fbpx
Az Echo TV megszűnését követő tájékoztató a Telekomnál. Fotó: Media1

Megszűnt az Echo Tv, gyertyát gyújtottak a Hír TV előtt a hatalmas hírtévés leépítés előtt

Éjfélkor befejezte műsorát az Echo Tv. Eközben a Hír Televízió épülete előtt gyertyagyújtással emlékeztek régi munkatársak a magyarországi hírtelevíziózásra.

Végleg befejezte a sugárzást az Echo TV vasárnap este, a programhelyen jelen hírünk élesítésekor, április elsején a hajnali órákban semmi sem volt,  legalábbis a DIGI hálózatán csak egy fekete képernyőt láttunk.

A három nagy kábelszolgáltató, a DIGI, a Telekom és a UPC korábban azt közölte a Media1 érdeklődésére, tájékoztató feliratot helyeznek ki az Echo Tv megszűnésekor. Valószínűleg ez hamarosan megtörténik – írtuk. Azóta a Telekomnál ez biztosan meg is történt: ez áll mostani borítóképünkben.

Egyébként a HírTV-n sem volt adás, de ez csak éjszakai adásszünet miatt: ott csak a HírTV logója, elérhetősége látszott a képernyőn. Reggel aztán folytatódott a műsor. Immáron a HírTV-be beolvasztott Echo TV egyes arculati elemei is visszaköszönnek.

Gyertyagyújtás a Hír TV-nél

A Magyar Hang eközben arról számolt be,  hogy a késő esti híradó után, 23 óra körül egyébként vasárnap megemlékezést tartottak a „régi” Hír Tv munkatársai a televízió Szentendrei úti székházánál – számolt be róla

A megemlékezés során égő gyertyákat és mécseseket helyeztek el a HírTV bejárata előtt, ezzel a magyarországi hírtelevíziózást siratva.

A volt magyar nemzetesek által létrehozott újság Facebook-videót is posztolt az eseményről.

Szélnek eresztik a HírTv stábjának jelentős részét

A gyertyagyújtás oka, hogy mint arról a Media1 még pénteken reggel beszámolt, nagyszabású létszámleépítés kezdődött a Fidesz-közeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány hírcsatornájánál, ami az eddigi, egyelőre hivatalosan nem megerősített (de Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes által nem is cáfolt) információk szerint körülbelül 180 fő elbocsátásával jár majd a HírTv-nél, emellett akár 50 főt is érinthet az Echo Tv-nél.

A Media1 információi szerint a leépítések egy részét hétfőn jelentik be a munkatársaknak, többeket már behívattak a céghez elbeszélgetésre. Lesznek azonban olyanok is, akik a hétfői kirúgási hullámba már nem férnek bele, őket sorsukról csak később tájékoztatják.

A Media1 információi szerint egyes műsorok megszűnésére is számítani lehet.

A HírTv-s leépítéseket túlélő stábja a Media1 információi szerint beköltözik az Echo TV Angol utcai székházába, az Echo Tv eddigi futurisztikus stúdiójából konferálják majd fel a híreket.

A felcsúti gázszerelőből lett milliárdos felesége már lelépett

Az Echo Tv pénteken közölte, hogy Mészáros Lőrincné távozott és Vaszily Miklós is elhagyta a tévét a HírTv-vel való fúzió előtt.  Mészáros a Life TV és az Ozone TV életmódcsatornák elnöki pozíciójában vigasztalódhat, vagyis nem volt hiábavaló a mozgolódása az Origót működtető New Wave Media Group Márvány utcai irodájában Pálmai L. Ákos, az Origo és a Tv2 Tények Extra volt főszerkesztőjének társaságában, amiről a Media1 számolt be még március elején.

Vaszily Miklós a TV2-re fókuszál majd, ahol egy ideje elnökként funkcionál, és Dirk Gerkens vezérigazgató csak vele együtt írhat alá a cég nevében.

Azt, hogy megszűnik a 2005-ben indult Echo Tv, március 18-án jelentette be a fideszes médiaholding. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz – ígérte a Fidesz-közeli médiaholding.

Megváltozott csatornakínálat

Most a hétvégén egyébként az Echo TV bezárása mellett más változás is volt a hazai tévés piacon. Megszűnt a DoQ dokumentumcsatorna, és elindult a Nicktoons gyerekcsatorna, ahogy arról már februárban írtunk.

Májusban további változás lesz: ekkor kapcsolják le a kábelhálózatokon a közmédia ismétlőcsatornáját, az M3 tévét, mely a netre költözik az MTVA közlése szerint.

Kiemelt kép: A Telekom tájékoztatója a megszűnt Echo Tv helyén. Fotó: Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások