fbpx
A Lokál 2019.10.14-i számának címlaprészlete

Karácsony Gergely elűzné a Lokált a budapesti közterületekről

A leendő budapesti főpolgármester „hazug” kiadványnak nevezte a fideszes KESMA-hoz tartozó Lokált.

Többször is említette Karácsony Gergely, a leköszönő Tarlós István budapesti főpolgármester hamarosan munkába álló utódja a fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány ingyenes lapját abban az interjúban, amit ma, szerdán az Index a Facebookon, élőben, az olvasók bevonásával készített.

Karácsony Gergely a Lokál kapcsán kijelentette:

„…egy éles helyzetben, nem tudnak demokratikus versenyben nyerni. Elvannak kényelmesedve. Azt gondolják, hogy a Lokált mindenkinek odaadják a kezébe, akkor majd mindenki elhiszi ami abban szerepel. A Lokálban még meg sem nyertem a választást, tehát ott kormányzati sikerről van szó”

– mondta Karácsony, a lap hétfői és keddi számában történt legutóbbi médiamanipulációkra utalva.

„A Lokál sorsa az lesz, hogy nyilván betiltani nem tudjuk, de sokat teszünk majd, hogy a főváros ne járuljon hozzá ahhoz, hogy ez a teljesen hazug propagandaanyag eljusson az emberek kezébe” – jelentette ki.

A leendő főpolgármester ezután azt mondta, nem ismeri ugyan a BKV a Lokálra vonatkozó szerződésének aktuális változatát, de első lépések egyikeként azt tervezi, hogy ezt felbontatja.

Karácsony azt mondta, hogy a BKV-t utasítani fogják a szerződés azonnali felbontására, valamint a közterületen való osztogatást is amilyen mértékben csak lehet, meg fogják akadályozni.

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1
A Lokál terjesztése Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

A Lokál 2016-ban váltotta a megszűnő Metropolt a közterületeken, illetve a BKV területén.

A Lokál 150 ezer példányát forgalmas tömegközlekedési csomópontokban, megállókban, vasút- és buszállomásokon is meg lehetett találni.

A Lokál kiadója sokáig a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. volt, de ez nemrég beolvadt a kesmás Mediaworks Hungary Zrt.-be. A lapot eleinte Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó, félig Győri Tibor tulajdonolta, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt.

Egyébként mint arról a Media1 beszámolt, új, közterületi terjesztésű új napilap indul Pesti Hírlap névvel, rikkancsok fogják terjeszteni, ingyenesen. Az új napilap főszerkesztője Kerényi György lesz, aki nyilatkozott is róla a Media1-nek a napokban.

Épp ma írtunk arról is, hogy a MÚOSZ és a Nyomtass te is! Mozgalom milyen felhívással élt az önkormányzati vezetőknél a helyi sajtónyilvánosság helyreállítása érdekében.

Borító: A Lokál 2019.10.14-i számának címlaprészlete

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások