fbpx
Vidus Gabriella (RTL) és Vaszily Miklós (TV2), a MEME alelnökei

Vidus Gabriella és Vaszily Miklós alelnök lett a MEME-ben

Az RTL Magyarország vezérigazgatóját és a TV2 elnökét választotta a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete a Magyarországon működő tévés vállalatokat képviselő szakmai szervezet alelnökeivé.

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország Zrt. vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 Média Csoport Zrt. elnöke és megbízott vezérigazgatója lett a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) alelnöke.

A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat tömörítő szakmai szervezet új alelnökeinek megbízatása két évre szól.

Vidus és Vaszily alelnöki felkéréséről a MEME áprilisi közgyűlésén döntöttek a MEME tagjai. A MEME elnöke változatlanul a tavaly áprilisban újabb két évre megválasztott Kovács Krisztián reklámszakember.

Vidus Gabriella, már évek óta állandó szereplője a média legbefolyásosabb vezetőiről szóló listáknak, nemrég a Forbes női médiavezetők listájának élén is ő végzett. Vidus a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán tanult, ahol 1997-ben közgazdasági diplomát szerzett, később a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Marketing
szakán szerzett marketing szakközgazdász végzettséget. Szakmai karrierjét a TV2-ben kezdte meg 1997-ben egy időben a kereskedelmi televíziózás indulásával. 2000-ben csatlakozott az RTL-hez, ahol két év elteltével már kereskedelmi vezető lett. 2004-től az akkor alakult R-time ügyvezető-helyettese majd 2008-ban az R-time ügyvezetője, egyben az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója lett. 2015 júliusa óta irányítja vezérigazgatóként az RTL Magyarországot. 2017 óta a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) alelnöke a média szektor megbízásából.

Vaszily Miklós 1996-ban fejezte be a tanulmányait a Budapesti Közgazdasági Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakirányán, egy évvel később 1997-ben pedig az ELTE jogi karán. Diplomái megszerzése után részvényelemzőként kezdte pályafutását, majd 2001-től vezérigazgatóként és tulajdonostársként csatlakozott a Portfolio.hu gazdasági portált működtető Net Média Zrt-hez. 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként és a tulajdonos CEMP médiacsoport operatív vezetőjeként folytatta munkáját. 2010-2014 között a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be. (Ő bocsátotta el Sáling Gergő főszerkesztőt a Lázár János utazását bemutató cikksorozat után.)

Vaszily 2015-ben került az MTVA-hoz, először annak operatív vezérigazgató-helyetteseként, majd megbízott vezérigazgatójaként, 2016-tól pedig kinevezett vezérigazgatóként. 2018 végén kérték fel az (azóta bezárt) Echo TV vezérigazgatói posztjára, majd tavasszal a TV2 igazgatósága elnökének választották meg. Dirk Gerkens vezérigazgató távozása óta az elnöki feladatok mellett május közepéig ideiglenesen ő tölti be a TV2 vezérigazgatói feladatait is, amikor is Pavlov Stanchev veszi át a cég operatív irányítását.

Kiemelt kép: Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 Zrt. elnöke és mb. vezérigazgatója – mindketten a MEME alelnökei. Fotó: MEME
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások