fbpx
A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában.

Már a GVH előtt, hogy a 4iG megvenné a honvédelmi miniszter médiatechnológiai cégét

A versenyjogi eljárás eredményétől függően az év végéig zárulhat le a tranzakció, amelyhez kapcsolódóan nemrég benyújtotta a szükséges versenyjogi engedélyezéssel összefüggő dokumentumokat a 4iG.

Hivatalosan is bejelentette a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) kedden a 4iG, hogy többségi irányítást kíván szerezni a Crealive Reklámügynökség és annak leányvállalatai, a Honeycomb Hungary Kft. és a Honeycomb Central Europe Kft. felett – figyelt fel a nemzeti versenyhatóság honlapján elérhető hivatalos dokumentumra a 444.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, az év elején a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a televíziós reklámpiacon érdekelt, milliárdos forgalmat produkáló médiatechnológiai cégének 75 százalékos üzletrészét szerezné meg.

A felvásárlás tárgyát képező Honeycomb rendelkezik a Brisk nevű szoftver és az erre épülő médiatechnológiai platform kizárólagos felhasználási jogával. Ez a szoftver egy automatizált reklám-minőségellenőrző, transzkódoló és fájltovábbító rendszer: kizárólag ezen a szoftveren keresztül fogad be televíziós reklámszpotokat számos hazai tévécsatorna, a TV2 Média Csoport mellett a Network4/DMC, a Discovery és az MTVA is, így minden egyes reklámszpot leadásából bevételre tesz szert a Honeycomb. Egyes médiaszolgáltatóknál (pl.: RTL-csatornák) a hirdetők szababon dönthetnek, hogy a szpotok leadásához a Honeycombot vagy egy másik tape-delivery szolgáltatót vesznek-e igénybe.

Szalay-Bobroviczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Szalay-Bobroviczky Kristóf honvédelmi miniszter. Fotó: kormany.hu.

A Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjeként is ismert Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a májusi miniszteri kinevezését követően, az összeférhetetlenségi aggályokra reagálva tett ígéretet arra, hogy megválik a vállalkozásaitól.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában. Fotó: 4iG sajtószoba.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások