fbpx
tv2

A TV2 mögötti szálak tovább bonyolódtak

Teljesen átalakult nemrég a TV2-t tulajdonló, korábban Andy Vajna tulajdonában álló Magyar Brodcasting Co. (MBC) Zrt. működése.

Korábban a G7 nyomán a Media1 is beszámolt róla, hogy Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, az elmúlt években dollármilliárdossá vált egykori felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cégéhez köthető, többek között e-mail címében a Mészáros&Mészáros Kft. internetes címét használó Tima János lett a TV2 Média Csoport Zrt.-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettese.

A TV2-t birtokló, korábban Andy Vajna érdekeltségű MBC cégstruktúrája azonban azóta ismét átalakult, írta meg a G7 cégbírósági adatok alapján.

Nem tetszett a bíróságnak, hogy senkinek nem volt önálló döntési jogköre

A portál megjegyezte: bár sokak számára úgy tűnhetett, hogy Tima a vezérigazgató-helyettesi megnevezéséből fakadóan csak második ember lett a korábbi kinevezésekor a cégnél, nélküle valójában a cégjegyzése nem volt lehetséges, ugyanis sem a céget irányító Tremmel Zoltán vezérigazgató, sem a cégvezető, Kovács Andrea nem írhatott alá egyedül az MBC nevében, ami a portál által megszerzett cégpapírok szerint nem tetszett a cégbíróságnak sem.

A bíróság ugyanis arra szólította fel a vállalkozást, hogy legalább egy valakit jelöljenek ki, aki egyedül is eljárhat a cég nevében, vagyis rendelkezik önálló aláírási jogosultsággal.

Megtalálták a módját, hogy ezt ne kelljen megtenni

Bár kézenfekvő lett volna, hogy Tremmel Zoltán, Vajna egykori embere, a cég vezérigazgatója (aki Vajna hagyatékának több más elemét is kezelte) kapja ezt a jogot, végül – a bírósággal való informális egyeztetés után – inkább végül teljesen átalakították a cégstruktúrát.

Tremmel Zoltánt, illetve a korábban cégvezetőként ügyködő, szintén Andy Vajna bizalmi emberének számító Kovács Andreát visszahívták a pozíciójából, és ezzel egy időben egy igazgatóságot állítottak fel. Az igazgatóságba a cég korábbi irányítói, Tremmel, Kovács és Tima kerültek be. Így lehetett mégis megcsinálni azt, hogy nincs olyan cégvezető, aki önállóan írhat alá, és maradhatott az a felállás, amely szerint az alcsútdobozi alpolgármester ugyan nem első számú vezető, de a tudta nélkül mégsem születhet semmilyen érdemi döntés.

Érdekcsoportok háborúja lehet a háttérben

A portál azt feltételezi, hogy erre a megoldásra esetleg azért lehetett szükség, mert egy ideje már legalább két érdekcsoport is „birkózik” a TV2 jogaiért. Az egyik kör ebből Mészáros Lőrinc köre.

Sőt ennél konkrétabb dolog is történt, amikor a nemzetközi csúcsmilliárdossá vált volt felcsúti polgármester közelébe került Andy Vajnától a TV2 2016-ban, egy cinkotai nő közvetítésével.

Mostanában egyébként még inkább felpörögtek az események a TV2 körül, olyannyira, hogy nemrég a cégbíróság is jelezte, követhetetlenné vált számára is, kié is voltaképpen a TV2, illetve már a bíróság sem értette, hogyan kerülnek új tulajdonosok a TV2 tulajdonosait felsoroló alapszabályba úgy, hogy erről elvben nem volt döntés a közgyűlésen.

A TV2-t emiatt a cégbíróság hiánypótlásra szólította fel.

A TV2-vel összefüggő másik hír, hogy balhé volt a TV2 Róna utcában található székházában tegnap, és mentőt is kellett hívni egy munkatárshoz.

Borítókép: A TV2 székházának bejárata Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások