fbpx
George Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” a PestiSrácok felületén megjelent videójában.

Putyin propagandistái ellen tervez szankciókat az EU a háború egy éves évfordulójára

„Hazugságaik megmérgezik a társadalmat Oroszországban és külföldön egyaránt” – indokolt az Európai Bizottság elnöke.

Az Oroszország elleni új európai szankciók több mint 10 milliárd euró értékű új exporttilalmat tartalmaznak majd, és Vlagyimir Putyin orosz elnök propagandistái ellen lépnek fel – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján újságíróknak, melyet az MTI és a Reuters is idézett.

„Az Európai Unió politikai és katonai vezetőket érintő szankciókat fog elfogadni, az új megszorító intézkedések Vlagyimir Putyin orosz elnök propagandistáit is megcélozzák majd”

– közölte az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Tanács soron kívüli csúcsértekezletén.

„Célba fogjuk venni Putyin propagandistáit, mert hazugságaik megmérgezik a társadalmat Oroszországban és külföldön egyaránt. Az új szankciók szűkíteni fogják Oroszország katonai gépezetének lehetőségeit, és megingatják gazdaságának alapjait”

– fogalmazott a bizottsági elnök, majd közölte: az új szankciós csomagot a brüsszeli testület február 24-ig bemutatja.

Hogy mely kört érintenék az új büntetőintézkedések, illetve hogy pontosan kiket ért von der Leyen elnök „Putyin propagandistái” alatt, valamint hogy retorziók érinthetnek-e bármilyen módon uniós állampolgárokat is, egyelőre nem közölték.

Azt ellenben közölte a bizottsági elnök, hogy az elszámoltathatóság érdekében a tagországok részéről megvan a politikai akarat egy különleges bíróság létrehozására. Európa meghallotta Ukrajna hangját, hogy vissza akar térni az európai családba – mondta. Hangsúlyozta továbbá, hogy Oroszországnak fizetnie kell a háborúval okozott pusztításért.

Volodimir Zelenszkij a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy Ukrajna az unió támogatásával képes megvédeni önállóságát. Hosszan tartó béke azonban csak akkor lesz Európában, ha Ukrajna megnyeri honvédő háborúját és az Európai Unió tagjává válik.  Az ukrán elnök felszólította az uniót, hogy az újabb szankciókkal határozottabban vegye célba az orosz hadiipart és az informatikai szektort.

„Amikor Ukrajnának segítetek, akkor magatokon is segítetek”

– tette hozzá az ukrán elnök.

Bocsánatot kér Huth Gergely és a PestiSrácok Georg Spöttle videója miatt

Egyre nyíltabban szurkol Vlagyimir Putyinnak a hazai kormánypárti média az Ukrajna elleni háborúban

Gulyás Gergely szerint nincs köze a kormánynak ahhoz, hogy Putyin üzeneteit szajkózza az Orbán Viktor által nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített KESMA médiabirodalomhoz tartozó Origo

Valakik „elképesztő dologra készülnek” az Origo szerint – vagy az oroszok, vagy az ukránok

Jóváhagyta az Európai Unió Bírósága az orosz RT tévécsatorna uniós betiltását

Bezárják az orosz állami televízió francia csatornáját

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: George Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” a PestiSrácok felületén megjelent videójában. Fotó: pestisracok.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások