fbpx
kutya a televízió előtt

Médiatörténeti pillanat lesz szombaton este

A legnézettebb Magyarországon látható televíziós műsor élő adása közben változik meg a műsort sugárzó médiaszolgáltatás neve.

Szombaton este, az RTL Klub X-Faktor című műsorának élő adására időzítve kerül sor az RTL Klub ⇒ RTL névváltásra, vagyis arra a lépésre, amiről a Media1 szeptember 2-án elsőként számolt be: az RTL Magyarország ugyanis úgy döntött, hogy 25 év működés után elhagyja a zászlóshajó csatornájának nevéből a Klub szócskát. Szintén szombattól, tehát holnaptól új arculatot is kap a főműsoridőben továbbra is legnézettebbnek számító kereskedelmi csatorna.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgazó vezérigazgató-helyettese erősítette meg tegnap a Big Picture tévés konferencián rengeteg más bejelentés mellett, hogy az X-Faktor élő showja alatt kerül sor a váltásra szombaton. Többet ennek mikéntjéről nem mondhatott el még, csak azt, hogy meglepetéssel készülnek erre az alkalomra.

Pontos időpontot ugyan Kolosi nem említett a rendezvényen, de az RTL Klub sajtószobájában elérhető aktuális műsorújság szerint a nagyszabású show kezdési időpontja 20:15 lesz.

Ezzel egyébként még nincs is vége a nagy megújulási folyamatnak, hiszen mint arról beszámoltunk, az RTLII és az RTL+ tévécsatornák is hamarosan nevet és arculatot változtatnak: hogy pontosan mikor, mire, arról itt írtunk.

Megvan, mikor változik meg az RTL Klub, az RTL+ és az RTLII neve – változik a Direct One csatornakínálata

Az, hogy az RTL Klub október 22-én épp az X-Faktor alatt változtatja meg nevét, szimbolikusnak is tekinthető, hiszen ez a show számít jelenleg Magyarország legnézettebb tévéműsorának a Nielsen Közönségmérés adatai szerint. Valószínűleg azért is döntöttek a szombat esti váltás mellett, mert így lehet a legtöbb ember a részese egyszerre a médiatörténeti pillanatnak.

Tegnap, szintén a Big Picture konferencián derült ki az is, hogy a FEM3 tévécsatorna nevét a TV2 Csoport hamarosan megváltoztatja TV2 Klubra.

TV2 Klubra nevezik át a TV2 egyik csatornáját és indul a TV2 Zéró is

Más változások is jönnek

Már az is kiderült, hogy az RTL+ lineáris csatorna esetében nem pusztán egy név- és arculatváltásról van szó, ugyanis egyrészt az RTL+ névből egy prémium, előfizetéses alapú streamingszolgáltatás lesz 5.000 órányi tartalommal, másrészt az RTL+ tévécsatornából létrejövő RTL Három filmcsatornaként működik majd a továbbiakban, amit tegnap immáron Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója is megerősített az rtl.hu-nak adott interjúban és Kolosi Péter is megemlítette a Big Picture tévés konferencia közönsége előtt.

Frissítés 2022.10.22. 20:50

Megtörtént a névváltás, Miller Dávid az X-Faktor alatt búcsúztatta el az RTL Klubot, amiből ezután RTL lett. Íme egy videó a változás pillanatairól és egy másik videó ízelítőül az új arculatról.

Végleg elbúcsúzott az RTL Klub, íme egy videó, hogyan lett belőle RTL

Elnézést kér az RTL Magyarország

Elkutattuk címmel a HírTV a nemzeti ünnep hétvégéjén sugározza az ElkXrtuk producere ellen Hann Endre által indított perről szóló „dokumentumfilmet”

További hírek

Borító: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások