fbpx
Shabi Michaeli (Shabtai Michaeli), Rogán Antal barátja és Milkovics Pál médiavállalkozó

Médiatanács: meg kell válnia a Klasszik Rádiótól vagy a Jazzy Rádiótól Milkovics Pál és Schabi Michaeli közös cégének

Az NMHH Médiatanácsa szerint a jelenlegi tulajdonosi helyzet jogsértő, és emiatt már korábban is róttak ki pénzbüntetést, de nem tettek ennek eleget a médiaszolgáltatók. Most ennek súlyosabb következménye is lesz. A testület e heti ülésén eldőlt az is, hogy újra frekvenciához jut a Best FM Miskolcon és bírságot kapott az Ozone TV.

Döntést hozott a Médiatanács a Klasszik Rádió és a 90,9 Jazzy Rádió médiaszolgáltatójának „jogsértő tulajdonosi helyzetével” kapcsolatban: a Budapest 92,1 MHz frekvencián üzemelő Klasszik Rádió, illetve a Dél-Budapest 90,9 MHz-en fogható Jazzy Rádió szolgáltatói a Médiatanács többszöri felszólítására sem szüntették meg a jogsértő állapotot,

ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy valamelyiket el kell adni, ugyanis 2021 december vége óta mindkettőnek Milkovics Pál és Schabi Michaeli cége, többek közt a 168 órát és az ELLE-t is kiadó a Michaeli, Schwartz & Brit Media a tulajdonosa, márpedig a Médiatanács állítása szerint a médiatörvény ezt nem teszi lehetővé.

Felvásárolja a Jazzy Rádiót és a Klasszik Rádiót Milkovics Pál és Schabi Michaeli cége, a Michaeli, Schwartz & Brit Media

A Médiatanács korábban 250.000-250.000 Ft bírságot szabott ki a rádiókkal szemben a közös tulajdonos miatt, és miután nem történt semmi, most további 500.000-500.000 forinttal büntették meg őket, illetve 12-12 órára felfüggesztette a Médiatanács a két rádió műsorszolgáltatási jogosultságát is.

A két rádiónak 2022. december 7-én 07.00 órától 19.00 óráig fel kell függesztenie a műsorsugárzást. A Médiatanács döntésével szemben bírósághoz fordulhatnak a médiaszolgáltatók.

Újabb plakátcéget vett Milkovics Pál és Schabi Michaeli közös médiacége, a Michaeli, Schwartz & Brit Media

Bírságot kapott az Ozone TV

Ugyanebben a közleményben közölte az NMHH, hogy az Ozone TV szolgáltatója június 8. és 14. között nem felelt meg a hatósági határozatában vállalt környezetvédelmi tematikának, ugyanis az ebbe a kategóriába sorolt műsorszámok nem érték el a napi műsoridő 80 százalékát, továbbá kevesebb közszolgálati műsorszámot tett közzé és nem sugárzott híradást, valamint saját készítésű – képújság és ismétlés nélküli – műsorszámot sem. Emiatt bírságot róttak ki a szolgáltatóra, de azt a közleményben nem árulták el, mekkora a bírság mértéke. A Media1 kérdést küld az NMHH-nak, ha válaszolnak, arról hírünk frissítésével még beszámolunk.

Frekvenciapályázatot nyert a Best FM Miskolcon

A testület ugyanezen az ülésen lezárta a Miskolc 101,6 MHz kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia pályázati eljárását is, melynek nyertese az egyedüli pályázó Best Radio Kft., amely vállalkozás jelenleg is használja a frekvenciát, jogosultsága azonban 2023. május 19-én lejár.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások