fbpx
Gönczi Gábor helyreigazítást olvas

A TV2 helyreigazításban ismerte el, hogy egy híren belül négyszer hazudott Jakab Péterről

Majdnem egy év után olvasta be a kötelező helyreigazítást a Tényekben Gönczi Gábor egy olyan hírrel kapcsolatban, amiből gyakorlatilag semmi nem volt igaz.

Csütörtök este közvetlenül egy állatkínzásról szóló anyag után helyreigazítást közölt a TV2 híradója, a Tények. A szöveget Gönczi Gábor műsorvezető olvasta fel a 2021. november 18-i műsor miatt, amiben a Jobbik akkori elnökéről, Jakab Péterről hangzottak el valótlan tartalmú közlések.

A helyreigazítás Jakab a kormánymédiában végigfutott kínosnak beállított lakásügyei miatt született. A Tények összesen 4 hamis információt olvasott fel egyetlen hírben.

„Műsorunkban valótlanul állítottuk, hogy Jakab Péter több lakást vásárolt Kelenföldön, de azokat a családtagjai nevére íratta. Valótlanul állítottuk, hogy a Fehérvári, a Bocskai és az Etele úton is lakása van, valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai a pártelnök ingatlanvásárlását igazoló iratokat küldtek a Bors szerkesztőségének, és valótlanul állítottuk azt is, hogy Jakab Péter az Országgyűlés hivatala által számára bérelt lakást egy ismerősének kiadta”

– olvasta fel Gönczi.

A helyreigazítás a Tények alábbi videójában a 32. perctől látható.

A politikus ugyanebben az ügyben közöltetett már helyreigazítást a Riposttal is, de a kormánypárti helyi sajtó is megfutotta az ilyenkor kötelező köröket.

Ismét sajtópereket nyert a Magyar Nemzet és a Fejér Megyei Hírlap ellen a Jobbik elnöke

További hírek találhatók a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások