A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Éjféltől eltűnik a Sport1 és a Sport2 a DIGI-től, de a Spektrum, a TV Paprika és a többi AMC-s tévécsatorna mégis megmarad

Ma, 2019. december 31-én újabb változtatásokat hajtott végre a DIGI Kft. az általános szerződési feltételeinek 2020. január 1-jén életbe lépő csatornakiosztásra vonatkozó mellékletén.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Végül mégis megállapodott az AMC Networks International médiavállalat csatornáinak jövő évi terjesztéséről az AMC és a DIGI Kft., a megállapodás azonban csak részleges, így nem vonatkozik a Sport1, a Sport2 sportcsatornák SD és HD változataira – értesült a Media1.

A Sport1 és a Sport2 terjesztését beszünteti a DIGI

Bár sem a DIGI, sem az AMC Networks sajtókapcsolati munkatársai nem reagáltak a Media1 ezzel kapcsolatos kérdéseire, a most megszületett részleges megállapodásra utal, hogy még ma, 2019. december 31-én is több olyan, az általános szerződéses feltételek (ÁSZF) csatornakiosztását érintő módosítást hajtott végre a DIGI Távközlési Kft., ami alapján biztosra vehető a felek közötti megállapodás létrejötte. Az új feltételek 2020. január 1-jén, azaz pár óra múlva életbe is lépnek.

A DIGI és az AMC-s tévécsatornák kedvelőinek jó hír, hogy éjféltől nem tűnik el a szolgáltató kínálatából az AMC, a Spektrum, a TV Paprika és a Film Café, valamint a CBS Reality és a Spektrum HD. Eltűnik viszont az új év első napján a kínálatból a Sport 1 és a Sport 2 csatornák SD és HD változata is.

Megamax helyett JimJam

A Sport1 és Sport2 mellett ugyancsak eltűnik a Megamax gyerekcsatorna is, de ennek oka nem a DIGI és az AMC közötti sikertelen tárgyalássorozat, hanem az, hogy az AMC Networks a Megamax helyett a jövőben a magyar nyelvű JimJam csatornára fókuszál Magyarországon a többi szolgáltató esetében is, a Megamax meg is szűnik. A JimJam a ma délutáni ÁSZF-változás alapján néhány óra múlva a DIGI-hez is bekerül.

Eredetileg 9 AMC-s csatornát törölt volna a DIGI

Mint arról a Media1 olvasói már értesülhettek, eredetileg az AMC Networks International médiavállalathoz tartozó valamennyi tévécsatorna, a Sport1, a Sport2, az AMC, a Spektrum, a Minimax, a TV Paprika és a Film Café csatornák mellett a Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD elérhetősége is komoly veszélybe került a DIGI-nél, miután a műsorterjesztő cég és a médiaszolgáltató nem tudott megegyezni egymással a 2020-as terjesztési feltételek üzleti, jogi részéről, így 2020. január 1-jén, pontban az új év kezdetén le kellett volna kapcsolni ezek sugárzását.

Komoly felháborodást okoz a Sport1 és a Sport2 törlése

Az AMC csatornák tervezett lekapcsolása jelentős felháborodást váltott ki a DIGI ügyfeleinek körében, sokan szerződésük felbontását is kilátásba helyezték, sokan a DIGI Facebook oldalán bírálják a szolgáltatót. A legnagyobb felháborodást azonban éppen a Sport1 és a Sport2 a kínálatból törlése váltotta ki.

A Media1 néhány perccel ezelőtt (a sajtókapcsolati munkatársak válaszának hiányában) telefonon felhívta a DIGI ügyfélszolgálatát is, ahol azt a választ kapta, hogy a Sport1 és a Sport2 tényleg eltűnik éjféltől. Megerősítették, hogy a többi AMC-s tévécsatorna azonban megmarad.

Ezért dühösek a DIGI ügyfelei

A DIGI egyébként épp ma, 2019. december 31-én jelentette be, hogy megállapodott a Discovery Networks médiavállalattal, sőt kiterjeszti együttműködését a céggel januártól, ami egy új tévécsatorna megjelenését is hozza.

Ez azonban aligha fogja vigasztalni azokat a DIGI-előfizetőket, akik a Sport1 és a Sport2 törlése miatt olyan sportközvetítésektől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen nemrég hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC.

Frissítés 2020. 01.01. 07:34

Teljes a káosz, nem kapcsolták le a Sport 1 és a Sport 2 csatornákat

A DIGI a december 31-én 18 óra körül közzétett és mától hatályos ászf-változás ellenére végül mégsem kapcsolta le a Sport 1 és a Sport 2 csatornákat sem. Egy munkatársa a cégnek egy dühös ügyfél hozzászólására azt írta, végül mégis megegyezett a DIGI az AMC Networks Internationallal. Ennek egyelőre nyoma nem látszik az ászf-ben a DIGI honlapján, és hivatalos közlemény vagy hír sincs róla, ennek ellenére biztosnak tűnik.

Frissítés 2020.01.01 21:18

Hivatalos: létrejött a megállapodás

Közös közleményt adott ki a DIGI és az AMC Networks, megerősítve, hogy létrejött a megállapodás a 9 tévécsatornáról.

További tévés hírek olvashatók a Media1 tévé rovatában.

Borító: A DIGI budapesti, Váci úti bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1

 

Szóljon hozzá!