fbpx
Az erdélyi KESMA egyes lapjai - januárban hiába keresik őket az újságosnál

Halálosnak bizonyult Demeter Szilárd csókja az erdélyi KESMA-nál

Halálos csóknak bizonyult a Demeter Szilárd-féle erdélyi KESMA ölelése: nemcsak bezárják december végétől az évek során szisztematikusan felvásárolt nyomtatott sajtótermékeket, de a rádiók és online újságok esetében is elküldik a munkatársak több mint felét.

A hang.hu beszámolójából kiderül, hogy a Fidesz határon túli médiabirodalma, az erdélyi KESMA (Erdélyi Médiatér Egyesület) nagyszabású tervekkel indult, de nagyon csúfos kudarc lett belőle, holott nagyon sok pénzébe került a magyar adófizetőknek. Nagyon sok médiumot most bezárnak és embereket bocsátanak el.

Idézi a lap aTranstelexet is, mely elérte Demeter Szilárdot a bezárások után, de a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója kibújt a válaszadás alól: szerinte neki már más feladatai vannak, és nem érzi felelősnek magát azért, ami az általa gründolt médiatrösztnél történik.

Demeter Szilárd
Demeter Szilárd, a PIM vezetője az M5 műsorában, Forrás: YouTube

A hang.hu szerint a magyar kormány az erdélyi médiaprojektre eddig legalább 7 és fél milliárd forintot költött.

A lap arról is ír, hogy a Székely Hírmondó bedőlése a még megmaradt erdélyi magyar sajtót is veszélybe sodorja, ugyanis ugyanabban a sepsiszentgyörgyi nyomdában nyomják a kisebb példányszámú Háromszéket és a Hargita Népét is, ahol a hatezer példányos Hírmondó készült, és a a legnagyobb megrendelő kiesése bajba sodorhatja a nyomdát – ha az becsődöl, legközelebb Kolozsváron vagy Bukarestben készülhetnek el a megmaradt lapok.

A hang.hu úgy tudja,. hogy a rádióknál felmondják a bérleti szerződéseket, és elindul az eddig külön működő adók egyesítése.

A portál szerint az összes médiumnál eddig dolgozók létszámához képest a karcsúsítás után a munkavállalók kevesebb mint a fele marad meg. A lap ide kattintva elérhető cikkéből több más érdekes részlet is kiderül.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító:Az erdélyi KESMA egyes lapjai – januárban hiába keresik őket az újságosnál Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang (engedéllyel)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások