fbpx
Záprel Zsolt, Mediabrands

Megvan az IPG Mediabrands Magyarország új vezetője

Záprel Zsolt veszi át a működését Budapestről Varsóba áthelyező cég éléről 27 év után távozó Németh Béla helyét.

Egy mai bejelentés alapján az IPG Mediabrands Záprel Zsoltot nevezte ki az IPG Mediabrands Magyarország vezérigazgatójának. Záprel Zsolt szeptembertől csatlakozik a céghez, és vezeti a több mint 100 szakemberből álló csapatot.

Záprel közvetlen felettese a szintén frissen kinevezett kelet- és közép-európai régiós CEO, Monika Bronowska lesz.

Még idén áprilisban derült ki, hogy Záprel Zsolt elődje, Németh Béla 27 év után lemondott a Mediabrands magyarországi és regionális vezetői posztjáról, mivel a cégcsoport úgy döntött, Budapest helyett Varsóba helyezi át a működését, és Németh Béla nem kívánta vállalni a költözést.

Németh Béla, a Mediabrands távozó vezetője
Németh Béla, a Mediabrands távozó vezetője, Záprel Zsolt elődje

Az IPG Mediabrands EMEA régiójában végbemenő fejlesztések idején Záprel Zsolt fog felelni a magyar piacon az ügyfelek növekedésének biztosításáért és a fenntartható transzformáció elősegítéséért; gondoskodva a jövőképről, az irányok meghatározásáról, valamint az együttműködési és az integrációs lehetőségek egész cégcsoportra kiterjedő kohéziójáról.

Záprel Zsolt több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik különféle multinacionális, gyorsan változó piacokon és szoros határidők jellemezte környezetben működő vállalatok vezetésében. Jelentős múltja van kommunikációval foglalkozó vállalkozások fejlesztésében, különösen a digitális átalakítás területén.

Ezt megelőzően senior vezetői pozíciókat töltött be többek között a Deutsche Telekomnál, az IPG kreatív ügynökségénél, a McCannnél, a Liberty Globalnál és az EBRD-nél. A legutóbbi időkben saját vállalkozását vezette, amely média- és szórakoztatóipari társaságok számára nyújtott tanácsadói szolgáltatást a digitális stratégiájuk, a partneri kapcsolataik újjászervezése és az üzleti modelljeik megújítása területén.

„Zsolt kinevezésével hálózatunkba hozzuk Magyarország egyik legnagyszerűbb szakemberét. A marketing és média világában szerzett széleskörű tapasztalata friss szemléletet kínál üzleti partnereink és ügyfeleink számára. Különösen a vezetői és tanácsadói tapasztalata, valamint agilis gondolkodásmódja járul hozzá ahhoz, hogy az ügyfeleink számára kínált világszínvonalú, progresszív marketingmegoldásokon keresztül erősödjön a magyarországi versenyképességünk” – nyilatkozta Caroline Foster Kenny, az IPG Mediabrands EMEA régiójának vezérigazgatója.

Megszólalt Záprel Zsolt is:

„A fogyasztói viselkedés és elvárások bámulatosan gyorsan változó időszakában nagy izgalommal csatlakozom az IPG Mediabrands-hez, akik véleményem szerint élen járnak az ügyfelek számára kínált gyors, hatékony, agilis és adatközpontú megoldások kialakításában. Nagyon várom, hogy elkezdhessem a közös munkát mind a helyi, mind a nemzetközi csapatokkal, és előállhassunk előremutató, dinamikus marketing kezdeményezéseinkkel a jelenlegi és jövőbeli partnereink számára” – mondta.

Az IPG Mediabrands az Interpublic Group globális média és adat ágazata. Ma a hálózat ügyfeleinek 39 milliárd dollár értékű marketingbefektetését kezeli, és több mint 12 ezer marketingkommunikációs szakembert alkalmaz több mint 130 országban.

Az IPG Mediabrands full-service és globális ügynökségei a UM és az Initiative. További márkájuk a Cadreon, aHealix, az IPG Media Lab, a MAGNA, az Orion Holdings, a Rapport és a Reprise.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások