fbpx
Magyar Nemzet

Kikerült egy 3 mondatos kritikus cikk a Magyar Nemzet oldalára Borkai Zsoltról, egy órán belül eltüntették

A Magyar Nemzet főszerkesztője azzal magyarázta a Fidesz szexbotrányba keveredett politikusának, Borkai Zsolt győri polgármesternek a lemondását követelő cikknek az eltávolítását, hogy a pénteken élesített cikk nem a szerkesztőség álláspontját tükrözte.

Körülbelül egy órán keresztül a Magyar Nemzet Online-on elérhető volt pénteken egy írás arról, mely a győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt távozását követelte a napokban kirobbant szexvideós botrány után. A cikk rövid volt, mindössze ez állt benne:

„Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak. Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania. Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal.”

Péntek estére azonban eltűnt a Borkait bíráló rövid írásmű a KESMA internetes lapjából. Ballai Attila, a Magyar Nemzet főszerkesztője a hvg.hu-nak azzal magyarázta a Borkai lemondását követelő cikk kicenzúrázását, hogy az csak egy kolléga véleményét tartalmazta, „az nem a szerkesztőség álláspontja volt”, és az úgymond „technikai hiba” miatt élesedett ki.

Mindez nem sokkal azután történt, hogy Borkai péntekre rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett, de  azt végül a városvezető mégsem tartotta meg. Pénteken egyébként Tarlós István, Budapest főpolgármestere is bírálta a győri polgármestert az InfoRádióban, akiről azt mondta, méltatlanná vált a tisztségére.

Borkai Zsoltról az Ördög ügyvédje blog publikált kompromittáló felvételeket a napokban, fotókat és videókat. Ezeken győri fideszes polgármester és Rákosfalvy Zoltán vélhetően luxus-prostituáltakkal látható együtt egy tengeren lévő yachton. A fotókon és videókon a fideszes polgármester félreérthetetlen pozícióban látható anyaszült meztelenül, szexorgia közben. Kiderült az is, hogy az egyik lány korábban EU-pénzeket is kapott az államtól egy vállalkozás beindítására. A győri polgármester eleinte ellenzéki lejáratásként beszélt az Ördög ügyvédje blogban megjelentekről, később azonban a sokasodó felvételek miatt kénytelen volt elismerni, hogy ő látható a felvételeken. Borkai azt állította, a felvételek részben hitelesek, részben manipuláltak. Elismerte, hogy hibázott, ennek ellenére nem mondott le és nem lépett vissza az újbóli polgármesteri jelöltségétől a közelgő választásokon. Az elmúlt napokban szabadságra vonult, kerülte a média nyilvánosságát.

Pénteken Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő nyilvánosságra hozta, hogy Borkai Zsolt pedagógus felesége nevén óriási birtok van.  Az Ördög ügyvédje oldalon fény derült az ügy kapcsán Borkai Zsolt által használt magánrepülőgépre is. A VálaszOnline kiderítette az is, hogy Borkai Zsolt fia havi 1 milliót vett fel egy olyan offshore cégtől, melynek elvben nem is volt bevétele az elmúlt időszakban.

A hvg.hu szerint tegnap Borkai már a lemondását, illetve a vasárnapi polgármester-választáson történő elindulásáról való visszalépését szerette volna bejelenteni, de a Fidesz országos központjából leállíthatták.  Fideszes körökből az atv.hu-nak viszont azt mondták, ez nem igaz, mert ha Borkai le akart volna mondani, akkor nem hív össze sajtótájékoztatót, csak kiadta volna közleményben.

Eközben kiderült, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) etikai bizottsága vizsgálatot indít. Az olimpiai bajnok Borkai korábban elnöke is volt a szervezetnek.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások