Vidus Gabriella (RTL) és Vaszily Miklós (TV2), a MEME alelnökei

Vidus Gabriella és Vaszily Miklós alelnök lett a MEME-ben

Az RTL Magyarország vezérigazgatóját és a TV2 elnökét választotta a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete a Magyarországon működő tévés vállalatokat képviselő szakmai szervezet alelnökeivé.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország Zrt. vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 Média Csoport Zrt. elnöke és megbízott vezérigazgatója lett a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) alelnöke.

A hazánkban működő televíziós vállalkozásokat tömörítő szakmai szervezet új alelnökeinek megbízatása két évre szól.

Vidus és Vaszily alelnöki felkéréséről a MEME áprilisi közgyűlésén döntöttek a MEME tagjai. A MEME elnöke változatlanul a tavaly áprilisban újabb két évre megválasztott Kovács Krisztián reklámszakember.

Vidus Gabriella, már évek óta állandó szereplője a média legbefolyásosabb vezetőiről szóló listáknak, nemrég a Forbes női médiavezetők listájának élén is ő végzett. Vidus a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán tanult, ahol 1997-ben közgazdasági diplomát szerzett, később a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Marketing
szakán szerzett marketing szakközgazdász végzettséget. Szakmai karrierjét a TV2-ben kezdte meg 1997-ben egy időben a kereskedelmi televíziózás indulásával. 2000-ben csatlakozott az RTL-hez, ahol két év elteltével már kereskedelmi vezető lett. 2004-től az akkor alakult R-time ügyvezető-helyettese majd 2008-ban az R-time ügyvezetője, egyben az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója lett. 2015 júliusa óta irányítja vezérigazgatóként az RTL Magyarországot. 2017 óta a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) alelnöke a média szektor megbízásából.

Vaszily Miklós 1996-ban fejezte be a tanulmányait a Budapesti Közgazdasági Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakirányán, egy évvel később 1997-ben pedig az ELTE jogi karán. Diplomái megszerzése után részvényelemzőként kezdte pályafutását, majd 2001-től vezérigazgatóként és tulajdonostársként csatlakozott a Portfolio.hu gazdasági portált működtető Net Média Zrt-hez. 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatójaként és a tulajdonos CEMP médiacsoport operatív vezetőjeként folytatta munkáját. 2010-2014 között a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó Origo Zrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be. (Ő bocsátotta el Sáling Gergő főszerkesztőt a Lázár János utazását bemutató cikksorozat után.)

Vaszily 2015-ben került az MTVA-hoz, először annak operatív vezérigazgató-helyetteseként, majd megbízott vezérigazgatójaként, 2016-tól pedig kinevezett vezérigazgatóként. 2018 végén kérték fel az (azóta bezárt) Echo TV vezérigazgatói posztjára, majd tavasszal a TV2 igazgatósága elnökének választották meg. Dirk Gerkens vezérigazgató távozása óta az elnöki feladatok mellett május közepéig ideiglenesen ő tölti be a TV2 vezérigazgatói feladatait is, amikor is Pavlov Stanchev veszi át a cég operatív irányítását.

Kiemelt kép: Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 Zrt. elnöke és mb. vezérigazgatója – mindketten a MEME alelnökei. Fotó: MEME

Szóljon hozzá!