fbpx
A Lokál 2019.10.15-i száma

A Lokál kormánypárti sikereket látott Budapesten

Az ingyenes Lokál mintha egy alternatív univerzum híreiről tudósítana, de legalábbis meglehetősen egyoldalúan tálalja még az önkormányzati választás tényszerűen visszaellenőrizhető eredményeit is.

Hétfőn még azt lehetett hinni, hogy túl korán ment nyomdába az aktuális lapszám (a korai lapzártára volt is benne egy utalás), és az ingyenesen terjesztésű – a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó – lap, a Lokál szerkesztőségébe nem jutottak el az önkormányzati választás eredményei, a lap ugyanis a nyugalmat és rendet ígérő Tarlós István főpolgármesterrel (sic!), és az éppen szavazó Orbán Viktor miniszterelnökkel a címlapján jelent meg.

A Lokál  2019.10.14-i, hétfői számának címlapja
A Lokál  2019.10.14-i, hétfői számának címlapja

Csakhogy a keddi számban már részletesen is foglalkozhattak a választási eredményekkel. Ez náluk abban merült ki, hogy milyen sok helyen nyert a kormánypárt – hívta fel rá a figyelmet a 444.

„Magyarország legerősebb pártja a Fidesz-KDNP” – szerepel rögtön a címlapon.

Eközben ugyanitt egyetlen szó sem esik arról, hogy a kormánypártok gyakorlatilag kikaptak a fővárosban.

A Lokál című sajtótermék 2019.10.15-i számának címlapja
A Lokál című sajtótermék 2019.10.15-i számának címlapja

Biztos ami biztos, a második oldaltól induló összefoglalóban ezután még háromszor is felsorolják a sikereket, például hogy a listás szavazatokat nézve 50 százalék felett végzett a Fidesz, és a kormánypárt vidéken tarolt, az összes megyei közgyűlésben többséget szerzett, és az ötezer fős vagy annál nagyobb települések közt 147 polgármestert adhatnak az országnak.

A Lokál 2019.10.15-i számának oldala
A Lokál 2019.10.15-i számának egyik oldala

Szó esik arról is, hogy megyei jogú városok közül is 13 fideszes vezetésű. Igaz, 10 jutott az ellenzéknek is. Köszönik ezenkívül Tarlós Istvánnak (Budapest leköszönő főpolgármesterének), aki veszített ugyan, de Orbán Viktor csak szépet és jót mondott róla.

Külön figyelmet érdemlő a „Kormánypárti sikerek Budapesten” című anyag, ahol a lap megünnepli az öt kormánypárti polgármestert, aki posztján tudott maradni.

A Lokál 2019.10.15-i számának keretes cikke
A Lokál 2019.10.15-i számának keretes cikke

A politika rovat a

 „Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb”

című összefoglalóval zárta a keddi összeállítását, melyben Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője ismétli meg a kormányfő szavait, hozzátéve, hogy ugyan működött az ellenzéki összefogás az ország legtöbb részén, de csak „egy pillanatra”, és ennek stabilitása kérdéses.

Ha valaki netán csak a NER médiumából tájékozódott volna, most tehát azt hiheti, hogy egyébként a vasárnap jól sikerült a Fidesz számára, holott azért közel sem ez történt.

Borító: A Lokál 2019.10.15-i számának címlaprészlete

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások