fbpx
A debreceni Best FM honlapja

Vajna embere segíti a Best FM gyors elindulását Budapesten

A Rádió 1 és a Retro Rádió programigazgatója, a McFly-ként is emlegetett Bertók László gőzerővel dolgozik az új budapesti rádió, a BestFM elindításán. Ehhez City Rádió néven pályáztak és kaptak frekvenciát.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a nyíregyházi Retro Rádiót tavaly egy Andy Vajna közeli vállalkozásnak, a Tranzisztor Kft.-nek eladó, Szakács Tibor érdekeltségében lévő kft., a Média Depó Kft. nyerte meg a mostanában a Magyar FM (Zene Rádió Kft.) által használt budapesti 99,5 MHz rádiós frekvenciájára kiírt médiatanácsi pályázatot. A Médiatanács tájékoztatása szerint a győztes cég City Rádió néven pályázott és kereskedelmi jellegű működést tervez.

A Media1 információi szerint azonban a rádió végül várhatóan nem a pályázatban feltüntetett néven fog elindulni, hanem egy oldies és mai slágerzenéket egyaránt játszó rádió lesz belőle és BestFM néven fogja megkezdeni tevékenységét, ha erre a Médiatanács is rábólint. Méghozzá az a cél, hogy mindez a lehető leghamarabb megtörténhessen, és elindulhassanak. Az új rádió már gőzerővel keresi új munkatársait, az egyik kereskedelmi rádiónál például több ott dolgozó munkatársat is megpróbáltak megkörnyékezni állásajánlattal.

A rádió új munkatársainak kiválasztásában a vasárnap elhunyt Andy Vajna Rádió 1 hálózatának műsorait gyártó Bertók László, a szakmában csak McFly-ként emlegetett programigazgató is komoly szerepet vállal. (McFly cége egyébként az a Radio Factory Kft., mely a Rádió1 és a Retro műsorait is gyártja.)

Forrásaink szerint McFly meglehetősen gyors ütemben próbálja megkeresni a leendő rádió munkatársait, mivel szeretné az új, hivatalosan még City Rádió néven ismert rádiót minél hamarabb elindítani a budapesti 99,5 MHz-en. Sőt több forrásunk is azt mondta, hálózatos működésben – azaz helyi rádiók bekapcsolásával – más városokban is gondolkodnak a Best FM elindításán. A sietségnek nagy valószínűséggel az is az oka, hogy az új rádió a ma már a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA-ként is emlegetett fideszes alapítvány alá tartozó Retro Rádióval is versenyben lesz. Szempont lehet az is, hogy a Radu Morar Tematic Media Groupjához tartozó Sláger FM mához alig egy hétre, február 2-án épp átköltözik a budapesti 103,9 MHz-ről a Rock FM 95, 8 MHz-en lévő hullámsávjára, márpedig egy ilyen költözés hangolásra ösztönözheti a hallgatókat, akik így könnyebben rábukkanhatnak az induló BestFM-re is is.

A BestFM szóvédjegy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának adatbázisa szerint egyébként a Tranzisztor Kft. birtokában van, még tavaly nyáron vették át egy Rádió Média Kft. nevű debreceni cégtől, mely Debrecenben a 104,6 MHz-en működtet már Best FM néven egy zenei rádiót.

Kerestük Bertók László McFly-t telefonon és Whatsappon is hívtuk néhányszor, de hol csak kicsengett, hol pedig egy idő után foglalttá vált. Próbáltuk Szakács Tibornak is feltenni kérdéseinket, de egyelőre ő sem fogadta a hívásainkat, Szakácsnak ezért e-mailt is küldtünk. Ha később mégis sikerül kapcsolatba lépnünk bármelyikükkel és érdemi válaszokat kapunk, a témára még cikkünk frissítése mellett visszatérünk.

A City Rádió / Best FM névváltásnak egyébként egyelőre a Médiatanács oldalán még nem látszanak jelei, de ebben semmi meglepő nincs, hiszen a Médiatanács még csak most kedden nyilvánított győztest a budapesti FM 99,5 MHz-re vonatkozó pályázaton és hivatalosan tegnap jelentette be a győztes kilétét. Feltehetőleg a médiaszolgáltatótól a névváltást csak később kezdeményezik, hasonlóan ahhoz, mint amikor POP FM néven nyert a Hold Reklám Kft. frekvenciát, majd nem sokkal az első hatósági szerződés aláírása után egy  szerződésmódosítással máris Retro Rádió névre váltottak.

Budapesten egyébként február elején egy másik rádió, a Manna FM is indul. Ők eredetileg Cross FM néven pályáztak, tavaly nyáron nyerték meg a pályázatot a 98,6 MHz-re. Mostanra tulajdonost és ügyvezetőt is váltottak.

Kiemelt kép: A debreceni Best FM honlapjának egy részlete.
Szóljon hozzá!