fbpx
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója. Fotó: RTL sajtószoba

Habony Árpád jóbarátjánál csak az RTL Magyarország vezére befolyásosabb a magyar média női vezetői között

Halkó Gabriellát csak Vidus Gabriella tudta megelőzni a Forbes listáján.

Elkészült a Forbes legbefolyásosabb női listája. A csak holnap (szerdán) utcára kerülő lapban közölt listán több médiás vezető is megtalálható. A neveket a kreativ.hu már a lap megjelenése előtt megszerezte és leközölte kedden, innen tudjuk, hogy az első helyen végzett a médiás nők között Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

A női médiavezetők listáját vezető Vidus Gabriella 2015. július elsejétől vezeti az RTL Magyarországot.1997-ben client managerként az induló TV2-nél kezdett a tévés szakmában, majd  1999-ben key account manager lett. 2000 óta dolgozik az RTL Magyarországnál: először értékesítési csoportvezető volt, majd értékesítési vezetőnek nevezték ki 2002-ben. Az R-Time Sales and Marketing 2004-es megalakulása óta a társaság ügyvezető igazgató-helyettese. 2008 májusától a megújuló R-Time Kft. ügyvezető igazgatója, egyben az RTL Klub kereskedelmi igazgatója.

Második helyen a TV2 egyik vezetője

A befolyásos női médiavezetők toplistáján második helyen a Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó, a fideszes médiahátország egyik működtetőjének jóbarátja, Halkó Gabriella, a TV2 Média Csoport gazdasági igazgatója.

Centrálos vezető a harmadik helyen

Harmadik helyre került Mészáros Kinga, a 24.hu-t és a Nők Lapját, valamint a Story magazint is megjelentető Central Médiacsoport tavaly kinevezett új vezérigazgatója, aki Varga Zoltánt váltotta a cég élén 2018 májusában.

A negyedik legbefolyásosabb női médiás az a Kökény-Szalai Vivien lett, aki a TV2 hírigazgatói posztját tölti be.

Az ötödik helyre került D. Tóth Kriszta, aki az általa létrehozott wmn.hu női portál főszerkesztője.

Hatodik lett Kende-Hofherr Krisztina, a sztárok hírnévépítésével foglalkozó TMC Management és a Ken Media tulajdonosa.

Hetedik lett Vékási Andrea, a Central Médiacsoport portfólióigazgatója. Rácz Brigitta, a Femina Media portfóliója a nyolcadik helyen végzett.

Máté Krisztina, az RTL-es Cápák között producere, a Forró Nyomon Kft. tulajdonos ügyvezetője kilencedik lett. Hámori Barbara, a Content Factory – a többek között A mi kis falunk című sorozatot is gyártó – cég vezetője, a Scripted Productions tulajdonos-ügyvezetője végzett a tizedik helyen.

A nem médiás listára is bekerültek médiás kötődésű személyek

A Forbes nem médiára szűkített női fő listájára is felkerültek médiás kötődésű személyek.

A nyolcadik helyre Balogh Gabriella, a Portfolio.hu-t is kiadó Net Media, és 2018 óta a Brain Bar társtulajdonosa. A 10. helyen végzett a fő listán Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon pr- és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője, 12. helyen Heal Edina, a Republic Group operatív igazgatója, 16. helyen Blaskó Nikolett, az ACG tulajdonos-ügyvezetője, 17. helyen Carra Anita, a Vodafone lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese, míg a 20. helyen Horváth-Magyary Nóra, a K&H Bank kommunikációs vezetője szerepel.

Kiemelt kép: Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások