fbpx
A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Éjféltől eltűnik a Sport1 és a Sport2 a DIGI-től, de a Spektrum, a TV Paprika és a többi AMC-s tévécsatorna mégis megmarad

Ma, 2019. december 31-én újabb változtatásokat hajtott végre a DIGI Kft. az általános szerződési feltételeinek 2020. január 1-jén életbe lépő csatornakiosztásra vonatkozó mellékletén.

Végül mégis megállapodott az AMC Networks International médiavállalat csatornáinak jövő évi terjesztéséről az AMC és a DIGI Kft., a megállapodás azonban csak részleges, így nem vonatkozik a Sport1, a Sport2 sportcsatornák SD és HD változataira – értesült a Media1.

A Sport1 és a Sport2 terjesztését beszünteti a DIGI

Bár sem a DIGI, sem az AMC Networks sajtókapcsolati munkatársai nem reagáltak a Media1 ezzel kapcsolatos kérdéseire, a most megszületett részleges megállapodásra utal, hogy még ma, 2019. december 31-én is több olyan, az általános szerződéses feltételek (ÁSZF) csatornakiosztását érintő módosítást hajtott végre a DIGI Távközlési Kft., ami alapján biztosra vehető a felek közötti megállapodás létrejötte. Az új feltételek 2020. január 1-jén, azaz pár óra múlva életbe is lépnek.

A DIGI és az AMC-s tévécsatornák kedvelőinek jó hír, hogy éjféltől nem tűnik el a szolgáltató kínálatából az AMC, a Spektrum, a TV Paprika és a Film Café, valamint a CBS Reality és a Spektrum HD. Eltűnik viszont az új év első napján a kínálatból a Sport 1 és a Sport 2 csatornák SD és HD változata is.

Megamax helyett JimJam

A Sport1 és Sport2 mellett ugyancsak eltűnik a Megamax gyerekcsatorna is, de ennek oka nem a DIGI és az AMC közötti sikertelen tárgyalássorozat, hanem az, hogy az AMC Networks a Megamax helyett a jövőben a magyar nyelvű JimJam csatornára fókuszál Magyarországon a többi szolgáltató esetében is, a Megamax meg is szűnik. A JimJam a ma délutáni ÁSZF-változás alapján néhány óra múlva a DIGI-hez is bekerül.

Eredetileg 9 AMC-s csatornát törölt volna a DIGI

Mint arról a Media1 olvasói már értesülhettek, eredetileg az AMC Networks International médiavállalathoz tartozó valamennyi tévécsatorna, a Sport1, a Sport2, az AMC, a Spektrum, a Minimax, a TV Paprika és a Film Café csatornák mellett a Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD elérhetősége is komoly veszélybe került a DIGI-nél, miután a műsorterjesztő cég és a médiaszolgáltató nem tudott megegyezni egymással a 2020-as terjesztési feltételek üzleti, jogi részéről, így 2020. január 1-jén, pontban az új év kezdetén le kellett volna kapcsolni ezek sugárzását.

Komoly felháborodást okoz a Sport1 és a Sport2 törlése

Az AMC csatornák tervezett lekapcsolása jelentős felháborodást váltott ki a DIGI ügyfeleinek körében, sokan szerződésük felbontását is kilátásba helyezték, sokan a DIGI Facebook oldalán bírálják a szolgáltatót. A legnagyobb felháborodást azonban éppen a Sport1 és a Sport2 a kínálatból törlése váltotta ki.

A Media1 néhány perccel ezelőtt (a sajtókapcsolati munkatársak válaszának hiányában) telefonon felhívta a DIGI ügyfélszolgálatát is, ahol azt a választ kapta, hogy a Sport1 és a Sport2 tényleg eltűnik éjféltől. Megerősítették, hogy a többi AMC-s tévécsatorna azonban megmarad.

Ezért dühösek a DIGI ügyfelei

A DIGI egyébként épp ma, 2019. december 31-én jelentette be, hogy megállapodott a Discovery Networks médiavállalattal, sőt kiterjeszti együttműködését a céggel januártól, ami egy új tévécsatorna megjelenését is hozza.

Ez azonban aligha fogja vigasztalni azokat a DIGI-előfizetőket, akik a Sport1 és a Sport2 törlése miatt olyan sportközvetítésektől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen nemrég hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC.

Frissítés 2020. 01.01. 07:34

Teljes a káosz, nem kapcsolták le a Sport 1 és a Sport 2 csatornákat

A DIGI a december 31-én 18 óra körül közzétett és mától hatályos ászf-változás ellenére végül mégsem kapcsolta le a Sport 1 és a Sport 2 csatornákat sem. Egy munkatársa a cégnek egy dühös ügyfél hozzászólására azt írta, végül mégis megegyezett a DIGI az AMC Networks Internationallal. Ennek egyelőre nyoma nem látszik az ászf-ben a DIGI honlapján, és hivatalos közlemény vagy hír sincs róla, ennek ellenére biztosnak tűnik.

Frissítés 2020.01.01 21:18

Hivatalos: létrejött a megállapodás

Közös közleményt adott ki a DIGI és az AMC Networks, megerősítve, hogy létrejött a megállapodás a 9 tévécsatornáról.

További tévés hírek olvashatók a Media1 tévé rovatában.

Borító: A DIGI budapesti, Váci úti bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások