fbpx
Gerényi Gábor, Ungár Péter és az elérhetetlen Azonnali.

Ungár Péter ígérete és Gerényi Gábor fogadkozása ellenére több hete elérhetetlen az Azonnali archívuma, de újabb ígéretet kaptunk a helyreállításra

Ungár Péter, az LMP társelnöke, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa és Gerényi Gábor, a másik társtulajdonos tavaly nyáron elbocsátotta a lap valamennyi újságíróját és szerkesztőjét. Ígéret volt rá, hogy a lap archívuma ennek ellenére megmarad legalább Gerényi életének végéig, de mégis már több mint két hete nem működik az oldal. Mivel legutóbb egy hete Ungár Péter a Media1-nek azt ígérte, hogy pár órán belül helyreállítják a honlap működését, ám ez azóta sem valósult meg, most újra rákérdeztünk az ügyre.

A Media1 egy hete telefonon kérdezte Ungár Pétert, az LMP frakcióvezetőjét, a tavaly nyáron bezárt hírportál társtulajdonosát, hogy mi az oka annak, hogy az általa megszüntetett lap archívuma elérhetetlen.

Ungár ekkor készségesnek bizonyult, úgy nyilatkozott lapunknak, hogy „talán már néhány percen, vagy néhány órán belül” újra elérhető lesz a honlap, rajta a korábbi tartalmakkal.

Az Azonnali archívuma azonban nemhogy néhány percen, vagy néhány órán belül nem állt vissza, de azóta is elérhetetlen. A lapot egykoron működtető cég másik tulajdonosa, az Index 2020-as botrányában szerepet vállaló Gerényi Gábor egyébként korábban úgy nyilatkozott, hogy:

„a cikkeket fenntartom az interneten, ameddig csak élek”.

Mivel Ungár és Gerényi is a múlt heti megkeresésünk alkalmával az Azonnali Média ügyvezetőjét, Kelemen Imolát nevezte meg, mint aki bármit is tehet az Azonnali.hu tartalmainak ismételt elérhetővé tételéért, ezért most egyből nála próbálkozott lapunk. Ő szintén igen készséges volt, és azt állította, hogy a dolog „folyamatban van”, a szerverszolgáltatóval van problémájuk, amiről már sok e-mailt váltottak.

Bár az ügyvezető már nem mert arra ígéretet tenni, hogy „néhány percen, vagy néhány órán belül” visszazökken a rend a régi kerékvágásba, de azt nyilatkozta lapunknak, hogy még a mai, azaz a keddi nap folyamán megtörténik az archívum visszaállítása.

Addig marad a weboldalak online-offline vizsgálatát végző isitdownrightnow.com hibaüzenete:

Az isitdownrightnow.com az Azonnalit érintő hibaüzenete 2023. február 21-én.
Az isitdownrightnow.com az Azonnalit érintő hibaüzenete 2023. február 21-én. Forrás: isitdownrightnow.com, képernyőmentés.

Frissítés 2023.03.07

A német tárhelyszolgáltató letörölte az Azonnali.hu tartalmát

Újabb cikkünkből kiderül, hogy egy német tárhelyszolgáltató megsemmisítette az Azonnali.hu tartalmát, a történtek miatt Ungár Péterék cégét teszi felelőssé, ahol jelenleg biztonsági mentésekből próbálják helyreállítani az archívum egy részét. Gerényi Gábor társtulajdonos furcsának találja a német cég hozzáállását, pedig a németek szerint arról van szó, hogy ők nem fizették ki a szolgáltatás árát.

Egy német cég letörölte az Azonnali.hu archívumát és Ungár Péteréket okolja a történtekért – az adatoknak csak egy része lesz megmenthető

 

 

 

Több mint egy hete nem érhető el az Azonnali – Ungár Pétert kérdeztük az okokról

Bocsánatot kért a listázás miatt a Figyelő

Három hónappal az Azonnali bezárása után megszólalt Ungár Péter, a lap tulajdonosa az újság megszűnéséről

Az Index távozó rovatvezetője szerint nem Bodolai Lászlóval volt a fő baj, hanem Gerényi Gáborékkal és az Indamedia függőséggel

A megszűnő Azonnali volt társfőszerkesztője szerint Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról – Interjú Bakó Beátával (Media1 Podcast)

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

Elbocsátják az Egri Ügyek stábját – a főszerkesztő és az egyik tulajdonos pár hete még tagadta, hogy bezárják a lapot

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Gerényi Gábor, Ungár Péter és az elérhetetlen Azonnali. Forrás: stock /Depositphotos, Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások