fbpx
Elon Musk, Twitter.

Elon Musk elbocsátaná a Twitter dolgozóinak 75 százalékát

A Biden-kormány eközben egy nemzetbiztonsági felülvizsgálatot tervez a platform Musk általi felvásárlása kapcsán.

Jelentős elbocsátásokba kezdene a Twitter megvásárlására „kényszerített” Elon Musk, aki tegnap, csütörtök este közölte a befektetőkkel, hogy a közösségi platform dolgozóinak 75 százalékát elküldené – írta a The Washington Post nyomán a HWSW.

Ez azt jelentené, hogy a Twitter jelenlegi, 7.500 fős állományából körülbelül 2.000 ember maradhatna csak a cégnél.

Mindeközben a Mashable arról írt, hogy a Biden-kormány egy nemzetbiztonsági felülvizsgálatot is tervez, mielőtt a platform ténylegesen Musk kezébe kerülne. A lap hozzátette: már egy korábbi, márciusi Bloomberg-cikkben is szerepelt a 75 százalékos adat, ami azért kapott aktualitást, mert Musk most maga is beszélt erről. A The Guardian szerint a Twitter vezetése is leépítést tervez, nagyjából 25 százalékosat.

Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő, Musk egyik nagy kritikusa – aki a felvásárlási szándék bejelentését követően arról írt a Media1-nek, hogy miért komolytalan, hogy Musk a szólásszabadság híveként állítja be magát – egy friss Facebook-bejegyzésében a Tesla-vezér milliárdos leépítési ötletét irónikusan úgy kommentálta, hogy

„Valahogy csak meg kell menteni az emberiséget és a szólásszabadságot!”

Elon Muskról nemrég a Media1-en azt is megírtuk, hogy a nem épp a szólásszabadság pártján álló Kínai állam cenzúrahatóságának lapjában publikált.

Elon Musk, a Tesla alapítója a kínai cenzúrahatóság lapjában publikált

A Twitter felvásárlásával kapcsolatos korábbi írásainkat ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások