fbpx
Bende Balázs, az M1 műsorvezetője

Bende Balázs: A kérdésekkel provokáló újságíró megsértette a magyarokat

A köztévé egykori külpolitikai szerkesztőjét egy német újság szólaltatta meg.

Részletesen szemlézte a Telex a Tageszeitung német napilap riportját a magyar médiahelyzetről, ugyanis nem másnál jártak a sajtószabadság napja alkalmából, mint annál a Bende Balázsnál, aki a közmédia legendássá vált szerkesztőjéből mostanra bikatenyésztő lett.

A cikk kiemelte, hogy a köztévés karrierje folyamán jellemzően Bende Balázs volt az, aki kifejezetten az újságírók lejáratására szánt anyagokat jegyezte (például az osztrák Franziska Tschinderle esetében, aki „kérdésekkel provokált”), majd a választások után indoklás nélkül távozott pozíciójából.

Bende elmondása szerint azért ült le a lap újságíróival beszélgetni, mert „nem kellene kollégáknak egymás közt ellenségeskednie, a már említett Tschinderle-sztoriban pedig érti, hogy nem ő a történet hőse, de ahhoz továbbra is ragaszkodik, hogy a kérdések valójában politikai állásfoglalások voltak, amivel megsértette a magyarokat, a magyar kormányt pedig szélsőjobboldalinak és idegengyűlölőnek állította be.

A riport kitér arra is, hogy a „provokációra” az Fidesz egyik sajtóreferense hívta fel a figyelmüket, aki először e-mailben angolul, majd magyarul is továbbította ezeket a közmédiának.

Az egykori külpolitikai szerkesztő elismerte, hogy a kormány emberei be vannak csatornázva a média vezetőihez, akiknek elmondják, mely témákat érdemes felkapni. „Csalódott lennék, ha nem ez lenne a példa az egész világon” – mondta, hozzátéve, hogy a kormánynak nincs hatalma az MTVA vezetése felett.

3 perces lejáratóriportot sugárzott az M1 Híradó egy osztrák újságíróról, amiért küldött néhány kérdést a Fidesznek

Az M1 műsorában nyilvánította ki a kormány iránti támogatását Bende Balázs műsorvezető-szerkesztő

Témakorlátozásokat, cenzúrát emlegetnek az MTI-től napokban távozók

Erre hivatkozva lép le a közmédiától Bende Balázs, akiről korábban kiderült, hogy médiamunkásokat zsarolt meg, hogy a kormány szekerét tolják

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: M1 / adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások