fbpx

Románia

Az erdélyi KESMA egyes lapjai - januárban hiába keresik őket az újságosnál

Bezárják a fideszes erdélyi magyar nyomtatott sajtó többségét

Demeter Szilárd vezetésével gründolták össze magyar közpénzből, de december végén bezárják az erdélyi magyar nyomtatott sajtó többségét. Megszűnnek Krónika, a Székelyhon és a Székely Hírmondó napilapok, a Heti Hirdető heti-, valamint a Nőileg havilap is. Ezzel egyidőben felszámolják az egész Székelyföldet lefedő lapterjesztő és kézbesítő hálózatot is, írja a Magyar Hang.

A híd (The Bridge) c. HBO-s non-scripted reality forgatása Romániában

Jön A híd: Magyarósi Csaba műsorvezetésével leforgatták az HBO Max első magyar gyártású reality-jét Romániában

A híd (The bridge) címmel az HBO Maxon hamarosan debütáló új, magyar gyártású reality-jének szereplői közösen építenek fel egy többszáz méteres hidat. Ez az a reality, amelyet az egyik legismertebb hazai televíziós szakember, Rubin Kristóf gyártócége készített. Ma bejelentették, hogy a műsorvezető Magyarósi Csaba, az egyik legismertebb youtuber lett és már végeztek is a forgatásokkal.

A Transindex címlapja.

Ezek az okok vezethettek a Transindex széteséséhez

Terjedelmes cikkben részletezte nemrég az Átlátszó Erdély a Transindex utolsó időszakát. Mialatt ezt igyekeztek feltárni, letiltott interjúkkal és ügyvéddel fenyegetőzéssel is szembesültek. A Media1 podcastja interjút készített Sipos Zoltánnal, az Átlátszó Erdély főszerkesztőjével, a Transindex egykori munkatársával a témáról, és a távozó transindexesek is posztoltak egyet.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások