fbpx
4 éves a Media1

4 év, 35,2 millió – négyéves lett a Media1

Most ünnepli fennállásának negyedik évfordulóját a Media1 portál, míg kapcsolódó rádió- és podcastműsorunk a harmadik évfordulóját.

2019. január 8-án kezdte meg működését a Media1 portál. Az előkészítés nagy titokban zajlott: mindössze néhány ember tudott az oldal elindításával kapcsolatos tervekről. Azóta nagy utat jártunk be. Az elmúlt 4 évben eddig 35,2 millió oldalmegtekintést értünk el, portálunk első születésnapján indítottuk el három éve rádióműsorunkat, amit azóta egyre több rádió sugároz – manapság mintegy 15 rádió terjeszti a műsorokat heti rendszerességgel, sőt ezekben a napokban is további rádiókkal bővül a műsort sugárzó rádiók száma, amiről hamarosan egy másik hírben számolunk be.

A hazai internetes portálok látogatottságát független szereplőként auditáló, a reklámozók által figyelt Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) e.gemius nevű publikus mérése szerint a médiapiaci ügyekkel foglalkozó hazai, magukat auditálásnak alávető hírportálok között a Media1 nem sokkal az indulása után piacvezető pozíciót szerzett magának, és ezt azóta is tartja. A Google Analytics szerint 2022 decemberében minden korábbi rekordunkat megdöntve több mint 2,289 millió oldalmegtekintést értünk el egyetlen hónap alatt – köszönhetően olvasóink kitüntető figyelmének és persze több fontos, sokak érdeklődését kiváltó ügynek.

Amikor jelen sorokat olvassák, portálunk adatbázisában már messze több mint 9.000 írás érhető el, amit egy kis létszámú stábbal állítottunk elő. A cél, hogy elsők között és szókimondóan számoljunk be a hazai és a nemzetközi médiapiac legfontosabb fejleményeiről. E fejlemények között sajnos szép számban voltak rossz hírek is. Lapbezárások, megszűnő műhelyek, az újságírással felhagyó kiváló szakemberek, cenzúrák, gyilkosságok, hírhamisítások, és voltak pozitív fejlemények is, új fejlesztések, új médiumok, sikerek, díjak és sok más.

Voltak szép számban érdekütközések, amikor néhányakat zavart, hogy beszámoltunk különféle ügyekről. Voltak, akik megpróbáltak időnként keresztbe tenni nekünk, vagy akár megpróbáltak tönkretenni bennünket. Szerencsére ezek szinte minden esetben sikertelennek bizonyultak.

Megszüntette a bíróság az Index lapigazgatójának a Media1 elleni eljárását

Bár akadtak kivételek is, amikor sikerrel akadályozták munkavégzésünket. Amikor például 2022 decemberében Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatójára (Kormányinfó) regisztráltunk, – álláspontunk szerint a hazai és nemzetközi jogba ütköző módon – nem engedtek be bennünket, holott érvényes médiahatósági nyilvántartási számunk van, így a sajtótörvény vonatkozik ránk. Hasonló előfordult egyszer a Kúrián is. Egyik esetben sem érkezett ezekre elfogadható magyarázat. Többek között egyébként azért is regisztráltunk a Kormányinfóra, hogy megmutassuk, hogy manapság már a szakújságírást is milyen módszerekkel akadályozzák. A kormány ezzel maga szolgáltatott bizonyítékot arra, hogy semmibe veszi a sajtó szabadságát, így végül is nem mentünk hiába, ebből is született nem is egy hír.

Az elmúlt években számos nagy horderejű, a média világához kapcsolódó ügyet robbantott ki a Media1, és ezek azután bekerültek más médiumok hírfolyamaiba, a közbeszéd részévé váltak. Ennek ellenére a Media1 egyetlen sajtóhelyreigazítási vagy személyiségi jogi pert sem vesztett általa közölt tartalomért, ami alátámasztja a hitelességre való törekvéseinket.

Olvasóink számos olvasói levélben biztatnak bennünket, témákat ajánlanak, információkkal látnak el bennünket. Ezúton is köszönjük nekik! És köszönjük azoknak is, akik akár csak pár száz forinttal, akár csak egyszer, pláne rendszeresen hozzájárultak a Media1 működési költségeihez. Újságírói gárdánk folyamatosan bővült az elmúlt időszakban, nemrég többeknek is feltűnt már a híreink, cikkeink végén, hogy további két tapasztalt kolléga, Fekő Ádám (a bezárt Azonnalitól) és Gulyás Balázs (a Magyar Hangtól) is csatlakozott a stábhoz. Miközben a fiatalabb generáció is képviselteti magát (több pályakezdő újságíró is nálunk töltötte szakmai gyakorlatát), munkánkat az idei évben már a 82. életévében járó Ladányi András barátunk is szerencsére fiatalokat megszégyenítő dinamizmussal és óriási lelkesedéssel segíti. Óriási köszönet neki is ezért, és kívánunk neki jó egészséget!

Szerencsére a hirdetői piac is egyre inkább felismeri, hogy a Media1 kihagyhatatlan a hirdetői mixből. Köszönjük, hogy bizalmat szavaznak nekünk!

Mit is kivánhatnék még? Leginkább azt, hogy az olvasóink őrizzék meg továbbra is jó szokásukat és legalább ennyien és ennyiszer nézzék az oldalunkat ezután is! Ha pedig még nem tették, iratkozzanak fel az ingyenes Telegram csatornánkra, ahol push üzenetek segítségével soha nem maradnak le a friss híreinkről, de követhetnek bennünket Facebookon vagy például RSS-feed segítségével is. Sok tervünk van még, úgyhogy természetesen megyünk tovább, folytatjuk! 2023-ban is sok érdekes információra számíthatnak tőlünk, már a következő napokban is!

És akkor most induljon is el az 5. évünk!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások