fbpx
Szalai Szabolcs, a Spirit FM Aktuál című műsorának egyik műsorvezetőjeként

Kiderült, hová igazol Szalai Szabolcs, a Spirit FM és az atv.hu távozó munkatársa

A közelmúltban mind a Spirit FM, mind az ATV.hu impresszumából eltűnt Szalai Szabolcs újságíró, aki egy éve igazolt az Indextől az ATV-csoporthoz. Most az is kiderült, hogy egy újságírók hiteltelenítésével foglalkozó szervezethez igazol.

Szalai Szabolcs új állásáról a Transzparens Újságírásért Alapítvány (TÚA) honlapján jelent meg egy közlemény:

„Szalai a Transzparens Újságírásért Alapítványnál stratégiai igazgatóként veszi ki részét az alapítványi munkából, de az operatív feladatok ellátása mellett rendszeresen publikál, valamint egy állandó podcastműsorral is jelentkezik majd”.

Szalai Szabolcs a Nyugat Médiacsoportnál kezdte pályafutását és újságírói munkája mellett belépett az LMP-be is, illetve a párt ifjúsági tagozatának országos elnöke volt. Egészen fiatalon a Czeglédy Csaba által tulajdonolt Nyugat Rádió szerkesztője lett, ahonnan éppen egy, a DK-s politikussal történt összetűzése miatt kellett mennie.

Ezután két éven át az LMP parlamenti frakciójánál dolgozott kommunikációs munkatársként. 2020 januárjában a Jövő TV online televízió és hírportál főszerkesztőjeként kezdett el dolgozni. A médium az LMP pártalapítványától, az Ökopolisz Alapítványtól kapott támogatásból működött.

Szalai az Indexhez 2020 nyarán, a lap fideszes elfoglalásakor és a korábbi újságírók felmondási hulláma után került, de azután, 2022 januárjában az ATV-csoporthoz igazolt, ahol az atv.hu és a Spirit FM online szerkesztője lett.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány a francia szélsőjobboldalhoz köthető kelet-európai projekt, illetve mint azt a Media1 megírta, a francia Observatoire du journalisme mintájára hozták létre, annak társszervezeteként, melynek célja lényegében, hogy hiteltelenítse a kiszemelt sajtóorgánumokat és szerzőiket. Korábban írtunk arról is, hogy az alapítvány egyébként nem működött transzparensen.

Reagálás a Transzparens Újságírásért Alapítvány által indított lejáratókampányra

Távozik Szalai Szabolcs, az Index egyik legismertebb arca

Újabb ismert újságíró csatlakozik a Spirit FM-hez

Borítókép: Szalai Szabolcs, a Spirit FM Aktuál című műsorának egyik műsorvezetőjeként.

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások