fbpx
Vida József, a Takarékbank vezetője, a TV2 vevőjelöltje korábban az Inforádió Aréna című műsorában

Bejelentették a TV2 tulajdonosváltását

A TV2 szerdán bejelentette, hogy Vida József, a Takarékbank vezetője várhatóan júliusig megveszi a médiavállalatot. A közlemény arra nem tér ki, de Mészáros Lőrinc közeli bankárról van szó. Vida eközben interjút adott, ahol arról beszélt, nem néz tévét, és hazafias dolognak tartja a médiavállalat megvásárlását. Azt nem nevezte meg, egyáltalán kitől vette meg a tévét.

A tranzakciók zárását és a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően Vida József üzletember, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója – derül ki a tévétársaság MTI-nek szerdán elküldött közleményéből.

Az állami hírügynökségnél publikált közleményben a médiavállalat azt írta: az előzetes bejelentésnek megfelelően az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. szerzi meg a TV2 Média Csoportot.

A bizalmi vagyonkezelő társaság tulajdonosa Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki alig egy hónappal ezelőtt, április 15-én jelentette be, hogy képviselői útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megszerzésére. Az üzletember a média mellett jelentős befektetésekkel rendelkezik a pénzügyi szektorban és a banki informatika területén, valamint az ingatlankezelés és a pénzügyi tanácsadás területein is.

Bár az MTI közleménye hallgat róla, Vida József Mészáros Lőrinchez köthető, hiszen tagja például annak az Opus Global nevű vállalat igazgatóságának, márpedig az Opus a dollármilliárdossá vált egykori felcsúti polgármester személyéhez köthető.

Az MTI közleményéből az derül még ki, hogy a tranzakciók eredményeként közvetett módon 100 százalékos befolyást szerez a vevő a TV2 Média Csoport Zrt. fölött, azaz a TV2 Média Csoport Zrt. ‘A’ és ‘B’ sorozatú részvényei közvetett módon az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. befolyása alá kerülnek..

A vagyonkezelő társaság tulajdonszerzéséhez a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

A tranzakciók összesen három lépcsőben zajlanak a TV2-vel együtt összesen 14 csatornából álló televízió-portfólió megszerzéséért.

A tranzakciókban érintett felek az adásvétel és üzletrész vásárlások részleteit üzleti titokként kezelik. A GVH eljárásától függően az Abraham Goldmann BV Zrt. tulajdonszerzése július végén zárulhat le – olvasható a közleményben.

Vida nem néz tévét, és hazafiasnak tartja a TV2 megvásárlását

Vida Józseffel egyébként épp ma jelent megy interjú az Indexen, ahol többek között arról beszélt, hogy nem szokott tévét nézi. Kijelentette továbbá, hogy hazafias dolognak tartja a TV2 megvásárlását. Vida – hiába kérdezték – az interjúban nem nevezte meg, kitől vette a TV2-t, ami azért érdekes, mert még a cégbíróság sem értette nemrégiben, kié is a TV2.

A következő párbeszéd jelent meg erről a Vida-interjúban:

Kitől kellett megvenni a TV2-t?

Gondolom attól, aki eladta. De nem értem én ezt a „ki a tulajdonos” narratívát. Azt sem tudja senki, ki az én lovam tulajdonosa.

Hát, ha már „az én lovam”-ként emlegette, gondolom, ön.

Jó, szóval van egy ló az udvaromban, ki tudja, az kinek a tulajdona? De miért is kellene tudnia rajtam, a bértartón, és a valós tulajdonoson kívül bárkinek is, hogy kié?

Ma derült ki az is, hogy a TV2 fontos sportjogokat vásárolt a következő három évre.

(MTI nyomán)

Borítókép: Vida József, a Takarékbank vezetője, a TV2 vevője korábban az Inforádió Aréna című műsorában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások