fbpx
Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a HOT! magazinban.

Várkonyi Andrea cége készítette Mészáros Lőrinc gigabankjának reklámjait

Az MBH Bank bevezetőkampánya tévés, rádiós és sajtómegjelenések mellett közterületi hirdetéseken is fut.

Már javában zajlik a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó, Magyarország leggazdagabb embere érdekeltségében álló MBH Bank, a három pénzintézet (Budapest Bank, MKB Bank és Takarékbank) fúziójából létrejött óriásbank bevezető kampánya. Az MBH május elsejével váltott egységes arculatra.

A bevezetőkampányon lead ügynökségként a Whitedog Media dolgozik és a cég felelt az arculatért is, az MBH hirdetései pedig tévében, rádióban, online és print sajtóban, moziban illetve közterületen citylightokon, épülethálókon, villamoson és metróreklámokban is futnak.

A Whitedog Media vezetője és tulajdonosa Mészáros felesége, Várkonyi Andrea, a TV2 műsorvezetője és a televíziós cég igazgatósági tagja. Mint arról a Media1 korábban beszámolt, a Whitedog Media a magyar autópályák kezelését 35 évre koncessziós szerződés keretében átvevő, Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. alvállalkozója is.

Várkonyi Andrea cége is megbízást kapott az autópályák kezelését 35 évre átvevő Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztőtől

A Kreatív kérdésére Pataky Piroska, MBH Bank marketingigazgatója azt írta, hogy az összeolvadási folyamat során a három bank marketingkommunikációs ügynökségi beszállítóit átvilágították, ezután döntöttek az ügynökségek kiválasztásáról.

„Az volt a célunk, hogy megszüntessük a párhuzamosságokat, optimalizáljuk a költségeket, egyúttal kialakítsuk az integráció kommunikációs feladataihoz legalkalmasabb struktúrát, valamint az ebben közreműködő ügynökségeket és produkciós cégeket. A márkaváltásban lead ügynökségünk a Whitedog Media, akik egyúttal a médiavásárlási feladatokat is ellátják. A külső PR kommunikációs feladatokra a Goodwill Communicationst választottuk ki”

– mondta el a marketingigazgató.

Pataky Piroska elmondása szerint a kampány május 4-étől hat héten keresztül fut, és két részre oszlik: az első hetekben az új név és arculat tudatosítása a cél, a bank júniustól viszont már a márkaértékekre fókuszál.

Pontosítunk 21:02

Korábban tévesen állítottuk a Kreatív című újságban megjelentek alapján, hogy a mostani márkabevezetés szlogenje az „Együtt többre vagyunk képesek”. Ez a szlogen a fúzió korábbi szakaszában, 2022-ben, az MKB Bank és a Budapest Bank egyesülésekor jelent meg a hirdetésekben. Az új szlogent csak később ismertetik.

MBH Bank

Nagyot megy a Whitedog Media

A Whitedog Mediát Várkonyi 2020 szeptemberében tízmillió forintos alaptőkével alapította. A Mészáros Lőrinc feleségének többségi tulajdonában lévő ügynökség 2021-et már 2 milliárd forint feletti nettó árbevétellel és 388 millió forintos adózott eredménnyel zárta. A 75 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Várkonyi Andrea ekkor 295 millió forintos osztalékot vett ki a cégből.

A Whitedog Media az Opten adatai szerint a legutóbbi időszakban átlagosan 42 munkatársat alkalmazott, áprilisban pedig kiderült, hogy a BOLD reklámügynökség egyik alapítója, Tordai Péter is a cégnél folytatja kreatívigazgatóként.

A hvg.hu korábban arról írt, hogy a Whitedognak főleg a Mészáros-csoport cégeitől van megbízása, de a Delta Technologies-csoport is adott már munkát az ügynökségnek.

MBH: Mészáros Lőrinc és Száraz István a végső tulajdonosok között

Az MBH Bank a Budapest Bank, a Takarékbank és az MKB Bank egyesüléséből jött létre, így az OTP után a második legnagyobb pénzintézetnek számít itthon. A tisztán magyar tulajdonú MBH Bankban az állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt-n keresztül 30 százalékban tulajdonos.

A Direkt36 korábbi cikkéből kiderült, hogy Mészáros Lőrinc a bank részvényeinek közel 15 százalékát birtokolja az Eirene és a Metis magántőkealapon keresztül. 10,8 százalékban tulajdonosa a banknak az egykori Origo és VS.hu-tulajdonos Száraz István az Uncia Magántőkealapon keresztül.

Nemrég egy másik bank is arculatot váltott: az Orbán Viktor veje, Tiborcz István által felvásárolt Gránit Bank arculatát szintén családon belül készítették el: ott a tervező Orbán Ráhel, Tiborcz István felesége volt.

Orbán Ráhelt választotta Orbán Viktor veje a bankja arculatának megújítására

Mészáros Lőrinc cégcsoportjához igazol a hot! magazin volt főszerkesztője

Várkonyi Andrea cége is megbízást kapott az autópályák kezelését 35 évre átvevő Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztőtől

A Mediaworks vezérigazgatója is bekerült a Forbes legbefolyásosabb női médiavezetőket bemutató toplistájára, de nem az övé az első hely

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc a HOT! magazinban. Forrás: HOT! Magazin / Facebook.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások