fbpx
Media Award díjazottak a zsűrivel: Kocsi Ilona, Vass Enikő, Bagi László, Myat Kornél, Debreczeni Anna, Kocsis Noémi, Varga Tóth Róbert, Arató Márk (b-j).

Magyar újságírókat díjazott a Siemens

A Siemens Media Award 2023 díjra újságírók és tartalomgyártók pályázhattak.

Csütörtökön este tartották a Siemens Media Award 2023 hazai díjátadóját. Mint a sajtódíj kiírásakor a Media1 megírta, az elismeréssel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket jutalmazzák.

A pályázatra a „Célszerű technológia” jelmondattal olyan, 2022. április 1. és 2023. április 30. között publikált médiatartalmakat vártak, melyek megmutatják, hogyan képes a technológia hozzájárulni a fenntarthatósághoz, a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez.

A vállalat idén újraindított, regionális sajtópályázatát Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) írták ki.

A felhívásra Magyarországon 61 pályázat érkezett 23 pályázótól, amelyeket független zsűri értékt, melynek tagjai: Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke, Vass Enikő, a Siemens Media Award korábbi díjazottja és Arató Márk, a Siemens kommunikációs vezetője.

A zöld rendszámos kukásautók faroltak be a dobogó tetejére

Az első helyezettnek járó díjat Bagi László nyerte, a „A zöld rendszámos kukásautók nem ébresztenek fel” című cikkéért, amely a Forbes 2022. júniusi számában jelent meg. Ő hamarosan Bécsben, egy díjátadó gálán mérkőzik meg a további hat ország nyerteseivel, hogy egyikük elnyerje a regionális győztes címet és vele együtt a főnyereményt: egy kétszemélyes utat Ausztriába, a Salzburgi Ünnepi Játékokra.

A zsűri két további díjazottként Kocsis Noémit, a „Garázsprojektből indulva lehet átütő siker a gombelem-hasznosítás piacán egy hazai szabadalom” című, a Zöld Ipar Magazin (ZIP Magazin) 2023. februári számában publikált cikkéért, és a Mindenségit! podcast csatornán elérhető „Dr. Rab Árpád: Mesterséges Intelligencia, ChatGPT, Automatizálás, Jövő, Ember” című epizódját választotta, ahol a stáb nevében Varga Tóth Róbert vette át az elismerést. A díjazottak egy-egy, két személyre szóló szállodai meghívást nyertek.

Emellett különdíjat kapott további két pályázó is: Debreczeni Anna a g7.hu-n 2022. május 27-én megjelent „Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?” című írását és Myat KornélA robotok már a spájzban vannak?” címet viselő, a GyártásTrend Robotech 2022-es kiadványában publikált cikkét emelte ki a zsűri ezzel az elismeréssel.

Újraindul a Siemens sajtódíja

Átadták a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat

170 év után kivonul a Siemens Oroszországból

Átadták az ELLE Awards díjait

Megvannak a magyar közösségi médiás díj idei jelöltjei, várják a közönségszavazatokat

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Media Award díjazottak a zsűrivel: Kocsi Ilona, Vass Enikő, Bagi László, Myat Kornél, Debreczeni Anna, Kocsis Noémi, Varga Tóth Róbert, Arató Márk (b-j). Fotó: Siemens Zrt., Kommunikáció.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások