

Az RTL Klub esetében az Unikornis álarc alatt rejtőzködő Kökény Attilának kellett felfednie magát.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Az RTL Klub Álarcos énekesének Unikornisa. Fotó: RTL Magyarország
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások