fbpx
Sebestyén Balázs és Vadon János az RTL Celeb vagyok, ments ki innen című műsorában

Elnézést kér az RTL Magyarország

Közleményt juttatott el lapunkhoz szombaton az RTL Magyarország a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality műsorvezetője, Vadon János a kolumbiai kisfiúval, Pedritóval folytatott keddi, többek, köztük Mérő Vera és Görög Zita által bírált párbeszéde kapcsán. A közleményben a televíziós társaság lényegében elhatálódik az adásban elhangzottaktól és bocsánatot kérnek a kisfiútól, a szüleitől és minden tévénézőtől, akik sérelmesnek találták az elhangzottakat.

Mint arról a Media1 is beszámolt, az RTL Klub hétfő óta futó dzsungelműsorának keddi adásában részt egy magyarul nem értő kolumbiai kisfiú, bizonyos Pedritó, akivel feltehetőleg előzesesen megbeszélte a stáb, hogy mondja azt Vadon Jani minden egyes magyarul elhangzó kérdésére, hogy Sí segnor (Igen, uram!). Ebből aztán az lett, hogy olyan kérdésekre is az igen uram spanyol megfelelőjével felelt Pedrító, amelyek egyes vélemények szerint megalázóak voltak.

Hamarosan ismert személyiségek, köztük Mérő Vera jogvédő és Görög Zita modell számonkérték a műsorvezető mellett a tévécsatornát is, amiért ilyen jelenet adásba kerülhetett. A bulvársajtóban már az is előkerült, hogy Vadon Jani és Sebestyén Balázs a Rádió 1-en jelentkező Balázsék című reggeli műsorban is gyakran viccelődik úgy, ahogyan nem kellene, és emiatt már 12 milliós bírságot kapott a Balázsék című műsor. Kiderült az is, hogy valakitől a médiahatósághoz is panasz futott be az RTL-es műsorban történtek miatt, amit az NMHH megvizsgál.

Az RTL Magyarország szombaton küldött lapunknak egy közleményt, amelyben azt hangsúlyozza, hogy a keddi élő műsorban elhangzott „vicc” tartalmával nem tud azonosulni, és sajnálják, hogy az bántó volt. Hozzátették, Vadon Jani, felismerve az elhangzottak súlyát, a keddi párbeszédet követő napon, szerdán ezután bocsánatot kért a Celeb vagyok, ments ki innen! élő adásában.

Aláhúzták, hogy az RTL különösen fontosnak tartja a kiskorúak védelmét, majd ezután ők is elnézést kértek a történtek miatt:

„Éppen ezért mi is bocsánatot kérünk Pedrítótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte” – írják a kommünikében.

Az RTL teljes szombati közleménye

„A Celeb vagyok ments ki innen! kedd esti élő adásában Vadon János egy kolumbiai kisfiúval, Pedritoval beszélgetett. Őszinte sajnálatunkra, az élő műsorban elhangzott »vicc« bántó volt, annak tartalmával az RTL Magyarország semmilyen módon nem tud azonosulni. Fontosnak tartjuk azonban, hogy Vadon János – felismerve az elhangzottak súlyát – a következő adásban bocsánatot kért. Az RTL a kiskorúak védelmét különösen fontosnak tartja. Éppen ezért mi is bocsánatot kérünk Pedrítótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte.”

Az ügy előzményeiről itt érhető el a Media1 részletes írása, benne a kifogásolt párbeszéddel, valamint Görög Zita és Mérő Vera bíráló szavaival.

Vizsgálatot indít a médiahatóság az RTL ellen a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban Vadon János és egy kolumbiai kisfiú között elhangzó párbeszéd miatt

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Bocsánat: Sebestyén Balázs és Vadon János az RTL Celeb vagyok, ments ki innen című műsorában. Fotó:RTL-sajtószobában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások