fbpx
Parászka Boróka újságírónő

Elítélte a bíróság az erdélyi magyar újságírónő agyonverését szorgalmazó médiavezetőt

A Székelyudvarhelyi Bíróság első fokú ítélete 1000 euróra bünteti a Parászka Boróka újságírónő megverését nyilvánosan szorgalmazó Szőke Lászlót, valamint az ítéletet a személyes Facebook-oldalán is publikálnia kell.

Mint arról a Media1 is beszámolt, 2021. március 15-én Szőke László, a számos sajtóorgánumot magába foglaló Médiatér Egyesület fejlesztési igazgatója úgy fogalmazott Parászka Borókával, a Marosvásárhelyi Rádió újságírójával kapcsolatban a közösségi oldalán, hogy megérdemelné, hogy agyonverjék.

A portál szerint az nem tetszett Szőkének, hogy Parászka bírálta az Orbán-kormány hozzáállását a vakcinákhoz:

„Szegény Boróka. Hülye, de legalább van nekünk. Legalább. Néha gondolkodom, hogy kell-e figyelnünk rá. Nem. Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné”

– írta Szőke a Facebookra.

Az agyonveretését szorgalmazó közösségi médiás bejegyzést követően Parászka polgári pert indított Szőke ellen, továbbá erkölcsi kártérítést is követelt tőle a fenyegetés miatt.

Megszületett az ítélet

Az Azonnali szerdai beszámolója szerint az ügyben a Székelyudvarhelyi Bíróság hozott döntést. Ebben első fokon részlegesen elfogadták Parászka keresetét, és Szőkét 1000 eurónyi (vagyis jelenlegi árfolyamon nagyjából 368 ezer forintnyi) összeg kifizetésére kötelezték, továbbá arra is, hogy a döntést legalább egy hónapig megjelentesse a személyes Facebook-oldalán. Az ítélet még nem jogerős, 30 munkanapon belül az alperes részéről fellebbezhető.

„Örülök, hogy ez a fajta agresszió nem maradhat büntetlenül, és bízom benne, hogy jogerős lesz az ítélet. Az így megítélt kártérítést jótékonysági célokra, az erdélyi magyar szabad sajtó támogatására fogom felhasználni”

– mondta Parászka az Azonnalinak.

A portál hozzátette: a Szőke László által is vezetett Erdélyi Médiatér Egyesületet Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója álmodta meg, és az elmúlt években több millió eurónyi támogatást kapott magyar közpénzből.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Parászka Boróka újságírónő. Fotó: Átlátszó Erdély
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások