A DIGI egyik boltja Budapesten

Mégsem kapcsolta le a Sport1 és a Sport 2 csatornákat a DIGI

Teljes káosz lett a DIGI és az AMC Networks közötti huzavonából.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Eredetileg úgy volt, hogy az AMC Networks International mind a 9 tévécsatornája, az AMC, a Spektrum, a TV Paprika és a Film Café, a CBS Reality és a Spektrum HD, a Megamax, valamint a Sport 1 és a Sport 2 csatornák SD és HD változata eltűnhet a DIGI műholdas és kábeles rendszereiből, lett is belőle jókora felháborodás, amikor 2019. december elején ez egy ÁSZF-változásból ez kiderült. A felek ekkor még azt közölték, hogy az ászf-változás ellenére tovább tárgyalnak, remélik, hogy meg tudnak egyezni. Azonban még december 31-én sem közölték, hogy sikerült-e megegyezni, ezzel kapcsolatos kérdéseinkre nem válaszoltak, először az ászf-et sem cserélték, miközben a DIGI egy másik tévés médiavállalattal, a Discovery Networkssel (övék az Eurosport1 és az Eurosport 2 is) meg tudott egyezni, és ezt be is jelentették aznap. Azután december 31-én 18 óra tájban egy újabb ászf-változást tett közzé honlapján a DIGI, melyben a szolgáltató jelezte, hogy meghagyja az összes AMC-s csatornát a kínálatában, ami alól azonban kivétel a Sport 1 és a Sport 2 SD és HD változata, valamint a megszűnő Megamax, ami helyett a magyar nyelvű JimJam csatornát sugározza majd. Ezt írták a december 31-én közzétett, 2020. január 1-jétől hatályos ászf-ben:

„A Sport1, Sport2 csatornák -2019. december 2. napján már közzétett tájékoztatónk szerint- a teljes szolgáltatási területen kikerülnek az analóg és a digitális(SD és HD) szolgáltatásból.”

A DIGI és az AMC Networks sajtókapcsolati munkatársai nem reagáltak a Media1 megkereséseire, ezért úgy döntöttünk, a DIGI ügyfélszolgálatán érdeklődünk, ahol rögzített vonalon megerősítették az óév utolsó napján, alig pár órával éjfél, illetve 2020 beköszönte előtt, hogy a Sport1 és a Sport2 eltűnik a kínálatból éjfélkor.

Ennek ellenére most, 2020. január 1-jén 07:34-kor is elérhetők a DIGI-nél a Sport1 és a Sport2 csatornák is, ezt saját magunk is tapasztaljuk egy műholdas DIGI-kártyával. A DIGI honlapján azonban még most sem érhető el egy újabb ászf-változás vagy bármilyen hivatalos hír a változásról, a Facebookon is a legutóbbi poszt, hogy boldog újévet kíván a szolgáltató. A Sport1 Facebook oldalán sincs róla hír. Közlemény vagy válasz nem érkezett a két cégtől a Media1 kérdéseire.

A jelen helyzet tehát az, hogy a DIGI a hatályos általános szerződési feltételek ellenére, az ászf-ből való, még december 31-én kora este is megerősített törlés ellenére is terjeszti a Sport1 és a Sport2 adását, a DIGI tehát az utolsó órákban mégis megállapodást köthetett az AMC Networks-szel.

Hogy ezt honnan tudhatjuk? A DIGI egyik munkatársa az ünnepi Facebook-jókívánság alatt hozzászóló dühös DIGI-ügyfélnek azt írja, hogy végül mégis meg tudott egyezni az AMC Networks International és a DIGI, vagyis marad a Sport 1 és a Sport2. A keleten.hu is azt írja, hogy az utolsó pillanatban, értesülésük szerint 21 óra tájban mégis megegyezhetett a két vállalat.

Frissítés 2020.01.01. 21:18

Itt a hivatalos megerősítés!

Nemrég közös közleményt adott ki a DIGI és az AMC Networks International. A két cég ebben megerősíti, hogy létrejött a 9 tévécsatornát, köztük a Sport1-et és a Sport2-et is magába foglaló megállapodás. A két cég közleménye a romániai megállapodás létrejöttére is kitér.

Borító: A DIGI egyik üzlete Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

További tévés hírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!