fbpx
Elon Musk és a Twitter.

Leszavazták, mégis vezérigazgatóként intézkedik a Twitternél Elon Musk – tárgyalna vele az Európai Parlament elnöke

Bár Elon Musk elbukta a saját maga által kezdeményezett bizalmi szavazást, a tényleges távozási szándéka ellen szól, hogy továbbra is a Twitter vezetőjeként viselkedik. Most az Európai Parlament elnöke is párbeszédet kezdeményezett vele.

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, miután folyamatosan botrányok övezték működését a platform élén, Elon Musk, a Twitter tulajdonosa megszavaztatta a felhasználókkal, hogy maradjon-e a vezérigazgatói székben. Megírtuk azt is, hogy a szavazás hétfőn lezárult, Elon Musk ellen szavazott a 17,5 millió szavazatot leadó felhasználó 57,5 százaléka, és 42,5 százalék voksolt amellett, hogy maradjon a kék madaras platform élén a milliárdos.

Mivel a multimilliárdos techguru a bizalmi szavazás indításakor azt ígérte, hogy tartja magát annak végeredményéhez, most mindenki kíváncsian várja, hogy valóban lemond-e a saját közösségi média platformja vezérigazgatóságáról. Ez azonban mindezidáig nem történt meg, és Musk csupán annyival kommentálta a voksolás végeredményét, amikor többen felvetették, hogy esetleg álfiókok is részt vehettek a voksolásban, így az eredmény nem teljesen mérvadó, hogy: „érdekes”.

Lehet, hogy mégsem mond le Musk

Musk tényleges távozási szándéka ellen szól, hogy továbbra is a Twitter vezetőjeként viselkedik. Egy felhasználó ugyanis felvetette, hogy mi lenne, ha csak a kék pipával ellátott felhasználók, azaz az igazolt profilok szavazhatnának a Twitterrel kapcsolatos közvélemény-kutatásokban, mire a mágnás úgy reagált, hogy: „Jó meglátás. Meg fogja lépni a Twitter.” Vagyis úgy tűnik, Elon Musk továbbra is döntéseket hoz a Twitter követendő stratégiáját illetően.

Egyébként éppen Elon Musk egyik első döntése volt, hogy a kék pipás, azaz az ellenőrzött profilokat mutató megkülönböztető jelzést pénzért kezdte árusítani Twitter Blue néven.

A 444 az új fejleményekről a The Guardian beszámolója alapján készült cikkében megjegyzi, hogy a Twitter urának döntését a szavazásnak egyáltalán nem is kellene befolyásolnia, és mert lényegében ő a Twitter tulajdonosa, aki első lépései egyikeként feloszlatta a cég igazgatótanácsát, nincs is semmilyen céges testület, ami kikényszeríthetné a távozását.

Az Európai Parlament elnöke tárgyalni szeretne Muskkal

További újdonság a Musk-Twitter szappanoperából, hogy mint azt a Telex idézi, egy a Politico által megszerzett levél szerint párbeszédre hívta az Európai Parlament elnöke a Twitter tulajdonosát. Roberta Metsola egy őszinte és a nyilvánosság előtt zajló diskurzust szeretne Brüsszelben Muskkal és az Európai Unió jogalkotóival.

A levélben Metsola arról ír, hogy a Twitter központi szerepet játszik az Európai Unió demokratikus életében és a civil párbeszéd létrehozásában, ezért nem szabad, hogy a gyűlöletbeszéd, választási beavatkozás és dezinformáció katalizátorává váljon. Metsola bízik benne, hogy Musk elfogadja a meghívást.

Korábban a Media 1 megírta, jelentős bírságot, vagy akár a platform korlátozását is kilátásba helyezte Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa arra az esetre, ha a Twitter nem hajlandó betartani az EU új jogszabályait.

Elbukta Elon Musk a bizalmi szavazást, mindenki a Twitter-vezér lemondására számít

Szakértő: Uniós jogba ütközik, amit Elon Musk bejelentett a Twitternél a hétvégén

A Twitter betiltását is kilátásba helyezte az EU

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borítókép: Elon Musk és a Twitter. Fotó: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások