fbpx
A DIGI egyik boltja Budapesten

Mégsem kapcsolta le a Sport1 és a Sport 2 csatornákat a DIGI

Teljes káosz lett a DIGI és az AMC Networks közötti huzavonából.

Eredetileg úgy volt, hogy az AMC Networks International mind a 9 tévécsatornája, az AMC, a Spektrum, a TV Paprika és a Film Café, a CBS Reality és a Spektrum HD, a Megamax, valamint a Sport 1 és a Sport 2 csatornák SD és HD változata eltűnhet a DIGI műholdas és kábeles rendszereiből, lett is belőle jókora felháborodás, amikor 2019. december elején ez egy ÁSZF-változásból ez kiderült. A felek ekkor még azt közölték, hogy az ászf-változás ellenére tovább tárgyalnak, remélik, hogy meg tudnak egyezni. Azonban még december 31-én sem közölték, hogy sikerült-e megegyezni, ezzel kapcsolatos kérdéseinkre nem válaszoltak, először az ászf-et sem cserélték, miközben a DIGI egy másik tévés médiavállalattal, a Discovery Networkssel (övék az Eurosport1 és az Eurosport 2 is) meg tudott egyezni, és ezt be is jelentették aznap. Azután december 31-én 18 óra tájban egy újabb ászf-változást tett közzé honlapján a DIGI, melyben a szolgáltató jelezte, hogy meghagyja az összes AMC-s csatornát a kínálatában, ami alól azonban kivétel a Sport 1 és a Sport 2 SD és HD változata, valamint a megszűnő Megamax, ami helyett a magyar nyelvű JimJam csatornát sugározza majd. Ezt írták a december 31-én közzétett, 2020. január 1-jétől hatályos ászf-ben:

„A Sport1, Sport2 csatornák -2019. december 2. napján már közzétett tájékoztatónk szerint- a teljes szolgáltatási területen kikerülnek az analóg és a digitális(SD és HD) szolgáltatásból.”

A DIGI és az AMC Networks sajtókapcsolati munkatársai nem reagáltak a Media1 megkereséseire, ezért úgy döntöttünk, a DIGI ügyfélszolgálatán érdeklődünk, ahol rögzített vonalon megerősítették az óév utolsó napján, alig pár órával éjfél, illetve 2020 beköszönte előtt, hogy a Sport1 és a Sport2 eltűnik a kínálatból éjfélkor.

Ennek ellenére most, 2020. január 1-jén 07:34-kor is elérhetők a DIGI-nél a Sport1 és a Sport2 csatornák is, ezt saját magunk is tapasztaljuk egy műholdas DIGI-kártyával. A DIGI honlapján azonban még most sem érhető el egy újabb ászf-változás vagy bármilyen hivatalos hír a változásról, a Facebookon is a legutóbbi poszt, hogy boldog újévet kíván a szolgáltató. A Sport1 Facebook oldalán sincs róla hír. Közlemény vagy válasz nem érkezett a két cégtől a Media1 kérdéseire.

A jelen helyzet tehát az, hogy a DIGI a hatályos általános szerződési feltételek ellenére, az ászf-ből való, még december 31-én kora este is megerősített törlés ellenére is terjeszti a Sport1 és a Sport2 adását, a DIGI tehát az utolsó órákban mégis megállapodást köthetett az AMC Networks-szel.

Hogy ezt honnan tudhatjuk? A DIGI egyik munkatársa az ünnepi Facebook-jókívánság alatt hozzászóló dühös DIGI-ügyfélnek azt írja, hogy végül mégis meg tudott egyezni az AMC Networks International és a DIGI, vagyis marad a Sport 1 és a Sport2. A keleten.hu is azt írja, hogy az utolsó pillanatban, értesülésük szerint 21 óra tájban mégis megegyezhetett a két vállalat.

Frissítés 2020.01.01. 21:18

Itt a hivatalos megerősítés!

Nemrég közös közleményt adott ki a DIGI és az AMC Networks International. A két cég ebben megerősíti, hogy létrejött a 9 tévécsatornát, köztük a Sport1-et és a Sport2-et is magába foglaló megállapodás. A két cég közleménye a romániai megállapodás létrejöttére is kitér.

Borító: A DIGI egyik üzlete Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

További tévés hírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások