fbpx
Meszes Boglárka, az M1 Híradó hírolvasója felkonferálja A kérdésekkel provokált az újságíró című riportot.

3 perces lejáratóriportot sugárzott az M1 Híradó egy osztrák újságíróról, amiért küldött néhány kérdést a Fidesznek

Az állami hírtelevízió hírműsorában provokációnak minősítették, hogy a médiamunkás fel akart tenni e-mailben néhány kérdést a kormányzópárt uniós delegációjának.

„Kérdésekkel provokált az újságíró”

– ezzel a címmel vezette fel az M1 Híradó azt a bejátszást, amelyben azután 3 percen át szidalmaztak egy osztrák újságírót, egy bizonyos Franziska Tschinderlét, a Profil című lap munkatársát, amiért bátorkodott feltenni néhány kérdést a Fidesz EP-delegációjának a budapesti Orbán-Salvini-Morawiecki találkozóval összefüggésben.

Az M1 szerint

„provokatív, kérdésnek álcázott állításokról”

van szó.

Az M1 Híradó közölte, hogy a Fidesz nem ült fel ennek, és visszautasította a válaszadást. Az M1 Híradó ezután még felrótta az újságírónak azt is, hogy ő ezt követően azt írta, sajnálja, amiért nem élnek a válaszadás lehetőségével, majd további kérdéseket is küldött.

A riport csúcspontját az jelentette, amikor az M1 Híradó személyeskedéstől sem mentesen közölte, hogy olyan kérdést feltenni amatőr, mint amire az újságíró kíváncsi volt.

Az M1 Híradó YouTube-oldalán is elérhető videóra mostanra már több mint 21 ezren voltak kíváncsiak. Az egyik kommentelő meg is jegyezte, várja a következő riportot, amely arról szól majd, hogy ecsettel pingált a festő.

Az újságírót amatőrizmussal és provokációval vádoló riportot egyébként az a Bende Balázs narrálta, aki az európai uniós választási kampányban egy kiszivárgott hangfelvétel szerint arra utasította a közmédia munkatársait, hogy a Fidesz érdekei mentén végezzék munkájukat, és jelezte, hogy aki erre nem hajlandó, az nem maradhat az intézmény munkatársa.

Még több hírt talál a Media1.hu-n

Borító: Meszes Boglárka, az M1 Híradó hírolvasója felkonferálja A kérdésekkel provokált az újságíró című riportot.  Fotó: Youtube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások