fbpx
A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Közös közleményt adott ki a DIGI és a Sport 1 tulajdonosa

Most már tényleg mindenki megnyugodhat, beleértve a Romániában élő magyarokat is.

Január elsejei hatállyal megállapodott a DIGI és az AMC Networks International a televíziós műsorszolgáltató 9 csatornájának terjesztéséről – erősítette meg a Media1 erről szóló korábbi információját a két vállalat által nem sokkal ezelőtt, szerda este kiadott kiadott, a Media1-hez is eljuttatott közlemény.

Utolsó pillanatban csaptak tenyérbe

Mint arról már beszámoltunk, még tegnap, este 18 óra tájban is úgy volt, hogy mától kikerül a Sport1 és a Sport2 a DIGI csatornakiosztásából (ezt egy tegnapi ászf-hirdetmény is tartalmazta a DIGI oldalán), ezt közölte akkor érdeklődésünkre a DIGI ügyfélszolgálata is. Sőt, ezt megelőzően az AMC Networks International (AMCNI) több más tévécsatornájának terjesztése is kérdéses volt, miután a vállalatok akkor még nem tudtak megegyezésre jutni a terjesztési feltételekről. Változás sajtóinformáció szerint tegnap 21 óra körül következhetett be, ekkor írhatták alá a megállapodást.

Az új év első napján, nemrég kiadott esti közlemény szerint a két cég között létrejött megállapodás értemében a DIGI az AMCNI alábbi 9 csatornáját terjeszti ezután Magyarországon:

  • Sport1 (HD és SD)
  • Sport2 (HD és SD)
  • AMC
  • Filmcafé
  • Spektrum
  • TV Paprika
  • Minimax
  • CBS Reality
  • illetve az újdonságnak számító magyar nyelvű JimJam gyerekcsatorna (mely a megszűnő Megamaxot váltja)

Változás tehát végül egyedül abban van, hogy a JimJam kerül a Megamax helyére.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megnyugtathatjuk a Sport1, Sport2, az AMC, a Filmcafé, a Spektrum, a TV Paprika, a Minimax és a JimJam nézőit, hogy kedvenc műsoraikat az eljövendő években is követhetik a DIGI kínálatában. Hosszú együttműködésre tekinthetünk vissza a DIGI-vel, és ez a megállapodás további évekre biztosítja üzleti kapcsolatunkat” – nyilatkozta Málnay B. Levente, az AMCNI CNE ügyvezető alelnöke.

Dragoș Spătaru, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette:

„Terveink mindig arra irányultak, hogy ügyfeleink számára a legfejlettebb technológiákat a legvonzóbb áron biztosítsuk és olyan gazdag televíziós csatornaválasztékot kínáljunk, melyben mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő tartalmakat. Az olyan hosszútávú partneri együttműködések, mint például az AMC-vel megújított megállapodásunk, lehetővé teszik számunkra, hogy ezt a filozófiát a jövőben is megőrizzük és e stratégia mentén haladjunk tovább legfontosabb piacainkon. Az AMC-vel kötött, gazdag televíziós tartalmat kínáló partnerségünk folytatása a magyarországi ügyfeleink javát szolgálja, akiknek a DIGI továbbra is az egyik legjobb fizetős TV szolgáltatást nyújtja a helyi piacon.”

A DIGI romániai ügyfelei is megnyugodhatnak

A közlemény kitér arra is, amiről a Media1 olvasói korábban már értesülhettek, nevezetesen, hogy a DIGI-vel zajló kiterjedt tárgyalásoknak köszönhetően Romániában is meghosszabbította csatornáinak terjesztését az AMC Networks, így 2020. január 1-jétől változatlanul elérhető marad a Minimax, a TV Paprika és a Filmcafé is.

Új elemként és szintén 2020. január 1-jétől, az AMC és a JimJam is elérhetővé válik a romániai RCS / DIGI kábeles és műholdas rendszerein keresztül a szolgáltató háztartásaiban.

Az AMC Networks csatornák körüli helyzet előzményeiről ide kattintva olvashatók korábbi írásaink. Nemrég számoltunk be arról is, hogy az ATV Spirit SD és HD adásával bővül a DIGI kínálata, valamint külön csatornahelyre kerül a Viasat Nature HD és a Viasat History HD adása. A Discovery Networks céggel kötött megállapodás alapján a HGTV is bekerül a vállalat kínálatába.

További tévés hírek olvashatók a Media1 tv rovatában.

Borító: A DIGI Váci úti ügyfélszolgálata Budapesten. Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások