fbpx
Siemens

170 év után kivonul a Siemens Oroszországból

Negyedéves gyorsjelentésével együtt közölte a Siemens, hogy kilép az orosz piacról. A német technológiai vállalat már az Ukrajna elleni háború kirobbanásakor megállított minden új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységet és nemzetközi szállítást Oroszországba, a mostani döntéssel pedig minden ipari tevékenységét leállítja.

A Media1-nek megküldött közleményében a Siemens idézi Roland Buscht, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki arról beszélt, hogy az ipari tevékenység leállításáról szóló döntést nehéz volt meghozni a munkatársak és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok miatt egy olyan ország vonatkozásában, ahol a vállalat 170 éve aktív. A Siemens az Ukrajnában folyó háború kirobbanása óta humanitárius segítséget nyújt annak elszenvedői számára – tette hozzá Busch.

A nemzetközi helyzet ellenére jól teljesít a Siemens

A negyedéves gyorsjelentés pénzügyi részéből kiderül, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciók, a COVID-19 világjárvány jelentette komplex környezet ellenére is jól teljesít a vállalat. A január 1. és március 31. közötti időszakban 16 százalékkal nőtt a bevétele, mely meghaladta 17 milliárd eurót.

A digitalizációra, az automatizációra és a fenntarthatóságra összpontosító megrendelési állomány 32 százalékkal bővült, 20,9 milliárd euróra. A profit 1,7 milliárd euróra rúgott. A vállalat egyúttal megerősítette korábbi várakozásait: a 2022-es pénzügyi évre 6-8 százalék közötti árbevétel-bővülést vár. A Siemens 2021-ben 62,3 milliárd euró árbevételt ért el.

A vállalat jelenleg 309.000 embert foglalkoztat világszerte. A részletes adatok itt találhatók.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Kérheti híreinket Telegramon is. Megtalál minket Facebookon is.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások