tv2

A TV2 mögötti szálak tovább bonyolódtak

Teljesen átalakult nemrég a TV2-t tulajdonló, korábban Andy Vajna tulajdonában álló Magyar Brodcasting Co. (MBC) Zrt. működése.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Korábban a G7 nyomán a Media1 is beszámolt róla, hogy Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, az elmúlt években dollármilliárdossá vált egykori felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cégéhez köthető, többek között e-mail címében a Mészáros&Mészáros Kft. internetes címét használó Tima János lett a TV2 Média Csoport Zrt.-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettese.

A TV2-t birtokló, korábban Andy Vajna érdekeltségű MBC cégstruktúrája azonban azóta ismét átalakult, írta meg a G7 cégbírósági adatok alapján.

Nem tetszett a bíróságnak, hogy senkinek nem volt önálló döntési jogköre

A portál megjegyezte: bár sokak számára úgy tűnhetett, hogy Tima a vezérigazgató-helyettesi megnevezéséből fakadóan csak második ember lett a korábbi kinevezésekor a cégnél, nélküle valójában a cégjegyzése nem volt lehetséges, ugyanis sem a céget irányító Tremmel Zoltán vezérigazgató, sem a cégvezető, Kovács Andrea nem írhatott alá egyedül az MBC nevében, ami a portál által megszerzett cégpapírok szerint nem tetszett a cégbíróságnak sem.

A bíróság ugyanis arra szólította fel a vállalkozást, hogy legalább egy valakit jelöljenek ki, aki egyedül is eljárhat a cég nevében, vagyis rendelkezik önálló aláírási jogosultsággal.

Megtalálták a módját, hogy ezt ne kelljen megtenni

Bár kézenfekvő lett volna, hogy Tremmel Zoltán, Vajna egykori embere, a cég vezérigazgatója (aki Vajna hagyatékának több más elemét is kezelte) kapja ezt a jogot, végül – a bírósággal való informális egyeztetés után – inkább végül teljesen átalakították a cégstruktúrát.

Tremmel Zoltánt, illetve a korábban cégvezetőként ügyködő, szintén Andy Vajna bizalmi emberének számító Kovács Andreát visszahívták a pozíciójából, és ezzel egy időben egy igazgatóságot állítottak fel. Az igazgatóságba a cég korábbi irányítói, Tremmel, Kovács és Tima kerültek be. Így lehetett mégis megcsinálni azt, hogy nincs olyan cégvezető, aki önállóan írhat alá, és maradhatott az a felállás, amely szerint az alcsútdobozi alpolgármester ugyan nem első számú vezető, de a tudta nélkül mégsem születhet semmilyen érdemi döntés.

Érdekcsoportok háborúja lehet a háttérben

A portál azt feltételezi, hogy erre a megoldásra esetleg azért lehetett szükség, mert egy ideje már legalább két érdekcsoport is „birkózik” a TV2 jogaiért. Az egyik kör ebből Mészáros Lőrinc köre.

Sőt ennél konkrétabb dolog is történt, amikor a nemzetközi csúcsmilliárdossá vált volt felcsúti polgármester közelébe került Andy Vajnától a TV2 2016-ban, egy cinkotai nő közvetítésével.

Mostanában egyébként még inkább felpörögtek az események a TV2 körül, olyannyira, hogy nemrég a cégbíróság is jelezte, követhetetlenné vált számára is, kié is voltaképpen a TV2, illetve már a bíróság sem értette, hogyan kerülnek új tulajdonosok a TV2 tulajdonosait felsoroló alapszabályba úgy, hogy erről elvben nem volt döntés a közgyűlésen.

A TV2-t emiatt a cégbíróság hiánypótlásra szólította fel.

A TV2-vel összefüggő másik hír, hogy balhé volt a TV2 Róna utcában található székházában tegnap, és mentőt is kellett hívni egy munkatárshoz.

Borítókép: A TV2 székházának bejárata Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!