fbpx
Záprel Zsolt, Mediabrands

Távozik a nagy összegű költségvetési csalással vádolt Záprel Zsolt, az IPG Mediabrands Magyarország vezérigazgatója, és a médiaügynökségi csoport több más fontos vezetője is elhagyja a cégcsoportot

Nink László lesz az új vezérigazgató Záprel Zsolt helyett, akit a Media1 információi szerint a NAV tavaly gyanúsítottként hallgatott ki egy, Magyarország második legnagyobb médiaügynökségi csoportját érintő, folytatólagosan elkövetett, félmilliárd forintos költségvetési csalás gyanújával folyó nyomozásban. Más, jelentős személyi változások is vannak a cégcsoportnál, amit nem ezzel, hanem átszervezéssel, növekedési tervekkel indokolnak.

Nink László lett az IPG Mediabrands Magyarország új vezérigazgatója – tudatta a Media1.hu-val a médiaügynökség, hozzátéve, hogy „a Mediabrands vezetői előléptetéseket és megváltozott menedzsment struktúrát is életbe léptetett”.

Nink László felel ezután az összes Mediabrands ügynökségért Magyarországon, azaz, a UM, az Initiative, a Reprise, a FastBridge, a MAGNA, a Kinesso és a Matterkind vezetéséért.

Emlékezetes: tavaly a Media1 írta meg elsőként, hogy Mediabrandshez tartozó Initiative médiaügynökséget érintően adóhatósági nyomozás indult folytatólagosan elkövetett nagy összegű költségvetési csalás gyanúja miatt, bankszámlát is zár alá vett a NAV, és az ügynek több magánszemély gyanúsítottja is van.

A távozó vezérigazgató is gyanúsított

A Media1 információi szerint a folyamatban lévő bűnügyi nyomozásban a magánszemély gyanúsítottak között az IPG Mediabrands Magyarország eddigi vezérigazgatója, Záprel Zsolt (borítóképünkön) is megtalálható. A mostani vezérigazgatóváltás kapcsán kiadott közleményben azonban semmi ilyenről nem esik szó, méltatják a távozó vezetőt, és nem ezzel az üggyel, hanem a cégcsoport növekedésének támogatásával magyarázzák a Media1-nek küldött közleményben az átszervezéseket.

A nyomozásról ITT érhető el korábbi írásunk további részletekkel, többek között arról, hogy információink szerint 2017 és 2020 közötti szponzorációs ügyeket talált aggályosnak az adóhatóság és házkutatás is zajlott félmilliárd forint összegű adócsalás-gyanú miatt.

Tavaly júniusban végül a NAV azt közölte, hogy 20 helyszínen tartottak házkutatást, egy reklámügynökségnél és több más helyen, mivel az adóhatóság gyanúja szerint fiktív cégláncolatok felhasználásával csökkentették a gyanúsítottak a fizetendő adót. A hatóság szerint magyarországi stróman cégeken kívül egy szlovák bukó céget is létrehoztak, és a fiktív számlák ellenértékének egy részét ide utalták, majd készpénzben felvették. A kár végül teljes mértékben megtérült.

Az Initative Media / Mediabrands egyébként egy tavalyi májusi közleményben, ami elérhető itt, elismerte, hogy érintett egy nyomozásban, de reményét fejezte ki, hogy az eljárás során bebizonyosodik, hogy a társaság a jogi és szakmai elvárásokat maradéktalanul betartva járt el. A Media1 információi szerint az eljárás azóta is folyik.

Ez állt a cég akkori közleményében:

„Az Initiative Media Kft. érintett egy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott eljárásban. A nyomozó hatóság munkáját mindenben támogatjuk. Társaságunk transzparens és a jogszabályoknak mindenben megfelelő működését a nemzetközi hálózatunknak előírt rendszeres auditok mellett az elmúlt években több adóhatósági ellenőrzés is megerősítette. Bízunk benne, hogy a most folyó eljárás rövid időn belül megerősíti, hogy társaságunk az érintett ügyben is a jogi és szakmai elvárásokat maradéktalanul betartva járt el. Az adóhatóság eljárása alatt is támaszkodhatunk munkatársaink és anyacégünk által biztosított stabil és magas minőségű szakmai háttérre, így ügyfeleink minőségi kiszolgálásához a feltételek változatlanul rendelkezésre állnak.”

Félmilliárdos adócsalás gyanúja miatt tartott házkutatást a NAV egy reklámügynökségnél és mintegy 20 helyszínen

Megírtuk azt is, hogy a nyomozók adatokat kértek be az ügynökség partnerétől, a Porsche Hungáriától és az RTL Magyarországtól.

A NAV nyomozói az RTL Magyarországot és a Porsche Hungáriát is megkeresték az Initiative médiaügynökség ügyében folyó nyomozás során

Tapasztalt vezető váltja a szintén tapasztalt Záprel Zsoltot

A jövőben Nink László felel az üzleti működés felügyeletéért, a cégcsoport egységes integrált ajánlataiért, valamint a Mediabrands ügynökségek erőforrásainak és képességeinek teljes kihasználásáért. Nink László közvetlen felettese Monika Bronowska, a Mediabrands kelet- és közép-európai régiós vezérigazgatója lesz.

