fbpx
tv2

Lecserélődött a TV2 legnagyobb műsorgyártójának vezetősége

A Media1 értesülése szerint az a Bíró Anikó lett az IKO Műsorgyártó Kft. ügyvezetője, akit a TV2 idén tavaszi nagy személyi változásaikor a TV2 pénzügyi vezetőjeként is megneveztek, és akinek egy, a résztulajdonában lévő vállalkozás kényszertörlését rendelte el nemrég az adóhatóság kérésére a cégbíróság. Wisinger János, Bán Tamara és Székely Szilárd neve az előzetes pletykáknak megfelelően eltűnt az IKO-s vezetők közül a cégnyilvántartásban.

Bíró Anikó személyében új ügyvezető igazgatója van június eleje óta a TV2 legnagyobb műsorgyártójának, az IKO Műsorgyártó Kft.-nek – értesült a Media1. Cégbírósági adatokból kiderítettük azt is, hogy ugyanarról a Bíró Anikóról van szó, aki évekkel ezelőtt – amikor a TV2 mostani elnöke, Vaszily Miklós még az Origo Media Zrt.-t irányította vezérigazgatóként – Vaszily munkatársa volt az akkoriban még a Magyar Telekom csoporthoz tartozó Origónál.

Az IKO Műsorgyártó új ügyvezetője a TV2 pénzügyi vezetője is

Az IKO Műsorgyártó Kft. új ügyvezetője egyébként a TV2 pénzügyi vezetőjeként is tevékenykedik, legalábbis Bíró Anikót nevezte meg új pénzügyi vezetőként a médiavállalat akkor, amikor idén áprilisban a kilincset szinte egymásnak adva, zsinórban távoztak a TV2 Média Csoport különböző igazgatói a tévétársaságtól, és az ugyancsak távozó Dirk Gerkens vezérigazgató egykori pénzügyi vezetője, Jávorfi Szilvia szintén a távozók közé került.

A bíróság épp törli Bíró Anikó cégét a NAV kérésére

Bíró Anikó az elmúlt években a vállalkozói szférában is megmérettette magát, de Opten-adatok alapján úgy tűnik, a résztulajdonát képező PROBITUS Számviteli Szolgáltató és Gazdasági Tanácsadó Kft. nevű pomázi céggel valamilyen súlyos gond támadt, ugyanis a Budapest Környéki Törvényszék Cégbíróság a vállalkozás kényszertörléséről határozott idén. A kényszertörlést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kérésére rendelte el a bíróság.

Bíró Anikó kinevezését az IKO Műsorgyártó Kft. élére néhány napja már be is jegyezték a cégnyilvántartásba.

A cégnyilvántartásban az látszik, hogy Wisinger János már nem ügyvezetője a cégnek,  ahogyan Bán Tamara sem cégvezetője többé az IKO Műsorgyártónak, ahogyan Székely Szilárd ügyvezetői megbízatása is befejeződött idén.

Az ő távozásuk nem meglepő, már májusban pletyka szinten hallani lehetett a fejleményről.

Az IKO tulajdonosváltásával függ össze a vezetőváltás

A céginformációs rendszerben mostanra az IKO Műsorgyártó Kft. nemrég bekövetkezett tulajdonosváltását is bejegyezték.

Mint arról május elején beszámoltunk, Rákosi Tamás magyar milliárdos nemrég eladta az IKO Műsorgyártót is tulajdonló IKO Holdingban, valamint az Atmedia reklámértékesítő házban lévő tulajdonrészét. A vevő az a Hunmedia Zrt. lett, melynek vezetője az a Paulovics Ágnes, aki a TV2-t megvásárolni szándékozó Mészáros Lőrinc közeli bankár, Vida József (a Takarékbank Zrt. vezetőjének) bicskei lovasudvarát is menedzseli.

Óriási árbevétel, jelentős profit

Az IKO Műsorgyártó Kft. egyébként 2018-ban 7,26 milliárd forint árbevételre tett szert, adózott eredménye 255,8 millió forint volt a leadott pénzügyi beszámolója szerint.

Az IKO nevéhez olyan műsorok fűződnek régebbről mint az RTL Klub Csillag születik és Szombati esti láz című műsorai, valamint 2002 és 2013 között a Való Világ, a TV2 esetében pedig például a Nagy Duett. Korábban részt vettek az X-Faktor, a Celeb vagyok, ments ki innen!, az Egy perc és nyersz! és az Éjjel-nappal Budapest gyártásában is az RTL számára.

Az IKO legfőbb megrendelője azonban a TV2 (az RTL Klubbal a kapcsolat ért véget, amikor a korábban még ott dolgozó Dirk Gerkens vezérigazgatót elbocsátották). Az IKO a TV2 mellett az ATV csatornának is gyárt szórakoztató típusú műsorokat.

Borító: A TV2 székháza Budapesten, Zuglóban.  Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások