fbpx
Az RTL új logója.

Megvan, mikor változik meg az RTL Klub, az RTL+ és az RTLII neve – változik a Direct One csatornakínálata

Egy, a Direct One által kiadott ászf-változás mellékletéből kiderül, hogy milyen ütemezésben kerül sor az RTL Klub, az RTL+ és az RTLII névváltására. Az általános szerződéses feltételek mellékletének változásából az is kiderül, hogy hamarosan ezen túlmenően is megváltozik a csatornakínálat a műholdas terjesztőcégnél, kikerül ugyanis néhány kisebb (nem RTL-es) tévécsatorna a programlistából.

Korábban a Media1-en elsőként számoltunk be róla, hogy hamarosan nevet váltanak a 25 éves születésnapját ünneplő médiavállalat lineáris tévécsatornái: az RTL Klub elhagyja a nevéből a „Klub” szócskát, így a neve egyszerűen RTL lesz, az RTLII csatornából RTL Kettő, az RTL+ csatornából pedig RTL Három lesz – utóbbi csatorna névváltásához kapcsolódik az is, hogy RTL+ néven tervezi a médiavállalat egy fizetős online streamingszolgáltatás elindítását még az idei évben, rajta sok prémium és saját gyártású tartalommal.

Nemrég a Media1 további részleteket is megtudott a Direct One műholdas szolgáltató új, november 15-én hatályba lépő ászf-je alapján a közelgő változásokról.

Lapunk birtokába került ugyanis az a hivatalos írásos tájékoztatás, amelyben a parabolás műsorterjesztő cég

  • egyrészt arról tájékoztatja előfizetőit, hogy az ászf-változással egyrészt kikerül a csatornakiosztásából a Love Nature SD és a MoozeDance csatorna, másrészt a Stingray Classica csatorna helyett a Mezzo SD csatorna lesz elérhető;
  • de emellett leírták azt is, hogy az RTL Klub október 22-től veszi fel az RTL, az RTL+ csatorna október 28-tól veszi fel az RTL HÁROM, az RTLII csatorna pedig november 20-tól veszi fel az RTL KETTŐ nevet.

Ez azt jelenti, hogy már ezen a héten szombaton várható az RTL Klub, jövő héten pénteken az RTL+ csatorna névváltása, míg az RTLII név búcsújáig még közel egy hónap van hátra.

Az RTL+ helyére kerülő RTL Három kínálata nagyban eltér majd az elődjétől

Gálvölgyi János, Ördög Nóra és Stohl András is látható lesz az RTL Sztori című sorozatban – bejelentették az RTL születésnapi szériájának időpontját

Távozik Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője

Alkotmánybíróság: Alaptörvényt sértett az RTL Magyarország megbírságolásakor a Gazdasági Versenyhivatal

Megtudtuk, milyen lesz az induló Magyar Mozi TV

Tévés kulisszatitkok és újdonságok – Vendégünk volt Benda Gergely, a Viasat és az AXN-csatornákat működtető Antenna Entertainment regionális ügyvezető igazgatója

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Az RTL Magyarország új arculata. Fotó: RTL Magyarország/Gerencsér Anna
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások