Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának jelenete

Az RTL Klub visszaküzdötte magát

Úgy tűnik, nagyon jó ötlet volt a nyári műsorrend múlt heti legutóbbi megkavarása, mert nagyot tudott fordítani az elmúlt hetekben inkább csak bukdácsolni képes RTL Klub a TV2 elleni nézettségi csatában a múlt hét második felében. A mi kis falunk volt a nagy megmentő.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az elmúlt hetekben a Media1 is beszámolt róla, milyen sokat változtatott nyári műsorrendjén az RTL Klub, mely többször még az esti főműsoridőben is kikapott a TV2-től, nem csupán napközben. A gyengélkedés persze még akár bele is férhet, hiszen az év legnagyobb részében az RTL Klub nyeri az estéket, de az RTL mégis újabb és újabb műsorrendi változtatásokat léptett életbe, ami arra utalt, hogy idegesen fogadták a nézettségi adatokat a Nagytétényi úton, illetve úgy érezhették az RTL-székházban, hogy negatív üzenete lenne, ha a TV2 már az esti sávban is képes lenne folyamatosan megelőzni az RTL-t, ahogy az elmúlt hetekben többször megtörtént.

A sok, a nézettséget javítani hivatott változtatás egyik jellemző momentuma volt, amikor a múlt héten alig, hogy hétfőn elkezdték vetíteni az Oltári csajok című sorozatot, időt se hagyva a nézettség felépülésének (vagyis hogy a nézők megszokják az új időpontot), csütörtöktől máris lekapták a szériát a képernyőről, aminek persze megvolt a maga oka: olyan gyatra nézettséggel indult a sorozat, hogy nem bíztak benne, hogy érdemes próbálkozni vele. Az RTL Klub pedig ezek után A mi kis falunk című sorozat ismétlését tűzte képernyőre, ami miatt sokaknak megint újra kellett tanulnia a műsorok kezdési időpontját.

A múlt heti nézettségi adatokat látva azonban úgy tűnik, az RTL Klub ezzel a húzással, azaz hogy A mi kis falunkra cserélte az Oltári csajokat, sikeresen tornászta vissza magát a mélyből, vagyis jó döntést hozott.

A hét második felében így már 4-ből 4 estét megnyert az RTL

Az mfor.hu írta meg, hogy a 18-49-es korcsoportban főműsoridőben (19-23 óra között) az RTL két hét után végül vissza tudta venni a vezető helyet. Mindezt úgy sikerült, hogy a hét első három napját még simán elbukták. Sőt volt, amikor még az amúgy RTL Magyarországhoz tartozó Film+ is nézettebb volt az RTL Klubnál. Aztán jött a nagy megmentő, a A mi kis falunk csütörtöktől, ami képes volt megfordítani az erőviszonyokat, és utána már négyből négy estét nyert is az RTL.

Így most végül 11,3 százalékos közönségaránnyal tudta az RTL a hetet zárni, aminél a versenytárs az előző két hétben többet tudott, ezúttal viszont a TV2 kicsit alacsonyabb, 10,8 százalékos közönségarányt ért el.

A TV2 ezúttal eltaktikázta magát, a Bezár a bazár! is alulmaradt

A csütörtöki nap egyébként azért is különösen érdekes volt, mert az RTL Klub húzása, hogy bevetette A mi kis falunkat, a TV2-t is műsor-változásra ösztönözte, és dupla részeket tűzött képernyőre a Bezár a bazár! című gameshow ismétléseiből. A TV2 azonban ezúttal látható eltaktikázta magát, mivel Majka és Till Attila gameshowja kikapott.

Ami az RTL Magyarország kábelcsatornáit illeti, a F+ (5,1% SHR) ismét jól teljesített, viszont a Cool (2,1% SHR) gyengébben muzsikált. Köszönhetően a Viasat3 (1,4% SHR) még gyengébb teljesítményének, nem előzték meg így sem őket. A középmezőnyt szokás szerint az állami Duna TV (1% SHR) zárta.

152:34 az RTL Klub javára

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján egyébként az RTL Klub idén eddig 152 estét nyert meg, míg a TV2 34-et. Ez azt jelenti, hogy  az esték 81%-a az RTL-é volt 19 és 23 óra között, a 18 és 49 év közöttiek körében.

Változás egyébként az RTL műsorrendjében ezen a héten is lesz, mégpedig szerdán. Sőt változás lépett életbe a VIASAT3 műsorrendjében is, méghozzá már hétfőtől. Olvasóink további tévés híreket találnak a Media1 tévé rovatában.

Borító: Az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának jelenete. Fotó: RTL sajtószoba

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!