tévé, tv, távkapcsoló

Régi-új tévécsatornák a DIGI-nél

Kibővíti együttműködését a DIGI és a Discovery Networks. Ez új tévécsatorna megjelenésével jár.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ma, kedden sajtóközleményben jelentette be a DIGI Csoport, hogy meghosszabbította együttműködését a Discovery Networks médiavállalattal annak érdekében, hogy a tévénézők továbbra is elérhessék műsorszolgáltató prémium tartalmait. A két társaság emellett egy hazánkban még kevésbé ismert csatornáról, a leginkább házfelújítással és kertépítéssel foglalkozó HGTV-ről is megállapodott, amely 2020 januárjától lesz elérhető a DIGI Magyarország és az Invitel csatornakiosztásában.

Az együttműködésnek köszönhetően a DIGI és az Invitel ügyfelei továbbra is elérhetik az Eurosport 1 és az Eurosport 2 sportcsatornákon látható téli sportokat és a nyári kerékpárversenyeket, valamint megtekinthetik a négy Grand Slam és az ATP-tenisztorna mérkőzéseit is.

A tévénézők számára emellett a jövőben is elérhetők lesznek az életmóddal és divattal foglalkozó TLC szórakoztató műsorai, mint például a Tortakirály vagy a Mondj igent a ruhára!. Az izgalmas kalandok kedvelői továbbra is követhetik a Discovery főleg ismeretterjesztő témákat bemutató tudományos sorozatait, többek között a ’Bear Grylls: A sziget’ újabb epizódjait. Az egzotikus tájak és a különleges helyi ételek kedvelőinek lehet fontos, hogy a Travel Channel szintén megtalálható lesz a kínálatban ezután is.

Épp ma számoltunk be, hogy a DIGI egyelőre még mindig nem tudott megállapodni az AMC Networks International céggel, ami miatt 9 tévécsatorna, köztük a Sport1, a Sport 2, a Spektrum, az AMC, a TV Paprika és több más csatorna elérhetősége is veszélybe került. E csatornák eltűnése nagy felháborodást váltott ki a DIGI ügyfeleinek körében, többen a digis szerződésük felbontását fontolgatják. Az AMC-s csatornák körüli helyzetről a DIGI mostani tájékoztatásában nem esik szó.

Frissítés

A DIGI 2019. december 31-én, nem sokkal iménti hírünket követően megváltoztatta az általános szerződési feltételeinek csatornakiosztást tartalmazó mellékletét, így a legtöbb AMC-s tévécsatorna végül megmenekül, kivétel azonban a Sport1 és a Sport2 SD és HD adása, melyek terjesztése 2020 január elsején megszűnik.

Frissítés 2020. január 1.

Végül a hatályos ászf ellenére az Sport 1 és a Sport2 is megmaradt.

Frissítés 2020. január 1. 21:30

2020 első napján közös közleményt adott ki a DIGI és az AMC Networks International, melyben bejelentik, hogy megállapodtak az AMCNI 9 tévécsatornájának terjesztéséről. Ugyancsak friss fejlemény, hogy az ATV Spirit SD és ATV Spirit HD is bekerül a DIGI-hez.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

adótorony

Magyarországon is téma a 3G mobilhálózatok lekapcsolása

Bár ez nem megy majd egyik napról a másikra, és nem lesz könnyű menet, a mobilszolgáltatók a hírközlési hatósággal is egyeztetnek erről annak érdekében, hogy a régebbi mobilhálózati technológiából felszabaduló frekvenciákat jobban hasznosíthassák.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!