fbpx
Szalai Szabolcs, az Index Kibeszélő c. műsorának műsorvezetőjeként

Tovább sumákol a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevű lejáratószervezet

Ahogy korábban is, úgy most is megint elmaradtak a pénzügyi beszámolóik amúgy törvényileg kötelező közzétételével annál az alapítványál, mely újságírók hiteltelenítésével foglalkozik, és amelytől nem áll távol uniós kutatási adatok meghamisítása és a cenzúra sem.

Úgy tűnik, továbbra is csak nevében transzparens a magát „Transzparens Újságírásért Alapítvány” néven illető, újságírók és médiumok hiteltelenítésére létrehozott kormányközeli szervezet. Évekkel korábban, 2021-ben a Media1 írta meg elsőként, hogy még a 2019-es pénzügyi beszámolójukkal is adósok, majd akkor kutyafuttában egy 0 Ft-okkal teli pénzügyi beszámolót tettek közzé, ami meglehetősen érdekes húzás volt, hiszen ezek szerint a könyvelő is ingyen dolgozott nekik, a weblapjuk is ingyen volt, bért sem fizettek, villanyszámlájuk sem volt, irodabérletre sem kellett fizetniük, és támogatói bevételre sem tettek szert, a weblapjukon szereplő öltönyös munkatársak is ingyen végezték a munkájukat…

Most az alapítvány által nemrégiben támadott Magyar Hang viszi tovább az általunk korábban már felvetett témát, ugyanis megkérdezték, miért nincs még most sem leadva a 2020-as és 2021. évi pénzügyi beszámolója az alapítványnak. Erre a lejáratószervezet gyorsan publikált egy pénzügyi beszámolót, de továbbra is elég „érdekes” számokkal. 2020-ra például megint 0-kat tettek a költségeket tartalmazó oszlopba. Náluk tehát nincs infláció, hiszen a 0 Ft villanyszámla ezek szerint 2021-ben is 0 maradt.

Honlapjukon azt állítják, hogy a tisztességes újságírásért harcolnak a tényekkel, de eközben tisztességtelen módszerekkel élnek. Ha kell, hamisítanak, máskor cenzúráznak.

Nem csak a pénzügyeik furcsák, de álhírek közlése, hamisítás és a cenzúra sem áll tőlük távol

A szervezet nemrég kinevezett stratégiai igazgatója, az exindexes, ex-ATV-s, ex-naphire.hu-s Szalai Szabolcs egyébként már több hete nem válaszol arra a kérdésre, hogy a Media1 főszerkesztője (jelen sorok szerzője) miért került teljes tiltásba az újságírói alapítvány Facebook-oldalán azután, hogy egy hozzászólásban szóvátette, hogy a Transzparens Újságírásért Alaptvány manipulált kutatási adatokat tett közzé nemrégiben. Szalai Szabolcs először megígérte, hogy kideríti, hogy mi az oka a cenzúrának, ugyanis ő nem is tudja, mi történhetett, de a nyomozással úgy tűnik, megakadt, ugyanis azóta sem reagál, sőt a kapcsolatot, ismeretséget is törölte, biztos ami biztos.

A szervezet a nemrég publikált egyik álhírében azt próbálta elhitetni egy tanulmány meghamisításával, hogy Magyarországon jobb a média helyzete, mint Németországban vagy Franciaországban. Az alapítvány veszélyességét jól mutatja, hogy a fake newst az Index (ahol Szalai dolgozott korábban, a lapnál 2020-ban történt tömeges távozások után megüresedő egyik pozíciót betöltve) ellenőrizetlenül átvette.

Trükkel veri át az Index és a Transzparens Újságírásért Alapítvány az embereket a magyar médiahelyzetről

Ezúttal a Magyar Hangot támadja az úgynevezett Transzparens Újságírásért Alapítvány, amelyiktől a hamisítás sem áll távol

Távozott Stier Gábor, a Magyar Hang Vlagyimir Putyinnal szimpatizáló újságírója

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Szalai Szabolcs, a Transzparens Újságírásért Alapítvány nevet viselő lejáratószervezet stratégiai igazgatója (középen), itt még a tömeges távozásokon áteső Index újdonsült munkatársaként. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások