fbpx
Szabó Zsófi, az RTL Klub Toplista c. műsorának műsorvezetője

Az RTL Klub újból alulmaradt

Az Alvilág keddi kudarca után a szerdán indult Toplista is kifejezetten rossz nézettséget produkált. A TV2 meg is nyerte az esti főműsoridőt.

Egyelőre nem hozott szerencsét az RTL Klub számára a hétfőn életbe lépett tavaszi műsorrend. Először (még kedden) az Alvilág című új saját gyártású sorozat rántotta le a mélybe a csatornát, olyannyira, hogy emiatt még rendkívüli műsorváltozásra is kényszerült a csatorna csütörtökön, ezúttal pedig a szerdai Toplista kapcsán jelent meg hasonló hír.

Focimeccs volt erősebb volt a Toplistánál

A SorozatWiki a Nielsen Közönségmérés adatai alapján arról ír, hogy a Szabó Zsófi vezette új műsor nem csupán a TV2 sportvetélkedőjével, az Exatlon Hungary-vel nem bírt, de a közmédia M4 Sport csatornájától is kikapott.

Az RTL-t az esetleg vigasztalhatja, hogy az M4 Sporton elég erős meccs, egy Bajnokok Ligája mérkőzés ment vele szemben, de valószínűleg a Nagytétényi úton is tudják, hogy nem túl gyakori, hogy még az állami média is elverje az RTL Klubot. Ilyesmi főleg nyáron, olimpia vagy foci EB/VB idején fordul elő időnként.

A Toplista című műsor az RTL Klubon 8,8 százalékos közönségaránnyal kezdett, míg a BL meccs 7,4 százalékkal ment, de az RTL Klub új műsorának időszakában már nézettebb volt nála a labdarúgó-mérkőzés.

Rosszul teljesít a Legyen ön is milliomos a TV2-n

Egyébként a TV2-n futó Legyen ön is milliomos sem remekelt Gundel Takács Gábor műsorvezetésével.

Az RTLII csatornának viszont érezhetően nagyon bejött, hogy az RTLII-re pakolták át az Éjjel-Nappal Budapest című napi sorozatot. Az Éjjel-Nappal Budapest ugyanis 6,7 százalékos közönségarányt ért el az RTLII-n, amivel még a TV2-n futó vetélkedőt is meg tudta szorongatni. Az RTL Klub teljesítménye szempontjából viszont beszédes, hogy a Toplista után kezdődő, szintén elég gyengén teljesítő, 6,7 százalékot elérő Halálos fegyver című sorozatot a közös sávban megverte az RTLII.

A TV2 az egész estét vitte

A TV2 egyébként az egész esti (19 és 23 óra közötti) főműsoridős átlagot is megnyerte a 18 és 49 év közötti korosztályban, méghozzá 2 százalékponttal, derül ki a SorozatWiki által közzétett adatokból.

Egyébként hogy mennyire nem túl gyakori, hogy az RTL Klub elengedné az esti főműsoridőket, arra jellemző adat, hogy az RTL Klub 2018-ban összesen 272 napot nyert meg főműsoridőben. Ezt Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgatója épp néhány hete ismertette a most egyelőre felemásan teljesítő tavaszi műsorrend bemutatásakor.

Érdemes lesz figyelni a nézettségi adatokat a következő napokban, hogy sikerül-e visszaszereznie erős pozíciót az RTL Klubnak, vagy esetleg tovább folytatódik-e a pechszériájuk. Volt már ilyesmi korábban is, tavaly év elején például. Aztán mégis szépen feltornászták magukat.

Kiemelt kép: Szabó Zsófi, az RTL Klub Toplista c. műsorának műsorvezetője. Fotó: RTL Klub sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások