fbpx
Parászka Boróka újságírónő

Halálos fenyegetések érik, rendőri védelmet kér Parászka Boróka újságíró

Az Átlátszó Erdély újságíróját amiatt érik életveszélyes fenyegetések, hogy elsőként beszámolt a Maros megyei Jedd mellett talált, ellenzéki szavazatokat tartalmazó, megsemmisített szavazólapokról, melyek választási visszaélésre utalnak.

Az erdélyi újságírónőnek, Parászka Borókának nem először kívánják bizonyos személyek a halálát – épp a napokban számolt be a Media1.hu arról, hogy Parászka pert nyert első fokon a Székelyudvarhelyi Bíróságon, ahol 1.000 euróra büntették az újságírónő megverését nyilvánosan szorgalmazó Szőke Lászlót, a számos sajtóorgánumot magába foglaló és magyar közpénzből megvalósult Médiatér Egyesület fejlesztési igazgatóját, amiért nagy nyilvánosság előtt, a Facebookon arról írt 2021-ben, hogy Parászka megérdemelné, hogy agyonverjék. Szőke azért kívánta a médiamunkás megveretését, mert Parászka bírálta az Orbán-kormány szerinte nem megfelelő COVID-stratégiáját.

Ezúttal nem a COVID-helyzet nem megfelelő kezelésével kapcsolatos, a Fideszt bíráló véleménye miatt, hanem azért érik halálos fenyegetések az újságírónőt, mert a napokban elsők között számolt be az Átlátszó Erdély oldal a tudósítása alapján, hogy kitöltött szavazólapokat találtak, rajta ellenzéki szavazatokkal. Parászka ezután a Fidesz-közeli sajtó kereszttüzébe került.

Parászka a Facebookon számolt be szombaton az őt ért több halálos fenyegetésről, a bejegyzésre elsőként az Azonnali.hu bukkant. Parászka megemlítette, hogy feljelentést tesz és rendőri védelmet is kér a marosvásárhelyi kapitányságtól.

Az újságírónő megemlítette, hogy a szavazólapokat a punctul.ro újságírói találták meg a jeddi úton, ami nem lakott területen található, így nem is lehet az ő háza közelében. Ő egyébként a rendőrséget követően ért a helyszínre, ezért nem tudta közelebbről megvizsgálni a szavazólapokat.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a lakcímét nem szabad nyilvánosságra hozni, aki ezt megteszi, az ellen megteszi a szükséges lépéseket.

„Mivel napok óta több halálos fenyegetést is kaptam kénytelen vagyok a következő lépéseket megtenni a magam és a családom védelmében: 1. minden halállal, erőszakkal fenyegető üzenetet mentek, feljelentést teszek a marosvásárhelyi rendőrségen valamint védelmet kérek. 2. a lakcímem nem nyilvános, panaszt teszek mindenki ellen, aki a sajtóban beazonosíthatóvá teszi a lakcímemet, és illetéktelenül nyilvánosságra hozza azt. Megillet a nyugodt és biztonságos magánélethez való jog. És nincs az a választási kampány, amellyel indokolni lehet ezt a fenyegetést, zaklatást”

Kérje híreinket Telegram-csatornánkon, hogy ne maradjon le a legújabb fejleményekről!

Ott vagyunk Facebookon is.

További híreinket itt találja.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások