fbpx
Twitter

Elon Musk szerint a Twitter egyelőre nem megy csődbe

A platform tulajdonosa elismerte saját magával kapcsolatban, hogy sokat hibázik, de úgy véli, majd belejön. Azt mondta, csak akkor mond le, ha a talál valakit, aki „elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát.”

A Twitter nem megy csődbe egyhamar, legalábbis tulajdonosa, Elon Musk szerint. A vállalatvezető  a Sky News beszámolója szerint egy podcastban – melyet magyar nyelven a hvg.hu szemlézett –  arról beszélt, hogy sikerült kordában tartani a kiadásokat, így már nem tartanak rohamtempóban a csőd felé.

A beszélgetést követően Musk azt írta, hogy a platform még nincs biztonságban, de nagyjából jó irányba halad, és még sok tennivaló van körülötte. Azt is elismerte, hogy mivel még új a Twitternél, kezdetben sokszor „mellényúlhat”, de idővel egyre kevesebb hibát fog elkövetni.

Musk október végén vette meg a Twittert 44 milliárd dollárért, és mint arról beszámoltunk, néhány héttel később a cég lehetséges csődjére figyelmeztetett. A „hatalomátvétel” óta egymást érik a botrányok a cég háza táján: előbb Musk kirúgta a korábbi vezetést, majd megpróbált megszabadulni a munkavállalók felétől, akiknek egy részét aztán kénytelen volt visszavenni. A sorozatos balhék és Musk kiszámíthatatlansága miatt elkezdtek elvándorolni a komolyabb hirdetők a platformról, a káoszt pedig azzal sikerült tetéznie az üzletembernek, hogy a közösségi oldal felfüggesztette több, vele kritikus újságíró fiókját. Ebből még nagyobb botrány lett, a történteket az ENSZ és az Európai Bizottság is elítélte, így a tulajdonosnak visszakoznia kellett.

Mint korábban a Media1 megírta, a botrányok hatására Musk megszavaztatta a Twitter felhasználóival, hogy maradjon-e a platform vezérigazgatói székében. Musk ellen szavazott a 17,5 millió szavazatot leadó felhasználó 57,5 százaléka, és 42,5 százalék voksolt amellett, hogy maradjon a kék madaras platform élén a milliárdos.

Leszavazták, mégis vezérigazgatóként intézkedik a Twitternél Elon Musk – tárgyalna vele az Európai Parlament elnöke

Mindezek ellenére a techguru egy karácsony előtti bejegyzésében azt írta, hogy a szavazás eredménye ellenére csak akkor mond le a vezérigazgatói posztról, amint talál valakit, aki „elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát”. Hozzátette, a váltás után már csak a szoftver- és szervercsapatokat fogja vezetni.

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítófotó: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások