fbpx
Parászka Boróka újságírónő

Parászka Boróka újságíró felakasztásáról beszélt a Mi Hazánk politikusa

A radikális Mi Hazánk Mozgalom nevű magyar parlamenti párt kommunikációs igazgatója szerint nem esik büntetőjogi kategóriába az, ami egy hangfelvétel szerint a párt egyik politikusától, Bartha Barnától hangzott el a Mi Hazánk rendezvényén. A párt semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha Parászka Borókát vagy más újságírót bántalmaznak, de kivizsgálják az esetet. A hangfelvételen Bartha felrótta a magyaroknak, hogy nem akasztják fel, nem iktatják ki Parászka Borókát.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy erdélyi újságíró felakasztásáról beszélt Bartha Barna, a Mi Hazánk politikusa a párt egyik rendezvényén Székelyföldön.

Azóta friss fejelmény, hogy a Telex nyilvánosságra hozta a kapcsolódó hangfelvételt, amiből az is kiderül, hogy arról a Parászka Boróka erdélyi újságírónőről van szó, akit már idén tavasszal is halálos fenyegetések értek, és kénytelen volt rendőri védelmet kérni, illetve akinek korábban nyilvánosan a megverését szorgalmazta egy bizonyos Szőke László, aki ezért 1000 eurós büntetést kapott a Székelyudvarhelyi Bíróság elsőfokú ítélete szerint.

Bartha Barna, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa többek között ilyeneket mondott a Telex hangfelvétele szerint a parlamenti párt székelyföldi rendezvényén:

„Vagy meg lehet nézni egy Parászka Borókát, meg lehet hallgatni a Marosvásárhelyi Rádióból, hát (ha) az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova jutunk.”

Barha később ismét felemlegette az újságírónőt:

„Ez egy borzasztó intelligens újságírónő, de ennél nagyobb gazembert én életemben nem láttam.”

A politikus egyébként beszédében károsabbnak ítélte az RTL Klubot, mintha Ceaușescu kétszer ennyit élt volna.

Az ügy kapcsán Parászka a Telexnek azt mondta:

„Ezt a történetet nem is venném komolyan, nem is foglalkoznék vele, de az a helyzet, hogy jelen esetben nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy a Mi Hazánk a román közmédia magyar nyelvű csatornájának az újságíróját támadta meg. Innentől kezdve ez a sajtó és a közszolgálatiság elleni támadás, amit komolyan kell venni.”

Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk Mozgalom kommunikációs igazgatója az ügy kapcsán arról beszélt a Telexnek, hogy szerinte nem esik büntetőjogi kategóriába az, ami párttársától elhangzott. Hozzátette, a párt semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha Parászka Borókát vagy más újságírót bántalmaznak. Annyit azért kijelentett, hogy kivizsgálják az esetet.

Büntetlenül marad az újságírók elleni gyilkosságok többsége

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Parászka Boróka újságíró. Az ő halálát kívánta a Mi Hazánk Mozgalom politikusa. Fotó: Átlátszó Erdély
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások