fbpx
Bátrak Földje

Kiderült, mikor kerül az RTL Klub képernyőjére a Bátrak Földje, lehet, hogy folytatódik a Love Island

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója egy podcast interjúban említette meg a Bátrak Földje közelgő RTL-es premierjének időpontját. Azt is mondta, a kosztümös, saját gyártású napi telenovella egy kísérlet a részükről. Szóba került a Love Island és a 24.hu-ba történő meghiúsult befektetés is.

Közel 50 perces interjút adott szerdán az Index Kultrovat elnevezésű podcastjának Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója. Az RTL vezetője a beszélgetés 32. percében elárulta, hogy 2020 januárjában, vagyis már a következő hónapban adásba kerül a Bátrak Földje című új saját gyártású sorozat. (Egyébként mint arról már korábban beszámoltunk, az RTL Most+ elnevezésű új prémium digitális szolgáltatás előfizetői számára az RTL Klubon történő adásba kerülést megelőzően, már idén, a karácsonyi időszakban is látható lesz a Bátrak Földje, egészen pontosan annak első 3 része.)

Ez az a kosztümös széria, melyet Kalamár Tamás, a Barátok közt egykori producere készített, és amelynek forgatási munkálatairól idén májusban a Media1-en szivárogtak ki először információk. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese idén szeptemberben, a Nagy Kreatív Napon az új saját gyártású sorozatok között tett először hivatalosan említést arról, hogy egy új kosztümös telenovella kerül az RTL Klub képernyőjére Bátrak Földje címmel. Azt is elárulta, hogy a Bátrak Földje összesen 80 darab, 1 órás időtartamú epizódból áll majd, és hogy a sorozatot a Paprika Studios műsorgyártó cég készíti. A Bátrak Földje egy naponta képernyőre kerülő telenovella lesz, előzetesét is megmutattuk már.

Kosztümös sorozat naponta az RTL Klub képernyőjén

A Vidus Gabriellával most közölt podcastos beszélgetésből kiderült, hogy a korábban már megjelent információkkal megegyezően a telenovella a „nagy csatornán”, az RTL Klub képernyőjén lesz látható.

Vidus Gabriella azt mondta, izgalmas kísérlet a kosztümös sorozatot képernyőre tűzni (pláne a főcsatornán), de vezető médiavállalatként úgy gondolják, időnként bátran fel kell vállalniuk a kísérletezést is, vállalva annek üzleti kockázatát is. A sikerekhez ugyanis szükséges az is, hogy merjenek kipróbálni új dolgokat.

Bátrak Földje
Bátrak Földje

A Media1 információi szerint egyébként december 27-én 23:15-ös kezdéssel az RTL Klub képernyőjén látható lesz egy werkfilm is,Így készült: Bátrak földje – Egy új magyar telenovella kulisszatitkai” címmel.

Szóba került a Love Island is

A Vidus Gabriellával közölt hosszú hangzóbeszélgetés vége felé egyébként elhangzik egy másik műsorral kapcsolatos sokat sejtető kijelentés is. Vidus Gabriella azt mondta, hogy az egzotikus szigeteki társkereső reality, a Love Island eredményeivel, különösen digitális platformon nagyon elégedett volt az RTL. (Mint arról beszámoltunk, rövid idő alatt 3 millió feletti nézettsége volt a Love Island úgynevezett longform videóinak a neten.)

A beszélgetésben Vidus arra kérdésre, hogy lesz-e folytatása a Love Islandnek, azt mondta:

„lehet, hogy igen”.

Ezt utána még a beszélgetés másik pontján is megismételte. Így aztán nem lenne meglepő, ha jövő ősszel ismét egy új évaddal folytatódna a reality.

Zsófi és Tícián, a Love Island magyar változatának győztesei
Zsófi és Tícián, a Love Island magyar változatának győztesei

Tart a pereskedés

A beszélgetésben szóba került a 24.hu-t és az nlc.hu-t is tulajdonló Central Médiacsoport digitális üzletágának 30 százaléknyi részesedésének megvásárlására irányuló korábbi tervezett tranzakció is, melyet a GVH és az NMHH Médiatanács meghiúsított. Vidus azt mondta erről, jelenleg is tart a pereskedés emiatt a hatósággal, bár az RTL Most és az RTL Most+ elindításával már nincs szükségük a centrálos portfólióba történő befektetésre, amelyet akkoriban azért tartottak volna fontosnak, mert így a videós tartalmaikkal nagy eléréshez juthattak volna. Az RTL Most azonban sikeres, más úton indultak a hatósági döntés miatt.

További tévés hírek találhatók a Media1 Tv rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások