tévé, tv, távkapcsoló

Régi-új tévécsatornák a DIGI-nél

Kibővíti együttműködését a DIGI és a Discovery Networks. Ez új tévécsatorna megjelenésével jár.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ma, kedden sajtóközleményben jelentette be a DIGI Csoport, hogy meghosszabbította együttműködését a Discovery Networks médiavállalattal annak érdekében, hogy a tévénézők továbbra is elérhessék műsorszolgáltató prémium tartalmait. A két társaság emellett egy hazánkban még kevésbé ismert csatornáról, a leginkább házfelújítással és kertépítéssel foglalkozó HGTV-ről is megállapodott, amely 2020 januárjától lesz elérhető a DIGI Magyarország és az Invitel csatornakiosztásában.

Az együttműködésnek köszönhetően a DIGI és az Invitel ügyfelei továbbra is elérhetik az Eurosport 1 és az Eurosport 2 sportcsatornákon látható téli sportokat és a nyári kerékpárversenyeket, valamint megtekinthetik a négy Grand Slam és az ATP-tenisztorna mérkőzéseit is.

A tévénézők számára emellett a jövőben is elérhetők lesznek az életmóddal és divattal foglalkozó TLC szórakoztató műsorai, mint például a Tortakirály vagy a Mondj igent a ruhára!. Az izgalmas kalandok kedvelői továbbra is követhetik a Discovery főleg ismeretterjesztő témákat bemutató tudományos sorozatait, többek között a ’Bear Grylls: A sziget’ újabb epizódjait. Az egzotikus tájak és a különleges helyi ételek kedvelőinek lehet fontos, hogy a Travel Channel szintén megtalálható lesz a kínálatban ezután is.

Épp ma számoltunk be, hogy a DIGI egyelőre még mindig nem tudott megállapodni az AMC Networks International céggel, ami miatt 9 tévécsatorna, köztük a Sport1, a Sport 2, a Spektrum, az AMC, a TV Paprika és több más csatorna elérhetősége is veszélybe került. E csatornák eltűnése nagy felháborodást váltott ki a DIGI ügyfeleinek körében, többen a digis szerződésük felbontását fontolgatják. Az AMC-s csatornák körüli helyzetről a DIGI mostani tájékoztatásában nem esik szó.

Frissítés

A DIGI 2019. december 31-én, nem sokkal iménti hírünket követően megváltoztatta az általános szerződési feltételeinek csatornakiosztást tartalmazó mellékletét, így a legtöbb AMC-s tévécsatorna végül megmenekül, kivétel azonban a Sport1 és a Sport2 SD és HD adása, melyek terjesztése 2020 január elsején megszűnik.

Frissítés 2020. január 1.

Végül a hatályos ászf ellenére az Sport 1 és a Sport2 is megmaradt.

Frissítés 2020. január 1. 21:30

2020 első napján közös közleményt adott ki a DIGI és az AMC Networks International, melyben bejelentik, hogy megállapodtak az AMCNI 9 tévécsatornájának terjesztéséről. Ugyancsak friss fejlemény, hogy az ATV Spirit SD és ATV Spirit HD is bekerül a DIGI-hez.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!