fbpx
Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestereként a sajtónak nyilatkozik

Mindenki ellenszegül Mészáros Lőrinc akaratának

Sorra kapják az ügyvédi leveleket azok az internetes médiumok, amelyek leközölték a felcsúti nagyvállalkozó tegnapi ingerült megnyilvánulását, hogy ha nem távolítják el azt, perre számíthatnak, sőt mint a Media1 megtudta, olyanok is kaptak levelet, akik le sem hozták a hangfájlt. Körképünkből kiderül, ki hogyan fogadta a levelet.

Mint arról a Media1 már beszámolt, egy lehetséges személyiségi jogi perrel fenyegető levelet kapott Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó ügyvédjétől, Kemenes Csabától a Magyar Hang.

A fenyegetőlevél lényege, hogy ha nem távolítják el azt a hangfelvételt, ami a Fehova vadászati kiállításon készült arról, hogy milyen ingerülten beszélt Mészáros Lőrinc Oroszi Babettel, a hvg.hu oknyomozó újságírójával (aki a Mátrai Erőmű eladása kapcsán próbált kérdést feltenni Orbán Viktor barátjának, kezében a hangfelvétel-készítéshez használt eszközzel), akkor perre számíthat, illetve Mészáros (Magyarország egyik leggazdagabb nagyvállalkozója) sérelemdíjra is igényt tartana.

Azóta kiderült, hogy több más szerkesztőség is kapott hasonló tatalmú levelet az ügyvédtől, aki a hangfelvételt arra hivatkozva szeretné eltávolíttatni, hogy Mészáros nem járult hozzá annak elkészítéséhez, illetve az egykori felcsúti polgármester nem tartja magát közszereplőnek, ő egyszerű polgár, és nem tömegfelvételről van szó, ezért a felvétel közlése személyiségi jogokat sért.

A Media1 megtudta, hogy kapott a pert kilátásba helyező levélből a Magyar Narancs online is. M. László Ferenc vezető szerkesztő kérdésünkre elmondta, nem áll szándékukban a kérésnek eleget tenni, mivel úgy gondolják, Mészáros Lőrinc közszereplőnek tekintethető. Hozzátette: nem is érti a kérést, hiszen ők hangfelvételt nem tettek közzé, mindössze a hvg.hu beszámolóját szemlézték.

Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője azt mondta a Media1-nek, a 24.hu is kapott az ügyvédi levélből, hogy távolítsák el a hangfelvételt. Pető ezt különösen furcsának találja, ők ugyanis közzé sem tették a hangfelvételt, és mi is úgy láttuk, hogy az oldalon csak egy rövid hírben, pár mondatot idéztek a hvg.hu-n közöltekből, de még a Soundcloud szerverre mutató linket sem közölték. Petőék nem nyúlnak a hírhez.

Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője a Media1 érdeklődésére azt mondta, tőlük is kérte Kemenes Csaba ügyvéd a hangfelvétel eltávolítását. Pedig az Index  úgy számolt be a a történtekről, hogy a hangfelvétel maga nem szerepelt a hírben, csak a forráshivatkozás miatt link a hvg.hu írására, és csak a beszélgetésben elhangzottakból idéztek. Dull Szabolcs azt mondta, nem nyúlnak a hírhez. Az Indexen egyébként közöltek egy cikket Dojcsák Dalmától, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogászától arról, miért közszereplő Mészáros.

Az nyilván nem meglepő, hogy a legfőbb érintett, a hvg.hu is kapott ügyvédi fenyegetést. Ők az oldalukon számoltak be erről. Azt írják, nem törlik a hangfelvételt, ügyvédjük szerint ugyanis Mészárosék tévednek, a felcsúti nagyvállalkozó ugyanis igenis közszereplő, és tűrnie kell a sajtó érdeklődését. Egyébként pedig ilyen levelet csak az küld, aki valamit szégyell.

Kerestük a 444.hu-t is. Ott a hvg által a Soundcloudra feltöltött hangfelvétel linkjét is megosztották, sőt ma újra megtették, vagyis egyáltalán nem engedelmeskednek. Kardos Gábor, a kiadó, a Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatója a Media1-nek telefonon megerősítette, hogy nem tesznek eleget a kérésnek, szerinte ugyanis egyértelmű, hogy Mészáros Lőrinc közszereplő, és a felcsúti vállalkozó megalapozatlanul hivatkozik ennek ellenkezőjére.

A 168 Óra Online is kapott Mészároséktól levelet. Honlapjukon számoltak be róla, hogy úgy döntöttek, nem tesznek eleget a kérésnek.

Az Alfahír is kapott a levélből, de ők azt is írják, úgy döntöttek, nem engedelmeskednek.

A Media1 egyébként tegnapi, a miniszterelnök barátjának indulatos fellépését bemutató hírében és a Magyar Hangnak küldött levélről szóló mai hírében is megosztotta a SoundCloud szerveren lévő hangfájlra mutató internetes címet, de egyelőre mi nem kaptunk levelet, hogy távolítsuk el azt. Ha egyébként később mégis kapnánk, természetesen mi sem tennénk eleget a kérelemnek.

További médiahírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestereként a sajtónak nyilatkozik korábban. Fotó: youtube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */