fbpx
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban

Perrel fenyegeti Mészáros Lőrinc ügyvédje a Magyar Hangot

Orbán Viktor barátjának jogi képviselője azt a hangfelvételt próbálja meg eltüntetni, melyben Felcsút volt polgármestere, az állammal üzletelő oligarcha meglehetősen indulatosan felszólította a hvg.hu oknyomozó újságíróját a távolodásra. Magyarország egyik leggazdagabb emberének jogásza sérelemdíjat is emlegetve fenyegeti a sajtóterméket.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email
Ügyvédje, Kemenes Csaba segítségével töröltetné Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó a Magyar Hang weboldaláról azt a hangfelvételt, amelyen az hallható, amint a felcsúti oligarcha meglehetősen indulatosan beszél a hvg.hu oknyomozó újságírójával, Oroszi Babettel.
A Magyar Hang azt írja, hogy Mészáros Lőrinc a jogi képviselőjén keresztül közölte a lappal, hogy a nagyvállalkozó magánszemélyként vett részt a Fehova kiállításon, ott pedig nem járult hozzá a hangfelvétel elkészítéséhez, így azt a jogász szerint engedélye nélkül nem tehetné közzé a Magyar Hang.
Tegnap a Media1 is beszámolt róla, hogy Magyarország 2. leggazdagabb embere, Orbán Viktor miniszterelnök közeli felcsúti barátja, aki vagyonát jelentős állami közbeszerzések útján szerezte, és most is épp az állammal üzletel, azonnali távolodásra szólította fel a kiállításon megjelenő Oroszi Babettet, aki megpróbált rákérdezni, hogy mekkora összegért adja el a vállalkozó az államnak a tulajdonában lévő, veszteséges Mátrai Erőművet.
Az ügyvéd szerint a Magyar Hang megsértette Mészáros személyiségi jogait a hangfelvétel engedély nélküli közzétételével. Kemenes erre hivatkozva felszólította a lapot, hogy a továbbiakban ne használják a hangfelvételt. Az ügyvéd egyúttal bírósági eljárást és sérelemdíj-igényt is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a Magyar Hang nem engedelmeskedik.

A HVG ügyvédje szerint Mészáros Lőrinc közszereplő

Nehéz-Posony Márton, a HVG ügyvédje az eset után egyébként írt egy cikket a hvg.hu-ra, ami alapján Mészáros nem mondott igazat, ő ugyanis nagyon is közszereplő.

„Aki olyan cégeket irányít akár közvetlenül, akár közvetve, amely egészen varázslatos módon sorra nyeri a közbeszerzési pályázatokat, ezáltal az állami vagyon, tehát mindannyiunk pénzének haszonélvezője, az közügyekben vesz részt, tehát természetesen közszereplő. Különösen, ha egy veszteséges üzletből az állam jótékonysága révén száll ki. Pláne, ha saját maga nyilatkozza, hogy meggazdagodásában szerepe volt a miniszterelnökkel ápolt kapcsolatának” – írta a jogász.

Nehéz-Posony Márton szerint Mészáros közszereplőként köteles lenne tűrni a sajtó érdeklődését. Ha pedig úriember lenne, nemcsak tűrte volna, de válaszolt is volna, különösen, ha nincs szégyenkeznivalója.

A HVG jogásza azt is megjegyezte, hogy Mészáros olyan cégeket irányít akár közvetlenül, akár közvetve, amelyek egymás után húzzák be a közbeszerzési pályázatokat. Ráadásul – emlékeztet rá a Nehéz-Posony Márton – Mészáros Lőrinc maga mondta korábban, hogy abban, hogy eljutott idáig, bizonyára szerepet játszik Orbán Viktor személye is (ez a Heti Válasz 2014-es interjújában hangzott el).

Frissítés

Időközben kiderült, hogy több más szerkesztőség is kapott az ügyvédi levélből, köztük olyan is, amely le sem közölte a hangfelvételt. Megtudakoltuk, hol és mit tesznek most.

Borítókép: Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!