A Media1-nek megküldött közlemény szerint a médiaügynökségi csoport új vezérigazgatója, Nink László több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a kommunikációs területen. Ez alatt az idő alatt hosszú távú, hatékony és erős üzleti kapcsolatokat épített ki a hirdetési piac számos szereplőjével, mind ügyfél, mind médiatulajdonosi oldalon. A cégcsoport tárgyalásokért, és az ügyfelek vesrenyképes kondícióért felelős részlegében – a MAGNA-ban – eltöltött közel 13 év alatt széleskörű tapasztalatra és szaktudásra tett szert.

A MAGNA ügyvezető igazgatójaként a tagügynökségek összes magyarországi médiavásárlási tevékenységért felelt. A Mediabrands Magyarország menedzsmentjének 2015 óta tagja.

A távozó Záprel Zsolt 3 éven át, 2019-től töltötte be a vezérigazgatói pozíciót, amit a 27 év után lemondó Németh Bélától vett át. A közleményben Monika Bronowska a cégcsoportnál történt tavalyi botrány ellenére ezekkel a szavakkal méltatja Záprel Zsoltot és kizárólag az általa elért sikerekről tesz említést.

„László több mint egy évtizeden keresztül nagyban hozzájárult a Mediabrands folyamatos növekedéséhez. A tárgyalási csapat vezetőjeként hosszú távú sikereink egyik motorja volt. Ma a Mediabrands a második legnagyobb médiaügynökségi csoport Magyarországon és tartja ezt a piaci pozíciót, köszönhetően a legutóbbi ügyfélnyeréseknek (MediaMarkt és Penny), valamint a munkatársak elhivatottságának és az ügyfelek magas szintű elégedettségének”

– mondta Monika Bronowska, a Mediabrands CEE vezérigazgatója.

Más nagy változások is vannak, távozik a cégcsoporttól Csizmadia Diána és Erős Attila is

A MAGNA ügyvezetői pozíciójában Nink Lászlót Tallósy Imre, a MAGNA korábbi kereskedelmi igazgatója követi.

Tallósy Imre elismert médiapiaci szakember, aki több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az offline és online média területén, mind médiaügynökségi, mind ügyféloldalról. A MAGNA-hoz 2015-ben csatlakozott kereskedelmi igazgatóként.

Spielmann Katalin vette át a Mediabrands újonnan létrehozott operatív igazgatói (COO) posztját. Tevékenységével az operatív üzletvitelt segíti, irányítja az ügyfelekkel való együttműködést, valamint a Mediabrands ügynökségek további stratégiai fejlesztése lesz a feladata. Az ügyvezető fő segítőjeként, támogatja Nink Lászlót a stratégia, klasszikus ügyfélszolgálat, valamint minden olyan területen mely az IPG Mediabrands ügyfeleinek növekedését és céljainak elérését célozza.

Spielmann Katalin 2021-ben csatlakozott a Mediabrands-hez az Initiative operatív igazgatójaként, az ügynökségi ügyfélportfólió irányításáért felelős vezetőként, valamint a Mediabrands vezetőségének tagjaként. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező marketing-kommunikációs szakértő. A Mediabrands-nél betöltött szerepkörét megelőzően különböző helyi és regionális EMEA-pozíciókat töltött be a Coca-Cola-nál és a Johnson & Johnson-nál.

A Mediabrands operatív igazgatói pozíció (COO) egy új szerepkör a vállalat struktúrájában, amely egyesíti az Initiative COO (Spielmann Katalin korábbi szerepköre) és a UM COO-jának feladatait. Ez utóbbi pozíciót eddig Csizmadia Diána töltötte be.

A struktúraváltással összefüggésben a UM operatív igazgatói pozíciója megszűnik és Csizmadia Diána távozik a vállalattól.

Erős Attila, a Reprise digitális igazgatója (CDO) szintén távozik a cégtől – derül ki az átszervezésről szóló közleményből. A megüresedő CDO pozíciót nem töltik be.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy két újabb belső előléptetést jelenthetünk be, hiszen Tallósy Imre és Spielmann Katalin új feladatokat lát el, és határozott meggyőződésem, hogy Lászlóval a cégcsoport élén és az új vezetői csapattal új lehetőségek nyílnak meg az IPG Mediabrands előtt. Megújítják és felpezsdítik ügynökségeinket, valamint lehetővé teszik üzletágunk további növekedését” – nyilatkozta ezen változásokról Monika Bronowska, a Mediabrands CEE vezérigazgatója.

Magyarország második legnagyobb médiaügynöksége

A Mediabrands a második legnagyobb médiaügynökségi csoport Magyarországon. A csoport márkaportfóliójába az Initiative és az UM médiaügynökségek, valamint speciális üzletágak tartoznak mint a Reprise, a MAGNA, a Kinesso, a Matterkind és a Fastbridge.

Házkutatást tartottak az egyik legnagyobb Magyarországon működő médiaügynökségnél, majd a NAV bűnügyi zár alá helyezte a vállalat számláit (FRISSÍTVE!)

Titkolják, miért került büntetőjogi intézkedés alá az MTVA-sok megfigyelésére szolgáló szoftver szállítója

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is. Kérheti híreinket már Telegramon is.

Borító: Záprel Zsolt, a Mediabrands távozó vezetője.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások