fbpx
A Forbes legbefolyásosabb nők toplistája

A Mediaworks vezérigazgatója is bekerült a Forbes legbefolyásosabb női médiavezetőket bemutató toplistájára, de nem az övé az első hely

Idén is elkészítette a magyar Forbes a legbefolyásosabb női médiavezetők toplistáját, amelyen több változás is történt az előző évhez képest.

Az első helyen – ahogyan tavaly isVidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója áll, aki egyúttal a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) alelnöki pozícióját is betölti, ahogyan a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) alelnöke is.

Rögtön a második helyen azonban egy új belépő látható Kálmán Erika személyében, aki a kormánypárti Mediaworks kiadó vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke. Kálmánt 2021 novemberében nevezték ki a Mediaworks élére, és a kiadó több vezetőjével is konfliktusba keveredő Szabó Lászlót váltotta a poszton.

A toplistán szintén új belépő Várkonyi Andrea, a WhiteDog Media alapítója és társtulajdonosa, valamint a TV2 igazgatósági elnöke és műsorvezetője, Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos vállalkozó felesége, aki a 10. helyre került.

A listán megtalálható portáltulajdonos, lapigazgató, műsorgyártó, hírigazgató, és több más médiás is.

A teljes idei top10-es, női médiásokat tartalmazó lista sorrendben:

 

A Forbes legbefolyásosabb nőket tartalmazó további toplistái, rajta további nevekkel itt érhetők el.

További híreket talál a Media1-en! Iratkozzon újonnan létrehozott Telegram-csatornánkra, hogy egyből értesülhessen híreinkről, valamint csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Kálmán Erika, a Mediaworks vezérigazgatója a Forbes legbefolyásosabb magyar női médiavezetőket bemutató toplistáján. Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások