fbpx
A Dr. Balthazar című sorozat előzetesének egy pillanata.

Feljelenti a TV2 Csoportot Romániában a magyar Médiatanács és megbírságolja a Forrás Rádiót

A Médiatanács arra jutott, hogy a TV2 Csoporthoz tartozó Prime csatorna jogsértést valósíthatott meg a Dr. Balthazar című sorozat műsorelőzetesével, de nem a magyar hatóság az illetékes.

Korhatáros televíziós sorozat előzetesét, valamint körzeti rádió műsorstruktúráját vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén.

Nézői bejelentésre kezdték el vizsgálni a Dr. Balthazar előzetesét

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának a Media1-hez eljuttatott tájékoztatása szerint nézői bejelentés érkezett a hatósághoz, miszerint a TV2 Média Csoporthoz tartozó Prime csatornán futó Dr. Balthazar című sorozat szeptember 2-án vetített epizódjának előzetese felkavaró jeleneteket tartalmazott.

A Médiatanács megállapította, hogy a Prime a műsorszámot 15 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába sorolta és a magyar szabályoknak megfelelő időpontban, 21 óra után sugározta, de azt nem vette figyelembe, hogy egy adott műsorszámot beharangozó előzetes is kizárólag a műsorszám besorolása szerinti időpontban kerülhet adásba.

Mivel a Prime Romániában bejegyzett társaság, nem a magyar, hanem a román médiaigazgatási szabályok vonatkoznak rá, ezért a grémium értesíti a román társhatóságot (Consiliul Național al Audiovizualului) a felmerült jogsértésről, valamint továbbítja a vizsgálat eredményét és a hatóság álláspontját.

Bírság a Forrás Rádiónak

A Médiatanács egyúttal elemezte a Tatabánya-Komárom-Esztergom körzetében fogható Forrás Rádió műsorait június 20-26. között, hogy lássa, a rádió műsorstruktúrája megfelel-e a hatósági szerződésében vállalt kötelezettségeknek.

A vizsgálat megállapította, hogy a médiaszolgáltató a szerződésében meghatározottakhoz képest kevesebb hír- és közszolgálati műsort, valamint a helyi közéletet bemutató programot kínált a hallgatóinak.

A hatóság ezért bírságot rótt ki a Forrás Rádió médiaszolgáltatójára – ennek mértékét azonban nem közölte az NMHH.

Ma 25 éve kezdte meg az RTL Klub a sugárzást – íme néhány emlékezetes videó a kezdetekről és a nagy átalakulásokról

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Dr. Balthazar című sorozat előzetesének egy pillanata. Fotó: TV2Play.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások